Sarjana dalam Psikologi Klinikal untuk Individu, Keluarga dan Organisasi (diajar dalam bahasa Inggeris)

Umum

Penerangan Program

Objektif

Tujuan Ijazah adalah untuk menyediakan ahli psikologi profesional baru yang mampu menangani bukan sahaja masalah peribadi individu, pasangan, dan keluarga tetapi juga dengan masalah yang berkaitan dengan pekerjaan, pembangunan mereka di perusahaan, institusi, dan organisasi bukan keuntungan .

Selain daripada kuliah, kursus dicirikan oleh pembelajaran aktif melalui latihan, drama, dan kerja kumpulan. Pelajar akan diberi alat untuk bekerja dalam konteks makro sosial, untuk mempromosikan keseimbangan yang memuaskan antara keperluan pemberdayaan individu dan objektif perniagaan, dengan mengambil kira pembangunan perniagaan yang mampan dalam konteks nasional dan antarabangsa.

Khususnya, mereka akan menerima persediaan yang mencukupi untuk melaksanakan pemilihan kakitangan, "pasukan" dan "satu demi satu" dalam syarikat, institusi, dan pertubuhan bukan keuntungan, untuk menangani isu-isu yang berkaitan dengan pengurusan proses membuat keputusan , komunikasi dan kemahiran sosial organisasi dan institusi. Pelajar juga akan belajar untuk merangka campur tangan pencegahan yang bertujuan bukan sahaja pada individu, pasangan, dan keluarga tetapi juga di syarikat, institusi, dan pertubuhan bukan keuntungan.

Syarat kemasukan

Kemasukan - Pelajar antarabangsa

Pemohon dikehendaki memiliki pengetahuan bahasa Inggeris yang bersamaan dengan tahap B2, mengikut Rujukan Rujukan Bahasa untuk Bahasa (CEFR) Common European. Pemohon yang tidak mengemukakan sijil yang berkaitan kepada pra-permohonan hendaklah diminta untuk lulus ujian Bahasa Inggeris. Pemohon juga perlu mengemukakan temujanji individu untuk menguji jika mereka memenuhi syarat kemasukan.

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe.

The University of Bergamo is located in Lombardia, a region in Northern Italy with more than 10 millions inhabitants and one of the regions with the highest GDP pro capita in Europe. Baca Ringkas