Master dalam bidang kejuruteraan dan maklumat sistem perisian

Umum

Penerangan Program

Objektif

Kursus pengajian dibentangkan bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan profil dicirikan oleh fleksibiliti yang besar dalam pasaran Maklumat Teknologi. Kurikulum ini menyediakan pelajar dengan dua bidang pengkhususan latihan tertentu. Kedua-dua pengkhususan menjaga kepentingan calon di Kejuruteraan Perisian (pengurus khusus untuk membangunkan aplikasi komputer dan multimedia) dan Sistem Maklumat (khusus untuk pengurus sistem maklumat jabatan dan perunding). Dalam kursus ini, pelajar sentiasa dicabar untuk bekerja dengan senario realpractice untuk menghadapi dengan profil profesional yang berbeza.

Kitaran ini direka untuk membangunkan kemahiran pelajar sains, meneroka penemuan konsep dan model baru, dan mencabar mereka untuk mewujudkan kerja-kerja saintifik.

Pengetahuan, kebolehan dan kemahiran yang akan diperolehi

Ini kurikulum ijazah bertujuan profesional latihan dicirikan oleh satu kemahiran serba boleh yang besar bagi Information Technologies pasaran. Ia bertujuan pelajar membangunkan keupayaan kritikal analisis dalam bidang Kejuruteraan Perisian dan Sistem Maklumat, dengan tumpuan geat penyelidikan semasa dan aplikasi praktikal pengetahuan mereka.

Kursus ini menawarkan keluasan besar pengetahuan, membolehkan penyesuaian pesat kepada proses perniagaan terus berubah yang memerlukan pemantauan yang tepat pada masanya dan konsisten sistem komputer. kurikulum ini berakhir dengan tesis yang menilai perkembangan kemahiran saintifik dan aplikasinya kepada topik kepentingan pelajar.

Comments

ijazah ini dalam mencadangkan 2 specializatios alternatif: - Software Engeneering - Sistem Maklumat

Kawasan saintifik

Ciências Informaticas | Informática - programas não Classificados noutra área

Tarikh Akhir Kemaskini May 2016

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the Universidade Lusófona do Porto (ULP), we believe our school and its courses have many relevant aspects that invite all those who are currently facing these choices, to choose to study at the Un ... Baca lebih lanjut

At the Universidade Lusófona do Porto (ULP), we believe our school and its courses have many relevant aspects that invite all those who are currently facing these choices, to choose to study at the Universidade Lusófona do Porto. Baca Ringkas