Campur tangan Program Sarjana di zaman kanak-kanak adalah pendidikan disiplin memberi tumpuan kepada campur tangan yang berkesan untuk kanak-kanak yang memerlukan sokongan - di luar kebiasaan yang disediakan kepada semua kanak-kanak.

Campur tangan Program Sarjana di zaman kanak-kanak menawarkan pendidikan antara disiplin untuk menyediakan campur tangan yang berkesan untuk kanak-kanak yang memerlukan sokongan untuk pembangunan mereka, pembelajaran dan berfungsi dalam sehari-hari lifebeyond apa yang disediakan kepada semua kanak-kanak. program ini adalah berdasarkan kepada perspektif ekologi terhadap perkembangan kanak-kanak, pembelajaran, dan berfungsi. A perspektif kritikal memberi tumpuan kepada individu, alam sekitar, dan perhubungan mereka, ditekankan. program ini menangani situasi harian kanak-kanak dalam pelbagai latar belakang, termasuk keluarga, prasekolah / sekolah, hospital, dan masyarakat, dan hubungan antara penyelidikan dan kerja sehari-hari praktikal ditekankan.

Program ini terbuka kepada pelajar antarabangsa dan domestik. Ia berkait rapat dengan program penyelidikan Anak-Anak (Kesihatan-Intervensi-Pembelajaran-Pembelajaran-Pembangunan) di Sekolah-sekolah Pendidikan dan Komunikasi dan Kesihatan dan Kebajikan di Universiti Jönköping dan dikaitkan dengan Institut Penyelidikan SIDR Swedish Institute for Disability). Program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan latar belakang yang baik untuk pendidikan kedoktoran, dan untuk peranan kepimpinan dalam pendidikan awal kanak-kanak dan penjagaan, sekolah-sistem, awal campur tangan / habilitasi, pendidikan khas, penjagaan kesihatan kanak-kanak, perkhidmatan sosial atau organisasi yang berkaitan kanak-kanak lain.

Campur tangan dalam zaman kanak-kanak ditawarkan sebagai 1 tahun (60 kredit) dan program 2 tahun (120 kredit).

IJAZAH

1 tahun, 60 kredit atau 2 tahun 120 kredit. Sarjana Sains dengan pengkhususan dalam Pengajian kanak-kanak dan pengkhususan dalam Sains Upaya, Kesihatan dan Sains Prihatin, Pendidikan Khas, atau Kebajikan dan Sosial Sains

Peluang Kerjaya

Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dalam peranan penyelidikan dan kepimpinan dalam penjagaan kanak-kanak dan pra-sekolah, sekolah, campur tangan awal / habilitasi, pendidikan khas, penjagaan kesihatan kanak-kanak, perkhidmatan sosial dan bersamaan.

ch

Kursus

Senarai awal NB kursus

1 tahun

 • Pengenalan kepada Intervensi dalam Kredit Kanak-kanak 15
 • Teori Sains dan Kaedah Saintifik 15 kredit
 • Proses Pengembangan Sains dan Intervensi 15 kredit
 • Satu tahun Tesis Sarjana dalam Kajian Kanak-kanak 15 kredit

2 tahun

 • Strategi Penyelidikan dan Design Masalah 7.5 kredit
 • Mengendalikan Penyelidikan dengan dan tentang kanak-kanak 7.5 kredit
 • Perancangan tesis untuk Projek Sarjana Muda Dua Tahun dalam Pengajian Kanak-kanak 7.5 kredit
 • Yayasan Kursus 1 dalam Kecacatan Penyelidikan 7.5 kredit
 • Kursus Elektif 15 kredit
 • Pelan Tesis untuk Projek Sarjana Muda Dua Tahun dalam Pengajian Kanak-kanak 15 kredit

Fakta

 • Kredit: 60/120 kredit
 • Level: Sarjana
 • Kadar pengajian: Sepenuh masa
 • Yang berpangkalan di Kampus: tempat pengajian
 • Bahasa: Bahasa Inggeris
 • Tarikh mula: Musim luruh 2018

Syarat-syarat:

Pemohon mesti memegang minimum ijazah sarjana muda (iaitu bersamaan dengan 180 kredit ECTS di universiti yang diiktiraf) dengan sekurang-kurangnya 90 kredit ECTS dalam sains kesihatan dan penjagaan, sains tingkah laku, kerja sosial, penyelidikan kecacatan, atau sains pendidikan, termasuk bebas , kerja berasaskan teori, iaitu tesis atau kerja sama yang menunjukkan bahawa pemohon telah menjalankan penyelidikan yang bebas, sistematik dan secara formal ditulis mengenai penyelidikan ini (contohnya penyertaan dalam penyelidikan berasaskan kerja; penyertaan dalam kursus kaedah penyelidikan). Bukti kecekapan bahasa Inggeris diperlukan.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 17 lagi program yang ditawarkan oleh Jönköping University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
117,000 SEK
Yuran pengajian TIDAK memohon untuk rakyat EU / EEA atau pelajar pertukaran.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date