Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa dengan pengkhususan dalam Pengurusan Perniagaan Cybersecurity

Umum

Penerangan Program

Pengurusan Perniagaan Siber

"Pasaran cybersecurity global dijangka berkembang dari nilai pasaran semasa lebih daripada $ 120 bilion hingga lebih dari $ 300 bilion pada tahun 2024."

Mengapa Pengurusan Perniagaan Keselamatan Siber?

Selepas penyelidikan dan maklum balas pasaran yang luas dari para profesional IT, profesor, dan perniagaan, kekurangan yang besar telah dikenal pasti untuk kakitangan keselamatan siber teknikal dengan kemahiran perniagaan yang diperlukan untuk beralih kepada peranan pengurusan. Peluang kerjaya untuk seseorang yang mempunyai kemahiran ini sangat besar dan berkembang pesat.

Mengapa Switzerland?

Terletak dekat dengan ibu pejabat syarikat untuk pemimpin dunia dalam keselamatan digital, AUS berada di kedudukan yang unik untuk menawarkan pelajarnya akses kepada profesor, latihan magang, dan lawatan syarikat yang tak tertandingi oleh mana-mana institusi pengajian tinggi lain. Tawaran unik ini telah membantu menjadikan AUS sebagai standard emas dalam Pengurusan Perniagaan Cybersecurity dan destinasi yang sangat dicari untuk para pelajar di seluruh dunia.

Kenapa ijazah AUS

Kelas kecil

Komitmen AUS kepada pengalaman pelajar yang muktamad termasuk bilangan ahli fakulti yang tepat untuk menjamin saiz kelas kecil dan sokongan peribadi seterusnya kepada pelajar di dalam dan di luar kelas. Saiz kelas kecil memastikan penglibatan penuh dengan profesor yang memimpin pembelajaran serta rakan-rakan pelajar dari pelbagai latar belakang profesional dan budaya.

Disesuaikan

AUS menawarkan pendidikan khusus, dengan kursus praktikal dan teori, yang berkaitan dengan pasaran hari ini. Mengutamakan subjek perniagaan terkini, kakitangan dan pentadbiran yang bermotivasi dan bercita-cita tinggi di AUS didedikasikan untuk pembangunan pelajar akademik dan peribadi, bekerja rapat secara satu-satu untuk membantu mereka mencapai objektif kerjaya mereka.

Insiden Dunia Sebenar

Akses penuh ke pelbagai pangkalan data seperti EBSCO, ProQuest, Financial Times dan perkhidmatan lain boleh didapati di dan di luar kampus bersama-sama dengan akses kepada pakar akademik dan industri, dan melalui kurikulum yang dibentuk oleh penyelidikan semasa dan amalan profesional untuk memaksimumkan perkembangan kerjaya anda.

Praktikal dan Relevan

Sebuah organisasi kerjaya yang menggabungkan teori dengan pengalaman praktikal, AUS komited untuk latihan dan pembangunan para pelajarnya, memperkuat mereka untuk mengambil jalan kerjaya yang sesuai dengan mereka.

Rangkaian

Persekitaran multikultural antarabangsa yang berpusat di Switzerland, AUS adalah salah satu universiti perniagaan utama di Switzerland yang terletak di La Tour-de-Peilz di pesisir Tasik Geneva yang indah dan mempunyai keistimewaan untuk memiliki syarikat dan organisasi global seperti Nestlé, Hublot, Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dan Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa dalam jarak perjalanan mudah dari kampus.

Pengiktirafan

Sokongan AUS oleh organisasi tempatan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa memberikan jaminan pendidikan berkualiti untuk para pelajarnya. Ia diiktiraf sebagai universiti oleh pelbagai badan akreditasi termasuk Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan (IACBE) yang berpusat di Amerika Syarikat, dan Majlis Pendidikan Perniagaan Eropah (ECBE). Ia juga tergolong dalam Dewan Perniagaan Swiss-Amerika, Fédération Suisse des Ecoles Privées (FSEP), Persatuan Vaudoise des Ecoles Privées (AVDEP) serta Promove.

Apa yang Anda Akan Belajar

Mengapa AUS?

Dengan tiga program baru bermula pada bulan September 2019, AUS merapatkan jurang antara kepakaran teknikal dan pengurusan. Di AUS, kami menyedari bahawa keselamatan siber bukan hanya masalah teknikal. Ia adalah masalah perniagaan. IT, Dasar, Undang-Undang, Penjualan, Sumber Manusia, dan Tadbir Urus Korporat mesti berfungsi seiring. Untuk memupuk suasana penglibatan ini dan untuk benar-benar memacu nilai dalam sesebuah organisasi, pakar IT perlu mempelajari kemahiran pengurusan yang diperlukan untuk mengawal seluruh organisasi dengan berkesan. Mengiktiraf keperluan untuk skillet ini di pasaran, AUS telah membangunkan pendekatan holistik untuk mendidik pemimpin esok dalam operasi dan pengurusan keselamatan siber.

Semua kursus diajarkan di tapak oleh para profesor AUS, yang merupakan pemimpin pemikiran yang dibezakan dalam bidang keselamatan siber, teknologi blockchain, dan pengurusan perniagaan. Kurikulum ini terdiri daripada teori yang sentiasa berubah dan contoh praktikal dunia sebenar, dan latihan magang diperlukan untuk calon Sarjana dan Sarjana selama suku Spring setiap tahun akademik.

Semasa di AUS, anda akan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk melacak kerjaya pengurusan anda dalam keselamatan siber. Berlandaskan teori perniagaan yang canggih, anda akan belajar untuk menjual idea anda semasa menubuhkan, melaksanakan, dan mengawasi struktur keselamatan siber untuk organisasi. Memohon teori kepada senario dunia sebenar, anda akan melengkapkan beberapa objektif praktikal, seperti mewujudkan strategi keselamatan yang menggabungkan pandangan tadbir urus, kepatuhan, dan teknologi. Lebih-lebih lagi, anda akan mendapat pengetahuan yang lebih maju dalam struktur organisasi, komunikasi, proses perniagaan operasi, dan rangka kerja undang-undang untuk keselamatan siber.

Kursus / Contoh Modul:
 • Berkomunikasi, Penyelesaian Masalah, dan Memimpin dalam Keselamatan Siber
 • Yayasan dalam Pengurusan Keselamatan Siber
 • Tadbir Urus Cybersecurity
 • Pengurusan Risiko dan Ketahanan Organisasi
 • Pembangunan Program Cybersecurity
 • Cybersecurity - Melindungi privasi klien sebagai kelebihan daya saing
 • Capstone dalam Cybersecurity
Objektif Praktikal:
 • Membangunkan program cybersecurity untuk organisasi.
 • Buat dasar keselamatan siber untuk organisasi.
 • Melakukan analisis ancaman keselamatan cybersecurity, termasuk penilaian kelemahan, dan seterusnya, membangunkan pendekatan pengurusan risiko untuk organisasi.
 • Bentuk dan melaksanakan prosedur tindak balas insiden siber berdasarkan amalan terbaik pengurusan.

Objektif di atas mempertimbangkan keperluan khusus bagi entiti kerajaan dan organisasi sektor swasta.

Untuk mendapatkan ijazah, pelajar perlu melengkapkan:
 • 13 modul / kursus utama
 • 8 modul / kursus pakar
 • Pelatih
 • Disertasi

Modul / Kursus dipilih oleh pentadbiran bergantung kepada permintaan pelajar dan ketersediaan fakulti dan termasuk topik seperti kewangan, ekonomi, pengurusan, undang-undang, dan prinsip pemasaran.

Kalendar Akademik

Tahun akademik biasanya bermula pada bulan September dan berakhir pada bulan Julai dengan tiga istilah akademik (Kejatuhan, Musim Sejuk, dan Spring) dalam tempoh ini. Setiap istilah termasuk sebelas minggu belajar, ditambah satu minggu peperiksaan. Tempoh peperiksaan biasanya berlaku di pertengahan dan akhir setiap istilah. Tempoh percutian biasanya berlaku pada bulan Disember dan musim bunga. Cuti musim panas yang panjang adalah pada bulan Julai / Ogos.

Tarikh Bertarikh

Jatuh Kejatuhan
 • Kursus: September - Disember
 • Cuti: Cuti Musim Sejuk: 4 minggu
Terma Musim Sejuk
 • Kursus: Januari - Mac
 • Cuti: Cuti Musim Bunga: 3 minggu
Tempoh Spring
 • Kursus: April - Julai
 • Cuti: Cuti Musim Panas: 12 minggu

Keperluan Ijazah Sarjana

Penganugerahan ijazah MIBA dari AUS hanya mengikuti selepas memenuhi syarat-syarat berikut:

 • Keperluan kredit akademik;
 • Keperluan prestasi akademik (IPK kumulatif 3.0.);
 • Keperluan kehadiran dan keperluan residensi.

Di samping itu, semua akaun tertunggak mesti diselesaikan dengan pentadbiran sebelum tamat pengajian.

Memindahkan Kredit

Pemindahan kredit boleh diterima dari kolej dan universiti yang diiktiraf lain untuk kursus-kursus yang digunakan untuk program AUS. Kredit Penempatan Lanjutan (AP) yang diperolehi di peringkat sekolah tinggi boleh digunakan untuk program sarjana muda. Pemindahan kredit hanya boleh diberikan untuk gred C (75%) atau lebih tinggi. Semua pelajar lepasan mesti melengkapkan sekurang-kurangnya separuh daripada keperluan Kredit Akademik mereka di AUS.

Cara memohon

American University in Switzerland akan mempertimbangkan semua permohonan yang lengkap dan akan menghubungi pemohon dalam tempoh masa yang munasabah, sebaik sahaja keputusan dibuat. Kemasukan ke AUS adalah tertakluk kepada bilangan pendaftaran yang terhad; oleh itu, kemungkinan bahawa tidak semua pemohon yang berkelayakan selalu diterima.

Semua pemohon mesti menunjukkan rekod akademik cemerlang yang memberi isyarat kepada mereka potensi untuk berjaya dalam bidang pengajian yang diberikan dan menyelesaikan prosedur kemasukan AUS yang berikut.

Syarat kemasukan

Kemasukan program tuan memerlukan penyempurnaan dan pengijazahan dari program sarjana muda yang diiktiraf. AUS mungkin memerlukan pelajar yang tidak mempunyai ijazah sarjana dalam perniagaan atau yang secara akademik dicabar untuk mengambil kursus peringkat sarjana tambahan. Graduan institusi pengajian tinggi bukan Amerika mestilah dapat mendokumenkan bahawa ijazah mereka adalah bersamaan dengan ijazah sarjana muda yang diiktiraf. Terjemahan bersertifikat dalam bahasa Inggeris diperlukan untuk semua rekod, bukan dalam bahasa Inggeris.

Sekurang-kurangnya enam bulan kerja sepenuh masa atau satu tahun pengalaman kerja sambilan adalah disyorkan tetapi tidak diperlukan, sebelum memasuki program siswazah. Salah satu surat cadangan mesti datang dari majikan atau penyelia.

Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) adalah disyorkan tetapi tidak diperlukan untuk pemohon peringkat siswazah.

Syarat Kemasukan

Keperluan umum untuk semua pemohon termasuk borang permohonan lengkap dan yuran yang perlu dibayar sebagai tambahan kepada dokumen yang disenaraikan di bawah. Pemohon hendaklah memastikan bahawa dokumen-dokumen ini dihantar ke AUS dalam masa yang baik sebelum kursus bermula.

 • Minta Borang Permohonan
 • Hantar borang permohonan yang lengkap dan lengkap
 • Foto: Enam (6) gambar saiz pasport mestilah disertakan dengan borang permohonan yang dikemukakan kepada AUS. Kebanyakan gambar-gambar ini diperlukan oleh pihak berkuasa tempatan dan untuk visa pelajar.
 • Cadangan: Dua (2) surat rahsia cadangan daripada tenaga pengajar atau majikan yang biasa dengan prestasi masa lalu pemohon mesti dihantar terus ke AUS. Terjemahan bersertifikat juga mesti diserahkan untuk semua huruf tidak dalam bahasa Inggeris.
 • Résumé atau CV: Satu akaun bertulis ringkas tentang kekuatan dan pencapaian pemohon. Termasuk butiran peribadi, pendidikan, pengalaman kerja, kelayakan lain, dan harapan kerjaya.
 • Transkrip: Pemohon mesti mengemukakan transkrip rasmi untuk semua kerja akademik yang berlaku di institusi menengah atau universiti dalam tempoh lima (5) tahun yang lalu. Transkrip mesti dihantar terus oleh institusi kepada AUS. Terjemahan yang disahkan juga mesti diserahkan untuk semua dokumen yang tidak dalam Bahasa Inggeris.
 • Surat Motivasi: Surat esei atau motivasi hendaklah sekurang-kurangnya 500 perkataan panjang. Anda harus menceritakan kisah perkembangan akademik anda dan pengalaman kerja lain yang anda ada dalam naratif pertama orang. Anda perlu menjelaskan alasan anda untuk memohon dan bagaimana anda mengharapkan AUS untuk meningkatkan lagi matlamat kerjaya anda.
 • Kemahiran Bahasa: Kecekapan biasanya akan diiktiraf jika pelajar telah menyelesaikan mana-mana syarat berikut:
  • a. Kehadiran sekurang-kurangnya tiga tahun penuh pengajian baru-baru ini di institusi di mana satu-satunya bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris.
  • b. Mendapatkan tahap Standard atau lebih tinggi, dalam Baccalaureate Antarabangsa (IB).
 • Sekiranya tidak ada syarat-syarat ini, bukti kecekapan dalam Bahasa Inggeris mesti disediakan dengan mencapai skor yang sesuai di salah satu daripada yang berikut:
 • Sekurang-kurangnya 550 markah dalam Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL).
 • Sekurang-kurangnya skor 6.0 dalam Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS).
 • Permohonan mesti mengandungi semua item ini untuk dipertimbangkan untuk proses kemasukan.
Deadlines Permohonan

AUS beroperasi atas dasar kemasukan rolling, yang memerlukan bahan-bahan permohonan yang lengkap, serta semua rekod akademik dan fi yang berkenaan, diterima oleh AUS sekurang-kurangnya 10 minggu sebelum permulaan tempoh. Jika diterima, anda akan menerima Surat Penerimaan rasmi dan jemputan untuk mendaftar. Pada masa ini, anda juga akan dimaklumkan tentang sebarang maklumat tambahan yang perlu disediakan untuk menyelesaikan fail anda. Jadual pembayaran tuisyen dan yuran yang sepatutnya ditunjukkan dalam Surat Tawaran yang dihantar dalam Surat Penerimaan.

Yuran tuisyen

 • Yuran Pendaftaran: CHF 3,500
 • Yuran Pengajian: CHF 30,500
 • Jumlah: CHF 34,000

* Semua harga dalam Swiss Franc (CHF)

* Yuran dan yuran mungkin berubah tanpa notis terlebih dahulu

Sebilangan perbelanjaan tambahan perlu dijangka oleh pelajar, yang tidak dilindungi oleh yuran pengajian dan perlu diambil kira secara berasingan. Perbelanjaan tambahan mungkin termasuk:

 • Insuran kesihatan
 • Penginapan
 • Pengangkutan
 • Aktiviti sosial / perjalanan
 • Kos fotokopi

Semua bayaran disebut dalam CHF (Franc Swiss). Sebagai AUS - American University in Switzerland adalah institusi swasta, semua pelajar membayar yuran yang sama tanpa mengira kewarganegaraan. Yuran dikaji dari semasa ke semasa dan mungkin berubah dari yang disenaraikan.

