Baca keterangan rasmi

Apakah demokrasi menakluk dunia sebagai model paling diterima tunggal untuk pembangunan politik dan sosial? Apakah demokrasi ditenggelami oleh globalisasi, rasa tidak puas hati popular dengan politik dan diperbaharui kecenderungan autoritarian? Bagaimana pemimpin politik demokrasi boleh mentadbir dan mengekalkan kesahihan dalam dunia hari ini?

Ini adalah cabaran yang paling penting untuk menangani sebagai seorang profesional dalam bidang ini. Program MA Demokrasi dan Tadbir Urus menawarkan anda pengetahuan dan kemahiran untuk menjadi sebahagian daripada carian ini penyelesaian.

Program MA mengintegrasikan pemahaman empirik dan teori demokrasi dan tadbir urus. Memahami mereka adalah kunci untuk membina kerjaya yang berjaya dalam kerajaan moden, masyarakat sivil, politik dan organisasi antarabangsa. Program ini menyediakan pengetahuan mendalam mengenai sejarah demokrasi, institusi demokrasi moden, dasar awam dan tadbir urus, pilihan raya dan tingkah laku politik, ethnopolitics dan etika.

Mengapa kajian demokrasi dan pentadbiran di Universiti Tartu?

  • Universiti Tartu adalah milik TOP 1.2% universiti terbaik di dunia (kedudukan QS dan THE)
  • Demokrasi dan Tadbir Urus berada di tengah-tengah perubahan sosial dan politik yang mempunyai ciri-ciri Estonia sejak dua dekad yang lalu. Estonia merupakan salah seorang pendamai yang paling dinamik di Eropah. Ia adalah pemimpin dalam e-kerajaan, pengundian berasaskan internet dan bidang-bidang tadbir urus lain.
  • Estonia adalah tempat untuk mengkaji bagaimana demokrasi dan tadbir urus yang boleh digabungkan dalam dunia hari ini globalisasi dan perubahan. Program MA adalah berdasarkan pembelajaran kejayaan ini menggabungkan dengan kajian mengenai teori-teori global dan trend dalam politik.
  • Graduan boleh bekerja sebagai ahli sains politik, ahli politik, pembantu politik, perunding, pengulas politik di media, penganalisis dasar, penyelidik bukan akademik, isu yang berkaitan dengan aktivis sivik, perunding atau pengurus pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan inisiatif berkaitan dengan akauntabiliti awam , kesaksamaan, hak minoriti, sokongan pelarian atau komponen penting lain yang berfungsi negara demokrasi liberal dan masyarakat.
Program diajar dalam:
English

Lihat 23 lagi program yang ditawarkan oleh University of Tartu »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
3,400 EUR
Biasiswa tuisyen pengecualian tersedia
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
End Date
Jun 30, 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Jun 30, 2019