Baca keterangan rasmi

Program Sarjana Biologi Molekul

Masa kini ahli biologi molekul kini mempunyai maklumat yang terhad toolbox molekul yang luas mampu mengambil dan menjawab kebanyakan masalah biologi. Jika hasrat anda itu ingin memasuki sebuah program induk yang ada di barisan hadapan dalam menyampaikan penemuan saintifik yang menarik, program tuan dalam Biologi Molekul di Universiti Umeå adalah untuk anda.

Program sarjana dalam biologi molekul, Umeå, adalah maju 2 tahun pendidikan kredit 120 ECTS. Ia dijamin untuk berlatih di pelbagai jenis alat yang diperlukan bagi negeri-of-the-art penyelidikan biologi molekul. Kursus kami biasanya termasuk kuliah dan perbincangan kumpulan dan juga seminar, penulisan laporan, pengeluaran data dan latihan analisis. Untuk memaksimumkan pengalaman pendidikan anda, latihan sengaja diadakan pada saiz kelas kecil dan diketuai oleh saintis antarabangsa dibezakan. Sebahagian besar kursus yang memberi penekanan yang penting dalam latihan amali eksperimen dalam teknik molekul moden berkaitan. Kurikulum ini merangkumi kursus-kursus lanjutan dalam biologi molekul dan genetik molekul dan beberapa kursus pilihan dalam disiplin yang berkaitan seperti biologi molekul Biokimia, Loji, Jangkitan biologi dan Tumor biologi.

Satu lagi ciri yang ketara program ini adalah peluang untuk melaksanakan fasa yang panjang latihan teori dan praktikal sengit dan strategik dalam makmal penyelidikan yang aktif yang anda pilih sendiri. Latihan dalam bentuk projek-projek master tesis dalam biologi molekul menyediakan pengetahuan yang diperlukan untuk menerima ijazah daripada program ini. Projek-projek yang lazim dilakukan dalam kumpulan penyelidikan tempatan di Umeå University, seperti yang terdapat di jabatan biologi molekul, Kimia atau fisiologi tumbuhan, tetapi urusan lain dengan organisasi penyelidikan sengit seperti syarikat-syarikat bioteknologi juga mungkin.

Umeå Universiti menjadi tuan rumah kepada banyak kumpulan penyelidikan terkemuka menjalankan penyelidikan molekul strategik yang mempunyai kepentingan antarabangsa dalam bidang mikrobiologi, biologi sel, biologi kimia, organisma model genetik, imunologi, sistem biologi, sistem deria, biologi kanser, biologi perkembangan, biologi perubatan dan imunologi. Yang penting, ramai pelajar alumni kami meneruskan PhD-program sini atau di tempat lain. Walau bagaimanapun, biologi molekul adalah satu disiplin yang sangat luas di mana pendidikan ini juga menyediakan latihan sesuai walaupun untuk mereka yang ingin meneruskan kerjaya di luar akademik.


Kelayakan

Kemahiran dalam bahasa Inggeris bersamaan dengan Sweden tentu menengah atas English B (IELTS (Akademik) dengan skor keseluruhan sekurang-kurangnya 6.5 dan tiada skor individu di bawah 5.5. TOEFL PBT (Ujian berasaskan kertas) dengan skor minimum 575 dan skor TWE minimum 4.5). TOEFL iBT (berasaskan Internet Test) dengan skor minimum 90 dan skor minimum 20 Seksyen Penulisan) diperlukan. Pemohon yang mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengajian universiti di Australia, Kanada, Inggeris, New Zealand, atau Amerika Syarikat memenuhi keperluan untuk ijazah English B. Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan (bersamaan dengan Sweden Kandidatexamen, 180 ECTS) dari sebuah universiti diiktiraf di peringkat antarabangsa diperlukan. Keperluan tambahan adalah: Tiga puluh ECTS-kredit dalam Kimia, dengan sekurang-kurangnya 7.5 ECTS-kredit Biokimia; pengalaman praktikal kerja makmal, yang sepadan dengan sekurang-kurangnya 20 ECTS-kredit; 45 ECTS-kredit di kawasan Biosains yang meliputi Plant- dan Fisiologi Haiwan, dan sel-dan Biologi Molekul dan juga termasuk sekurang-kurangnya 7.5 ECTS-kredit dalam setiap Genetik dan mikrobiologi. Projek Ijazah (peperiksaan) dikecualikan daripada yang diperlukan 45 ECTS-kredit di kawasan Biosains itu. Jika anda masih berusaha ke arah ijazah anda, anda perlu untuk memasukkan dengan permohonan anda dokumen daripada University semasa anda, menggariskan apabila anda dijangka menamatkan pengajian dan juga rangka kursus untuk semester lepas.Yuran pengajian dan biasiswa

Program Sarjana dalam Biologi Molekul, 120 Kredit
Dengan beberapa pengecualian, semua rakyat negara-negara luar Kesatuan Eropah (EU), Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) dan Switzerland dikehendaki membayar yuran permohonan dan tuisyen untuk pendidikan di sarjana muda dan tahap maju bermula pada semester musim luruh 2011 dan selepas itu . Umeå University menawarkan bilangan yang terhad biasiswa kepada pelajar dari luar EU / EEA.

Program diajar dalam:
English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh Umeå University - Faculty of Science and Technology »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
270,000 SEK
Deadline
Permintaan Maklumat
Application still open for EU citizens
Permintaan Maklumat
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application still open for EU citizens

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application still open for EU citizens
End Date

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date