Master aplikasi komputer

Umum

7 lokasi tersedia

Penerangan Program

Program ini direka bentuk untuk melatih pelajar menjadi profesional perisian. Kursus ini bertujuan untuk membangunkan pengetahuan dan kemahiran dalam semua bidang aplikasi komputer. Kursus ini bertujuan untuk memenuhi keperluan yang semakin meningkat untuk pengaturcara sesuai untuk membentangkan senario ICT.

ciri-ciri utama

  • Kurikulum ini adalah seimbang dengan pendedahan kepada aspek teori dan praktikal amalan kejuruteraan.
  • Para pelajar diajar melalui kombinasi kuliah, tutorial dan kelas makmal.
  • jurutera Mengamalkan dipanggil untuk memberi ceramah mengenai pelbagai topik di semua peringkat kursus.
  • Lawatan disusun secara teratur untuk pelbagai industri untuk manfaat para pelajar.
  • Selain daripada menyediakan kemahiran teknikal up-to-date oleh kakitangan yang berkelayakan, mesra alam dan sokongan disediakan untuk pelajar.

Objektif kursus ini

  • Memberi asas-asas dalam paradigma pengaturcaraan dan teknik inti terlibat dalam membina aplikasi dan penyelenggaraan.
  • Untuk melengkapkan pelajar dengan perisian yg pesan lebih dahulu dan teknologi terkini yang diguna pakai dalam aplikasi reka bentuk, pembangunan dan ujian.

Kelayakan

  • Calon yang mempunyai kelayakan seperti berikut secara langsung dimasukkan ke tahun ke-2 (ketiga Semester) program MCA enam semester:
  • Mana-mana sains sarjana muda atau ijazah sains gunaan tiga tahun tempoh dalam Aplikasi Komputer atau Sains Komputer atau Teknologi Maklumat atau bidang berkaitan komputer yang lain.
  • Diploma Siswazah dalam Aplikasi Komputer selepas menamatkan program ijazah 3 tahun

Peluang kerjaya

Para profesional perisian celik teknologi menamatkan pengajian kursus ini pasti akan diletakkan sebagai pereka aplikasi, pemaju, tester dan perisian jurutera / teknokrat dalam syarikat-syarikat utama kedudukan tertinggi Post-graduan dapat menyumbang dengan cepat untuk kesejahteraan aset korporat IT dan maklumat. Sentiasa ada permintaan yang tinggi bagi graduan post aplikasi komputer dari India di seluruh dunia.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the a ... Baca lebih lanjut

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the academic year 2008-09 and under the name HITS (Hindustan Institute of Technology and Science). Baca Ringkas
Chennai , Chennai , Delhi , Coimbatore , Muscat , Colombo , Kochi + 6 Lagi Kurang