Master dalam bidang kejuruteraan mekanikal

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal

Misi Jabatan Kejuruteraan Mekanikal adalah untuk mewujudkan persekitaran bagi pelajar untuk menghadapi cabaran yang berkaitan dengan laluan kerjaya tertentu mereka, dan teknologi yang pesat berubah. Kurikulum ini disusun untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran teknikal, dan menyelesaikan masalah kebolehan, dengan tanggungjawab yang semakin meningkat untuk alam sekitar.

Kursus-kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris oleh ahli akademik terkemuka. Di Jabatan Kejuruteraan Mekanikal, tumpuan diberikan kepada pendidikan dengan penekanan khusus pada, kurikulum yang berorientasikan penyelidikan berasaskan projek.

Penyelidikan yang dibiayai membentuk tulang belakang kepada sokongan kepada makmal jabatan melalui DPT, TÜBİTAK, Kementerian Pertahanan, Rangka Kerja EU ke-7, syarikat swasta, dan juga NATO, NSF, BMBF.

Jabatan itu berada di kedudukan antara jabatan kejuruteraan mekanikal utama di Turki.

Bidang Penyelidikan Termasuk:

  • Mekanik Kejuruteraan

  • Mekatronik & Robotik

  • Sumber Tenaga Boleh Diperbaharui

  • Haba & Sains Fluid

  • Bahan Technologies

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

?zmir Institute of Technology is one of the state universities in Turkey and one that was established in 1992 with a view to offering a high level of education and carrying out research in technologic ... Baca lebih lanjut

?zmir Institute of Technology is one of the state universities in Turkey and one that was established in 1992 with a view to offering a high level of education and carrying out research in technological fields. Baca Ringkas