Maklumat dan Komunikasi Kejuruteraan MSc

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

西安电子科技大学 Maklumat dan Komunikasi Kejuruteraan Master diajar dalam Bahasa Inggeris

Profil profesional

disiplin ini adalah tahap kedoktoran negara yang pertama, disiplin ijazah sarjana. Pada tahun 2017, pusingan keempat penilaian disiplin peringkat kebangsaan, maklumat dan komunikasi disiplin kejuruteraan menduduki lima peratus di seluruh negara, kejuruteraan sebelum memasuki 1 ‰ ESI. Selain kursus bahasa, projek semua kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris. Disertasi dalam bahasa Inggeris dengan responden juga selesai.

matlamat profesional

Program ini bertujuan untuk latihan pelajar cemerlang akademik yang tinggi, memahami dan menghormati undang-undang dan peraturan negara China dan budaya kaum tradisional, untuk menyertai dan menggalakkan pertukaran dan kerjasama antara China dan negara tuan rumah, memahami firma teori asas komunikasi dan sistem maklumat, sistem profesional pengetahuan dan kemahiran asas, melibatkan diri dalam tahap yang tinggi pengajaran, penyelidikan dan pengurusan komunikasi dan sistem maklumat profesional.

kursus utama

Kelas Asas matematik: proses rawak, teori matriks, Circuits dan kategori Systems: eksperimen sistem komunikasi bersepadu, isyarat dan pemprosesan maklumat: Digital Signal Processing II, teori maklumat II, kategori komunikasi dan sistem maklumat: teori rangkaian komunikasi, seperti komunikasi radio profesional kursus. (Lihat khususnya tahun "Arrangement pengajaran siswazah").

Persekolahan dan tuisyen

Program ini kajian masa Sarjana selama tiga tahun, tuisyen bagi 22.000 yuan / tahun (11,100 yuan / semester).

kelayakan

1. sihat, adil, "pelajar asing standard pemeriksaan kesihatan asing", memegang pasport yang sah daripada warga negara asing.

2. kajian sarjana ijazah: umur, secara amnya di bawah 35, pendidikan siswazah universiti, ijazah atau mencapai bersamaan.

3. Pilih pelajar dalam bahasa Inggeris mengajar profesional, tahap bahasa Inggeris mereka diperlukan untuk mencapai standard antarabangsa IELTS 6.0 atau TOEFL 80 / CBT, 550 / PBT, atau keperluan tahap Bahasa Inggeris gred setara; pemilihan mengajar pelajar Cina, Tahap bahasa Cina HSK mencapai empat, tidak memenuhi keperluan, anda boleh memohon untuk latihan bahasa Cina di sekolah kami, untuk mengambil bahagian dalam ujian Kemahiran Cina (HSK).

bahan-bahan permohonan

  1. " 西安电子科技大学 untuk Borang Permohonan Pelajar Antarabangsa."
  2. diploma tertinggi (salinan disahkan). Selain daripada teks bahasa Inggeris hendaklah disertakan dengan terjemahan Cina atau Bahasa Inggeris yang disahkan oleh notari. Pelajar dikehendaki menawarkan diri untuk sekolah dikeluarkan oleh pihak sekolah untuk membuktikan.
  3. Transkrip dan kajian atau projek-projek penyelidikan, surat cadangan Bahasa Cina atau Bahasa Inggeris (tidak kurang daripada 800 perkataan); teks selain daripada bahasa Inggeris hendaklah disertakan dengan terjemahan Cina atau Inggeris disahkan.
  4. Salinan pasport yang sah (sah selama dua tahun atau lebih).
  5. HSK telah menerima keputusan laporan ini, sila sertakan salinan permohonan anda.
  6. "Pemeriksaan Fizikal Warga Asing."
  7. Yuran pendaftaran: 800 yuan.

mengaku

bahan yang telah diaudit, mengikut keadaan dan profesional keperluan pemohon, untuk mengambil kemasukan dalam dua cara:

  • Membuat keputusan sama ada untuk mengakui temuduga;
  • Wawancara ditambah ujian bertulis untuk membuat keputusan sama ada untuk mengakui.

perkiraan umum untuk temuduga pada awal Jun, khusus cara, masa, tempat, memberitahu pemohon dengan contoh pertama bahan-bahan permohonan (telefon atau E-mail) terus dari pejabat kemasukan itu.

Permohonan lengkap bahan-bahan permohonan, layak peperiksaan, anda boleh mendaftar. Kemasukan Office akan dikeluarkan notis kemasukan untuk pelajar yang diterima masuk.

Maklumat Perhubungan

Alamat: Xi'an, Provinsi Shaanxi, China Taibai Road 2 西安电子科技大学 Kemasukan Pejabat Pendidikan Antarabangsa

Poskod: 710.071, China

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Xidian University,under the jurisdiction of the Ministry of Education, dedicates primarily to the electronics and information education and research, with an integration of a wide range of academic su ... Baca lebih lanjut

Xidian University,under the jurisdiction of the Ministry of Education, dedicates primarily to the electronics and information education and research, with an integration of a wide range of academic subjects covering engineering, science, management, economy, arts and social sciences. Baca Ringkas
Xi'an , Xi'an + 1 Lagi Kurang