ma reka bentuk

LASALLE College of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

ma reka bentuk

LASALLE College of the Arts

Apakah peranan reka bentuk dan pereka bentuk dalam dunia yang pantas berubah hari ini? Sebagai teknologi maju pesat, begitu juga kemungkinan apa yang merupakan reka bentuk berkembang. Bersama-sama dengan pertumbuhan masyarakat, kerana masyarakat kini konsep diri, kanvas pereka berkembang dan juga dari bukan sahaja mewujudkan penyelesaian, untuk memelihara nilai-nilai dan pemikiran di belakang mereka sebagai tindak balas kepada sumber dikekang kerana pelbagai keperluan meningkat.

Oleh itu reka bentuk wujud dalam dunia yang semakin kompleks dan saling berkaitan, kita perlu menekankan kesan sosial, alam sekitar dan hiliran produk yang direka, perkhidmatan dan sistem. Kita perlu mengambil kira bukan sahaja kuasa-kuasa yang didorong oleh pasaran dan kemungkinan material, tetapi apa proses pembuatan itu sendiri bermakna. Inilah sebabnya mengapa amalan Design dan Penyelidikan Design semakin penting di seluruh konteks industri, di mana kita memikirkan semula bukan sahaja solek satu penyelesaian, tetapi proses siasatan yang menjana penyelesaian itu juga.

Kerumitan dan ketidaktentuan masalah yang kita hadapi melibatkan yang menyelesaikan mereka akan memerlukan kita untuk membawa kemahiran pelbagai disiplin, kepakaran dan proses untuk membincangkan mengenai mana-mana satu masalah, kerana tidak satu domain kepakaran mempunyai monopoli pada penyelesaian. Seperti yang lebih ramai individu dan organisasi mengenal pasti perkara ini, pereka hari ini memohon kemahiran mereka dalam pelbagai mengejutkan konteks, daripada produk kepada perkhidmatan, organisasi, sistem dan dasar, di luar domain konvensional sebelum reka bentuk.

Dengan latar belakang ini, kami telah direka program MA Design untuk bertindak balas kepada peranan penting dalam reka bentuk dalam semula membayangkan dunia yang kita hidup dalam. Anda akan mencabar pemikiran anda dan proses membuat keputusan. Anda akan muncul mahir sepenuhnya dalam dapat menyatakan dengan jelas dan menghasilkan reka bentuk sebagai satu kuasa untuk kesan. Anda akan menjadi sebahagian daripada generasi baru berasaskan penyelidikan pencipta, pencipta dan pencipta mencabar konvensyen dan mewujudkan kedudukan yang dimaklumkan mengenai apa Design ialah, apa yang ia berada pada kedudukan untuk lakukan, dan bagaimana ia boleh membantu strategik mengubah kehidupan.

MA Design ialah 1.5 tahun, 3 semester program lama untuk membangunkan keupayaan penyelidikan dan amalan reka bentuk dalam analisis kritikal, penglibatan bersama dan hujah intelektual. Sebagai seorang pelajar, anda akan belajar dengan melakukan sepanjang proses lelaran amalan reka bentuk penyelidikan yang dipimpin. Anda akan mengasah pemikiran kritikal anda dan keupayaan untuk mengenal pasti masalah dan merangka penyelesaian, meningkatkan ketangkasan anda untuk melaksanakan seluruh peranan pemikir, penyelidik, ahli strategi dan inovasi.

Program MA Design menyediakan persekitaran pembelajaran untuk disiplin, proses kolaboratif. Anda akan meneroka tema penyelidikan melalui modul kepada konteks, wacana, metodologi dan makmal reka bentuk antara disiplin. Anda akan mengalami pembelajaran aktif, dialog dan perdebatan dengan pelajar anda rakan-rakan, akademik dan rakan kongsi industri dengan pelbagai latar belakang, kepakaran dan pengalaman.

Dalam usaha untuk menyokong penerokaan anda satu aplikasi baru muncul reka bentuk dan di mana anda terbaik boleh menggunakan kemahiran anda ke arah mereka, program ini menyediakan persekitaran yang menyokong penuh dengan peluang praktikal dan penyelidikan yang didorong maju untuk anda untuk bereksperimen dalam pelbagai domain.

KERJAYA PATH

Program MA Design di LASALLE membina atas budaya reka bentuk dinamik berkembang yang kita lihat di Singapura dan rantau ini. Singapura kini rumah kepada lebih daripada 7000 syarikat multinasional, di mana satu anggaran lebih 227,000 pekerjaan telah diwujudkan untuk kedua-dua bakat tempatan dan asing. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Asia telah menjadi pemain utama dalam reka bentuk dan telah berpengaruh kepada ekonomi kreatif. Tempat seperti Jepun, Korea, Hong Kong, Taiwan dan Singapura muncul sebagai pemain utama di pentas dunia kreatif, kerana kekayaan dan kecanggihan warisan budaya mereka.

Sebagai sebahagian daripada kolam semakin penting tetapi sukar didapati bakat, anda akan mengambil bahagian dalam kedudukan Singapura dan Asia alam sekitar yang ketat dan titik sambungan untuk pendidikan berdasarkan reka bentuk yang inovatif. Sebagai graduan program ini, anda akan dicari untuk keupayaan anda untuk memahami budaya, komunikasi, pengeluaran, pengurusan dan perniagaan permintaan pelbagai aspek supaya dapat menyumbang seluruh spektrum industri kreatif dan konteks perniagaan.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
27,000 SGD
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat