Master dalam hidrogeologi dan Geothermics

Umum

Penerangan Program

Master dalam Hidrogeologi dan Geothermics

sains canggih dan pengajaran berkualiti tinggi

Diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf oleh Gabungan Switzerland, Pusat Hidrogeologi dan Geothermics (Chyn) kakitangan terdiri daripada kira-kira 50 orang dan dilengkapi dengan kemudahan state-of-the-art untuk sains terkini dan pengajaran berkualiti tinggi. Tema penyelidikan Chyn menumpukan kepada sumber air bawah permukaan dan tenaga, dengan penekanan kepada aspek asas dan gunaan hidrogeologi operasi, dinamik hidro, hydrochemistry, geokimia, Geothermics, geostatistik dan pemodelan matematik.

Satu peluang latihan yang unik

Bergerak ke arah penggunaan lestari air bawah permukaan dan sumber tenaga adalah satu cabaran besar bagi masyarakat kita dan untuk geoscientists khususnya. Ini tahap Master, unik di Switzerland, menawarkan pengenalan yang lengkap kepada pendekatan saintifik semasa untuk menangani cabaran ini. Direka oleh kakitangan Chyn khusus, program ini menyampaikan latihan hidrogeologi komprehensif yang merangkumi fizikal, kimia berkaitan, proses biologi dan haba, serta teknik penyiasatan lapangan utama. pengajaran yang sengit semasa tiga semester menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran teras tertentu dalam hidrogeologi dan Geothermics. Semester keempat dikhaskan untuk projek penyelidikan individu yang akan dijalankan secara dalaman atau melalui kerjasama dengan rakan-rakan luar.

kekuatan tertentu

Kemahiran teknikal yang berkaitan dengan air bawah tanah Prospection dan pengambilan, serta pencirian takungan dan perlindungan adalah satu bahagian penting dalam program ini. penekanan diletakkan di atas proses pencemaran air bawah tanah dan isu-isu pemulihan, dan Prospection dan eksploitasi sumber panas bumi pada kedalaman rendah, sederhana dan tinggi.

ijazah yang dianugerahkan

Sarjana Sains dalam Hidrogeologi dan Geothermics

KREDIT

120 ECTS, 4 semester

Peluang kerjaya

  • kejuruteraan bawah tanah dan syarikat-syarikat perunding
  • pembekal air dan tenaga utama
  • pentadbiran awam
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from a ... Baca lebih lanjut

The University of Neuchatel (UniNE) is an internationally recognised institution as well as a university on a human scale. With 4380 students from Switzerland and beyond (nearly 20% of students from abroad), it provides high quality teaching and support. Bachelor and Master degrees are compatible with most other European universities and are in line with society’s expectations in a variety of innovative and cutting-edge fields. Baca Ringkas