Ma terapi seni

LASALLE College of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma terapi seni

LASALLE College of the Arts

Sebagai Art Therapist, anda sengaja memudahkan proses seni membuat untuk menggalakkan membuat ekspresi diri, renungan, pemahaman dan perubahan dengan orang dan / atau masyarakat yang menghadapi pelbagai tekanan, trauma, fizikal, cabaran dan pengalaman mental atau masyarakat. terapi seni adalah satu bentuk psikoterapi yang membantu orang ramai untuk melaksanakan perubahan dan pertumbuhan melalui penggunaan bahan-bahan seni dalam persekitaran yang disokong dan selamat. Bagi mereka yang mempunyai kesukaran meluahkan fikiran dan perasaan mereka secara lisan, terapi seni adalah tidak mengganggu dan boleh meneroka aspek-aspek bukan lisan kaya komunikasi dan kreativiti.


terapi seni membangunkan kemahiran dan latihan yang diperlukan untuk bekerja dengan berkesan dengan pelbagai populasi sepanjang kitaran hayat. Mereka bekerja dalam pelbagai perubatan, institusi, pendidikan, dan tetapan pemulihan yang mungkin termasuk pembelajaran, pembangunan, keadaan perubatan, Kerja sosial, kumpulan yang terpinggir, krisis dan trauma dalam komuniti, penuaan dan penjagaan warga tua untuk menamakan beberapa. Amalan terapi seni adalah antara kepada pendekatan klinikal, bergantung kepada tahap seni terapi kepakaran, amalan dan persekitaran kerja berasaskan studio. terapi seni masih sensitif terhadap kesedaran budaya, perbezaan dan kepelbagaian dan mematuhi etika dan amalan terbaik antarabangsa.

Program Terapi MA Seni di LASALLE adalah dua tahun, empat semester program latihan sepenuh masa yang merangkumi pelbagai konsep psikoterapi, teori dan amalan. Model pengalaman Program meletakkan penekanan kepada ilmu kritikal dan pemahaman falsafah modaliti itu sendiri. Semua calon menjalani masa yang agak amalan klinikal melalui penempatan klinikal diawasi. kerja klinikal lagi diterokai dan dibincangkan melalui kumpulan berstruktur dan penyeliaan individu di Kolej.

Sebagai calon Masters anda akan digalakkan untuk mencapai pendirian autonomi dan reflektif dalam pembelajaran anda, pembangunan, dan penilaian dengan kerjasama tutor. Ini adalah satu proses penting dalam membangunkan satu pendekatan untuk amalan profesional anda sebagai yakin, cekap dan beretika terapi seni yang akan berdasarkan kepada keupayaan anda untuk menjadi analitikal, kritikal, objektif dan sendiri-reflektif tentang kerja anda.

Walaupun terapi peribadi yang diperlukan dalam semester 2-4, ia adalah disyorkan sepanjang tempoh latihan. Setiap pelajar adalah untuk mengatur dan membayar untuk terapi peribadi mereka sendiri kerana ini tidak disertakan dengan tuisyen.

MA Art Therapy adalah yang pertama seumpamanya yang akan dibangunkan dan dilaksanakan di Asia Tenggara. Program ini bidang baru berhubung dengan rangka kerja yang berbeza-beza dan tersendiri sosial, budaya dan rohani di mana ia sedang dipupuk. Konteks Asia Tenggara kemukakan melalui latihan dan calon-calon digalakkan untuk penyelidikan dan kerja-kerja dalam pelbagai tetapan kedua-dua tempatan dan jika sesuai, antarabangsa.

Satu campuran Timur dan pendekatan Barat dipertimbangkan dan calon-calon digalakkan untuk membangunkan pendirian falsafah dan praktikal yang mencerminkan dan kontemporari. Walaupun mungkin ada beberapa persamaan dari segi pengalaman manusia, ia mengakui bahawa terdapat pertimbangan budaya yang unik dan implikasi tertentu tempatan dan / atau wilayah dari segi bagaimana perkhidmatan kesihatan mental ditakrifkan, dilihat dan dilaksanakan.

Self-reflexivity, Kesedaran dan pendekatan yang renungan adalah amalan di mana calon-calon yang selanjutnya boleh menarik apabila untuk terus menerima dan / atau mengembangkan pemahaman mereka tentang konteks Asia. Adalah diakui bahawa perbezaan budaya dan kepelbagaian adalah di tengah-tengah semasa perbahasan terapi seni dan wacana di dalam negara dan di seluruh dunia.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
36,000 SGD
setiap semester
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat