Ma pemikiran reka bentuk ekologi

Schumacher College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma pemikiran reka bentuk ekologi

Schumacher College

Jangan sekali-kali telah terdapat satu masa yang lebih penting bagi pendekatan baru untuk melibatkan diri dengan situasi yang mencabar kita hadapi dari tempatan ke peringkat global. Dalam keadaan yang dinamik yang pesat berubah, penyelesaian jarang kekal optimum untuk penyertaan aktif sangat panjang dan berterusan bahan yang diperlukan untuk berjaya. Berkembang daya tahan pada individu dan masyarakat adalah cara untuk terus pergi walaupun perubahan yang berterusan di sekeliling kita.

Program kami di Design Ecological Pemikiran merangkumi dan meneroka dunia ini kompleks interaksi dengan penglibatan meriah dan pendekatan yang optimis. Ia menawarkan kemahiran dan pengetahuan yang kuat, praktikal dan ekologi berpusatkan untuk memohon kepada pelbagai jenis amalan dari reka bentuk, pendidikan dan perniagaan untuk peranan yang lebih khusus kepimpinan, pengurusan dan perundingan.

Program Design Thinking ekologi trans-disiplin, berwawasan dan universal dalam permohonannya; pragmatik dan integratif dalam operasinya. Ia menyatukan wacana teoritis dan praktikal mengenai reka bentuk ekologi yang diilhamkan, dengan kaedah pemikiran reka bentuk yang digabungkan dengan perkembangan terkini dalam bidang antropologi, psikologi dan ekonomi sosio-politik. Ia bertujuan untuk mewujudkan tanah novel untuk pembuat perubahan di barisan hadapan dalam peralihan kita kepada masyarakat yang mampan.

Reka bentuk yang diilhamkan secara ekologi merangkumi kajian pandangan dunia ekologi, dinamik sistem dan teori kerumitan yang diterapkan bersama falsafah dan amalan permaculture dan reka bentuk biomimetik.

Pemikiran reka bentuk adalah teknik penyertaan yang kukuh yang berasaskan pemahaman empati tentang perasaan, pengalaman dan emosi orang lain. Ia melibatkan orang dalam perbualan meriah, interaksi visual dirangsang dan prototaip suka bermain. Ia bingkai masalah sebagai peluang, bentuk pandangan dan menjana penyelesaian yang kreatif dan kerjasama dalam situasi kompleks.

Program pemikiran Reka Bentuk Ekologi bertujuan untuk memberi persekitaran yang menggembirakan bagi peserta dengan memasukkan kursus pendek yang diketuai oleh pemikir yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, projek membuat tempat dengan kerjasama Dartington Hall Trust, rumah Schumacher College, dan projek langsung pendek yang ditawarkan oleh rakan kongsi luar organisasi.

Program ini adalah program pascasiswazah radikal keempat dibangunkan di Schumacher College dan menyumbang kepada dan meningkatkan pertanyaan kerjasama berterusan College ke dalam kehidupan lestari - siasatan secara langsung dan rangkaian amalan dijalankan di seluruh dunia dengan 20,000 alumni Kolej dan lain-lain.

Guru kami:

Dalam program ini, kita mendapat manfaat daripada sumbangan pelbagai guru yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Pensyarah tetamu tetap telah memasukkan:

Dr Stephan Harding, Kolej Schumacher
Dr Philip Frances, Kolej Schumacher
Lou Rainbow, Revolusi Kerajinan
Profesor Seaton Baxter, Profesor Pelawat, Kolej Schumacher
Dr David Sanchez, Reka Bentuk Biomimetik
Dr Daniel Wahl, pendidik dan pengarang Merancang Budaya Penjanaan Semula
Dr Terry Irwin, Profesor dan Ketua Sekolah Reka Bentuk, Carnegie Mellon University
Gideon Kossoff, Profesor Adjunct, Sekolah Reka Bentuk, Universiti Carnegie Mellon
Kate Raworth, Associate Research Visiting Senior di Institut Perubahan Alam Sekitar Oxford University
Tom Crompton, Yayasan Penyebab Biasa
Tim Crabtree, Kolej Schumacher
Lucy Neal, Pengarang Bermain untuk Masa: Membuat Seni seolah-olah Dunia Dipatuk
Ruth Ben Tovim, Pengarah Kreatif, Encounters Arts
Dr Martin Shaw, Penulis, ahli mitologi, pencerita dan pemenang anugerah panduan Rites-of-Passage

Senarai ini akan dikemas kini sebagai penyumbang kepada tahun akademik 2018-19 yang disahkan

Siapa Kursus Ini Untuk?

Kami amat berbesar hati untuk menerima permohonan anda sama ada anda datang terus daripada ijazah sarjana muda, mengambil masa untuk mengkaji pertengahan kerjaya atau ingin peluang untuk membangunkan pemahaman anda tentang satu amalan yang amat penting kepada semua niaga hadapan kami. Kami menggalakkan permohonan daripada pengamal komuniti dan aktivis dan juga perancang, pendidik, arkitek, ahli politik dan pembuat dasar. Anda tidak semestinya perlu ijazah pertama dalam reka bentuk untuk memohon kursus ini. Anda hanya perlu bersemangat, berdaya tahan dan komited.

Kami sedang mencari ejen bersemangat perubahan yang bersedia untuk bersama mereka bentuk pendekatan baru untuk cara kita hidup yang berkeadilan sosial dan mampan dari segi ekologi. Kami sedang mencari mereka yang bersedia untuk mengambil risiko dan berdiri di atas canggih dari segi amalan baru dalam bidang ini.

Schumacher College mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dalam gabungan pelbagai pengalaman budaya dan umur yang membolehkan kaya sebaya pembelajaran rakan sebaya untuk-.

Kursus unik ini adalah mengenai reka bentuk untuk semua kehidupan, bukan hanya kehidupan manusia. Dengan memberi tumpuan kepada cara berfikir dan bertindak baru di dunia, ia melengkapkan anda dengan kemahiran, konsep dan hubungan yang anda perlukan untuk melibatkan diri dengan ekonomi seterusnya yang kini muncul. Dikeluarkan oleh konteks dunia sebenar Dartington sebagai kawasan pembelajaran, saya tidak tahu sama ada komuniti lain di mana ekologi, permaculture, pemikiran sistem, sains kompleks dan teori Gaia disatukan kerana mereka berada di Kolej Schumacher.

Dengar dari pelajar yang lepas
Ketahui bagaimana program ini telah mengubah kehidupan dan karier pelajar yang telah mengikuti kursus ini dengan membaca profil pelajar Pemikiran Reka Bentuk Ekologi kami.

Awak akan belajar

 • Asas pandangan dunia ekologi melalui mata pelajaran seperti ekologi, ekologi dalam, pemikiran sistem, sains kerumitan dan teori Gaia.
 • Hidup prinsip sistem melalui falsafah dan amalan reka bentuk permakultur, Biophilia dan biomimikri.
 • Teknik penyelesaian masalah yang kreatif dan berpusatkan proses dengan menggunakan kaedah dan prinsip pemikiran reka bentuk
 • A penghargaan pelbagai perspektif isu-isu etika dan implikasinya terhadap akibat masa depan mereka bentuk semula sistem sedia ada dan mewujudkan yang baru.
 • Untuk menggunakan pengetahuan dan kemahiran berfikir ekologi kepada reka bentuk sistem sosial sebagai sebahagian daripada ekonomi baru yang muncul
 • Amalan siasatan peribadi dan kumpulan untuk meningkatkan kesedaran tentang hubungan saling bergantung antara individu, masyarakat dan alam semula jadi dan antara teori dan amalan

Amalan penyertaan bersama dan teori teori untuk pendekatan baru untuk proses rekabentuk ekologi yang merangkumi pelbagai pihak berkepentingan dalam kitaran hayat penuh projek dan anda akan memohon kedua-duanya di studio, di Dartington Hall Estate dan penempatan pendek secara langsung projek.
John Thackara, penulis, pengeluar acara bioregional, pengasas Pintu Persepsi

Ciri-ciri Istimewa

 • Satu program antara disiplin mengintegrasikan kaedah reka bentuk dengan orang-orang ekologi dan sains sosial.
 • Satu program reka bentuk integratif berakar umbi dalam pemahaman ekologi mendalam dan amalan dan dimaklumkan oleh memotong pemikiran kelebihan dalam pendekatan ekonomi baru dan dinamik sosial.
 • A pengagihan seimbang masa dan sumber pengetahuan berasaskan kemahiran dan kognitif berasaskan dan antara amalan dan teori.
 • Akses kepada beberapa pemikir yang terkemuka di dunia dan pengamal dalam reka bentuk, teori Gaia, kerumitan, sains iklim, pemikiran sistem, ekonomi baru dan perubahan sosial.
 • kursus jangka pendek yang diketuai oleh pemikir dan penyelidik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.
 • penempatan praktikal pendek dengan pelbagai rakan organisasi yang beroperasi di hadapan dalam inovasi sosial.
 • Satu pengajaran dan pembelajaran pendekatan mendalam, integratif dan transformasi berakar umbi dalam prinsip-prinsip yang ditubuhkan oleh Schumacher College dan Dartington Hall, dan terlibat dalam hidup dan masyarakat bekerja pada dan sekitar Dartington Tanah di Devon.

Di mana anda akan pergi?

Design Ecological berfikir boleh digunakan untuk pelbagai konteks, dari peribadi kepada masyarakat itu. Program ini bertujuan untuk melahirkan generasi baru pereka, usahawan, pembuat dasar, pendidik, penyelidik, perunding dan aktivis. Graduan akan mempunyai kemahiran dan pengetahuan untuk bekerja untuk perubahan yang berterusan dalam sektor awam dan swasta serta masyarakat awam, atau untuk menubuhkan projek-projek mereka sendiri atau organisasi yang akan menyumbang kepada perubahan masyarakat.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Totnes, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Totnes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Ecological Design Thinking