Objektif

Tujuan Ijazah ini adalah untuk menyediakan seorang ahli psikologi profesional baru yang mampu berurusan bukan sahaja dengan masalah peribadi individu, pasangan dan keluarga, tetapi juga dengan masalah yang berkaitan dengan kerja, perkembangan dalam perusahaan, institusi dan organisasi bukan keuntungan.

Selain daripada ceramah, kursus mempunyai ciri-ciri pembelajaran aktif melalui latihan, peranan bermain dan kerja kumpulan. Pelajar akan diberi alat untuk bekerja dalam konteks makro sosial, untuk menggalakkan keseimbangan memuaskan antara keperluan kuasa dan objektif perniagaan individu, dengan mengambil kira pembangunan mampan perniagaan dalam konteks kedua-dua negara dan antarabangsa.

Khususnya, mereka akan menerima persediaan yang cukup untuk menjalankan pemilihan kakitangan, "pasukan" dan "12:59" latihan dalam syarikat-syarikat, institusi dan organisasi bukan keuntungan, untuk menangani isu-isu yang berkaitan dengan pengurusan proses membuat keputusan, komunikasi dan kemahiran sosial organisasi dan institusi. Pelajar juga akan belajar untuk mereka bentuk intervensi pencegahan yang bertujuan bukan sahaja kepada individu, pasangan dan keluarga tetapi juga di syarikat-syarikat, institusi dan organisasi bukan keuntungan.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh University Of Bergamo »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date