Universiti berhak membuat perubahan atau pindaan seperti yang diperlukan.

Bagaimana untuk membayar

Yuran permohonan dan pendaftaran mesti dibayar sebelum proses permohonan visa. Yuran pengajian mesti dibayar sekurang-kurangnya dua minggu sebelum tarikh mula program akademik. Jika pembayaran tidak dilakukan, anda tidak boleh mendaftar dan memulakan kelas sehingga pembayaran telah dibuat. Bayaran boleh dibuat melalui pemindahan bank atau secara peribadi. Seorang pelajar tidak akan didaftarkan sepenuhnya sehingga pembayaran penuh diterima. Tuisyen dan perkhidmatan boleh ditarik balik sekiranya tidak dibayar.

Dasar bayaran balik

Jika anda memulakan program pengajian dan kemudian ingin menarik balik, anda mesti menasihati Pentadbiran secara bertulis. Sebarang bayaran balik akan dibuat mengikut Dasar Bayaran Balik kami.

Nota: Proses ini mungkin mengambil masa beberapa bulan.

Beasiswa

AUS menawarkan sejumlah biasiswa dan bendahari untuk membantu anda dengan pendidikan anda. Maklumat lanjut boleh dikumpulkan dari pasukan Pentadbiran kami secara langsung.

Peluang kerjaya

Kaedah pengajaran AUS dan pengalaman di luar bilik darjah akan memastikan bahawa graduan bersedia untuk menghadapi dunia perniagaan esok. Bergantung pada kurikulum dan kursus kursus yang dipilih, siswazah boleh bercita-cita untuk mengikuti jalan perniagaan ini:

 • Pemilik perniagaan: Memahami risiko dan kelebihan, pemilik perniagaan berfungsi sebagai ketua pembuat keputusan, memasang kepercayaan melalui pembuatan keputusan yang baik dan pemikiran rasional; dan mengawal aktiviti perniagaan, bajet dan sumber.
 • Pengurus risiko operasi: menilai semua operasi untuk mengenal pasti risiko dan ganjaran dalam perniagaan, seorang pengurus profesional yang boleh berkomunikasi dengan berkesan dan mempengaruhi pembuat keputusan utama.
 • Pengurus Kewangan: pakar nombor yang boleh menguruskan buku perniagaan dan boleh menganalisis dan meramalkan manfaat pengurusan kanan dan pembuat keputusan.
 • Pengurus pembangunan perniagaan: Seorang penglihatan yang boleh memberi tumpuan kepada pengurusan perakaunan, membina rancangan perniagaan dan hubungan untuk memastikan kecekapan dan pertumbuhan maksimum dalam operasi perniagaan.
 • Pengurus pasaran produk kanan: Melaksanakan strategi pemasaran untuk memaksimumkan peluang perhubungan awam dan alat pemasaran seperti media digital dan tradisional.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Preparing you for the business of tomorrow, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities situated in La Tour-de-Peilz on the beautiful sho ... Baca lebih lanjut

Preparing you for the business of tomorrow, the American University in Switzerland is one of Switzerland’s leading international business universities situated in La Tour-de-Peilz on the beautiful shores of Lake Geneva close to the Olympic Capital Lausanne, and Geneva, the center for diplomacy. Throughout its 45-year history, AUS has prepared international business students with the knowledge, tools, and training of today to be a positive contributor to the general management of any business organization of tomorrow. Offering tailored education in an international and multicultural environment, with practical and theoretical courses, which are relevant for today’s market, AUS has a new, dynamic and ambitious staff providing a personal approach – both in the classroom and outside of the school – for all students. Baca Ringkas