Master Antarabangsa dalam Makanan
École de Condé
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Lyon, Perancis
Bahasa
Inggeris, Perancis
Format kajian
Di kampus
Tempoh
1 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
EUR 12,000 / per year
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2024
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Master Antarabangsa dalam makanan
Salah satu daripada beberapa kursus jenisnya yang terdapat di Perancis dan Eropah, Master Antarabangsa dalam makanan
Sebagai tambahan kepada reka bentuk hidangan makanan, plat dan tempat makan (restoran, kedai, dan lain-lain) kursus ini melibatkan hubungan antara pengguna dan produk melalui sejarah, sosio-kultural, pemasaran, tetapi juga analisis pemakanan dan saintifik.
Program
Master Antarabangsa makanan dan reka bentuk cook adalah program sepanjang tahun diikuti dengan pengalaman magang, yang secara keseluruhan, untuk 60 kredit ECTS.
Program ini membolehkan pelajar-pelajar pereka, seni kuliner, dan pelajar perniagaan untuk menyiasat salah satu bidang reka bentuk yang paling menjanjikan, menghubungkan pelbagai bidang kepakaran seperti sains makanan, estetika makanan, sosiologi makanan, dan lain-lain.
Proses Kemasukan
Pelajar lulus dari bujangan dalam reka bentuk, memasak, seni kulinari, pengurusan perhotelan, dan sains makanan boleh memohon kepada Master Antarabangsa dalam Reka Bentuk Makanan dan Masak.
Kemasukan adalah berdasarkan kepada temuduga serta rekod akademik pelajar dan semakan portfolio.
Semua pemohon dikehendaki sebelum ini memperoleh, atau sedang dalam proses memperoleh, 180 kredit ECTS dalam bidang akademik yang berkaitan dengan reka bentuk (ruang, grafik, produk), seni kuliner, pengurusan perhotelan atau sains makanan.
Pelajar antarabangsa boleh menghubungi terus pejabat kemasukan antarabangsa École de Condé untuk bantuan selanjutnya.
Pentauliahan
Program ini juga telah disahkan sebagai Ijazah Sarjana Eropah peringkat pertama (60 ECTS) oleh Lembaga Akreditasi Eropah Sekolah Pengajian Tinggi.