Maklumat Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Objektif

Sarjana dalam Perniagaan Maklumat (MIE) membentangkan diri sebagai latihan inovatif dalam bidang Sains Maklumat di Portugal, membentuk graduan yang dapat melaksanakan fungsi pengurus maklumat dalam konteks perniagaan.

Dalam konteks semasa, MIE bertindak balas terhadap cabaran mempromosikan keusahawanan dan keupayaan inovasi, membentuk graduan dengan profil sinkretik di beberapa bidang disiplin, yang mampu mengiktiraf maklumat sebagai nilai strategik yang penting untuk pengurusan organisasi perniagaan. Graduan ini akan dapat mempromosikan pengoptimuman proses yang berkaitan dengan penciptaan dan penggunaan maklumat tersebut, yang menyokong prestasi syarikat.

Kursus ini meneruskan Pascasiswazah dalam Maklumat Perniagaan (PGIE) yang bekerja pada tahun 2010-2011 dan pada 2011-2012.

Penerima

Memandangkan maklumat sebagai elemen transversal dalam mana-mana organisasi, MSc dalam Maklumat Perniagaan memberikan minat kepada pelajar dan profesional dari pelbagai bidang.

Oleh itu, ia bertujuan untuk profesional semasa atau masa depan dalam bidang Sains Maklumat, Komunikasi Organisasi, Pengurusan, Informatika Pengurusan, Pemasaran dan Sumber Manusia, antara lain.

Calon yang memegang ijazah sarjana muda atau sarjana muda dari mana-mana kawasan sains diterima.

Mereka juga digalakkan memohon pemohon yang bukan pemegang ijazah akademik tetapi yang membentangkan kurikulum dan / atau pengalaman profesional yang berkaitan dalam bidang maklumat perniagaan.

Inisiatif Dalaman

MIE menganjurkan seminar tetap dengan tetamu nasional dan antarabangsa serta hubungan dengan para profesional di kawasan tersebut.

MIE, melalui penyelarasannya, telah dikaitkan dengan organisasi Bengkel Pasca Siswazah dalam Sains Maklumat, dinamik dalam skop Kumpulan Kerja Sains Maklumat, SOPCOM.

Exit Profesional

Lulusan MIE akan dapat melaksanakan fungsi yang berkaitan dengan pengurusan maklumat dalam persekitaran perniagaan, termasuk perusahaan kecil dan sederhana atau kumpulan ekonomi yang besar.

Mereka boleh melaksanakan fungsi yang berkaitan dengan definisi dan penerapan strategi untuk penyelidikan, rawatan dan pengedaran maklumat, analisis fungsian organik, rasionalisasi prosedur organisasi atau reka bentuk sistem maklumat yang mampu menanggapi keperluan global organisasi.

Keusahawanan dalam bidang pembangunan produk dan perkhidmatan maklumat adalah satu lagi peluang profesional yang dipromosikan di MIE.

MIE menyediakan kemahiran profesional untuk menjalankan fungsi peringkat 4 yang sepadan dengan profil Pakar Maklumat dan Dokumentasi, seperti yang termaktub dalam ID Rujukan-Euro (2005).

Rejim

Kursus ini berlangsung di kemudahan ISCAP , selepas jam kerja, dengan kira-kira 15 jam kelas seminggu. Bahan-bahan sokongan dan perundingan yang diedarkan di dalam kelas akan, apabila mungkin, disediakan dalam laman web kurikulum Kursus.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

O ISCAP é uma escola de ensino superior politécnico que tem por missão específica a formação, a investigação, a criação e difusão da cultura e do saber e a prestação de serviços na área das ciências e ... Baca lebih lanjut

O ISCAP é uma escola de ensino superior politécnico que tem por missão específica a formação, a investigação, a criação e difusão da cultura e do saber e a prestação de serviços na área das ciências empresariais. Baca Ringkas