Master Antarabangsa dalam Makanan

Umum

Penerangan Program

Master Antarabangsa dalam makanan

Salah satu daripada beberapa kursus jenisnya yang terdapat di Perancis dan Eropah, Master Antarabangsa dalam makanan

Sebagai tambahan kepada reka bentuk hidangan makanan, plat dan tempat makan (restoran, kedai, dan lain-lain) kursus ini melibatkan hubungan antara pengguna dan produk melalui sejarah, sosio-kultural, pemasaran, tetapi juga analisis pemakanan dan saintifik.

Program

Master Antarabangsa makanan dan reka bentuk cook adalah program sepanjang tahun diikuti dengan pengalaman magang, yang secara keseluruhan, untuk 60 kredit ECTS.

Program ini membolehkan pelajar-pelajar pereka, seni kuliner, dan pelajar perniagaan untuk menyiasat salah satu bidang reka bentuk yang paling menjanjikan, menghubungkan pelbagai bidang kepakaran seperti sains makanan, estetika makanan, sosiologi makanan, dan lain-lain.

Proses Kemasukan

Pelajar lulus dari bujangan dalam reka bentuk, memasak, seni kulinari, pengurusan perhotelan, dan sains makanan boleh memohon kepada Master Antarabangsa dalam Reka Bentuk Makanan dan Masak.

Kemasukan adalah berdasarkan kepada temuduga serta rekod akademik pelajar dan semakan portfolio.

Semua pemohon dikehendaki sebelum ini memperoleh, atau sedang dalam proses memperoleh, 180 kredit ECTS dalam bidang akademik yang berkaitan dengan reka bentuk (ruang, grafik, produk), seni kuliner, pengurusan perhotelan atau sains makanan.

Pelajar antarabangsa boleh menghubungi terus pejabat kemasukan antarabangsa École de Condé untuk bantuan selanjutnya.

Pentauliahan

Program ini juga telah disahkan sebagai Ijazah Sarjana Eropah peringkat pertama (60 ECTS) oleh Lembaga Akreditasi Eropah Sekolah Pengajian Tinggi.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

École de Condé offers specialised programs in all the fields of design (graphic, interior, fashion and product), graphic arts (illustration, animation and photography) and cultural heritage (restorati ... Baca lebih lanjut

École de Condé offers specialised programs in all the fields of design (graphic, interior, fashion and product), graphic arts (illustration, animation and photography) and cultural heritage (restoration, art market) at bachelor level as well as master level. Baca Ringkas
Lyon , Lyon , Nancy , Nice , Bordeaux , Turin , Paris + 6 Lagi Kurang