Ma ekonomi bagi peralihan

Schumacher College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma ekonomi bagi peralihan

Schumacher College

Tidak pernah ada satu masa yang lebih penting bagi pendekatan baru untuk ekonomi.

Terdapat keperluan segera untuk memikirkan semula radikal sistem ekonomi kita. Kami memerlukan pemikiran baru dan model baru yang mengiktiraf cabaran yang kita hadapi sekarang, bukannya secara membuta tuli mengikuti jalan yang telah membawa kita ke dalam krisis menumpu kita hadapi.

Model-model ini akan membolehkan kita mengurangkan kesan-kesan dan menyesuaikan diri dengan krisis-krisis ini - termasuk perubahan iklim, kehilangan biodiversiti, peningkatan dalam bekalan tenaga bahan api fosil, ketidakstabilan kewangan, keselamatan makanan, kemiskinan dan lain-lain. pemahaman tentang kesempurnaan perlindungan ekologi dan perkembangan manusia.

Selama 20 tahun, pemikir dan pengamal perintis telah membangunkan alternatif idea ekonomi, model dan eksperimen yang sebelum ini dianggap radikal dan marginal. Seperti yang kita beralih kepada menghadapi subuh ekonomi baru, teori-teori dan amalan yang kini bergerak ke peringkat pusat.

"Saya boleh dengan jujur ​​mengatakan dengan sepenuh hati bahawa masa saya sebagai pemeriksa luar untuk MA Ekonomi Transisi telah tanpa bayang-bayang keraguan pengalaman pengalaman eksternal yang paling menyenangkan dan bermanfaat dalam bidang akademik saya ... .. Master ini telah menghasilkan kerja bertulis berkualiti tinggi yang saya jumpai di peringkat ini sebagai seorang guru di universiti saya sendiri dan dalam pengalaman saya meneliti luar di universiti lain di seluruh UK dan Ireland. Sebahagian daripada keseronokan dan pembelajaran untuk saya telah memerhatikan bagaimana saya fikir para pelajar mendapat manfaat yang luar biasa daripada pengalaman Schumacher, persekitaran pembelajaran yang kuat, dilindungi dan disokong oleh kolej Schumacher yang sememangnya menumpahkan perhatian kepada pembangunan dan pertumbuhan peribadi dan pembangunan atau membuka sesuatu yang jarang kita fokuskan pada pengajian tinggi hari ini, sifat pemeliharaan, penglibatan pengetahuan dan semangat dalam komuniti dan pengalaman pembelajaran yang sengit. Sukar untuk dihubungkan dengan program Sarjana baru ini, untuk melihatnya tumbuh dan berkembang, dan menjadi tempat di mana para pemimpin masa depan dalam peralihan dari ketidakstabilan telah ditanam, disokong, dibimbing dan dilancarkan ke dunia. "
John Barry, Pemeriksa Luar, Ekonomi Bagi Peralihan 2014-2015

Mengapa Schumacher College?

Sejak tahun 1991, Schumacher College telah merintis pemikiran baru yang radikal dalam bidang ekonomi, menarik guru-guru terkemuka, pengamal dan aktivis dari seluruh dunia.

Kami wahyukan dan disokong beribu-ribu organisasi dan individu dari negara-negara yang berbeza dalam usaha mereka untuk mencapai dunia yang lebih mampan dan saksama.

Pada tahun 2011, sebagai tindak balas kepada krisis ekonomi yang semakin mendalam, kami melancarkan program pascasiswazah pertama kami dalam Ekonomi untuk Peralihan dengan Yayasan Ekonomi Baru, Rangkaian Peralihan dan Sekolah Perniagaan di Universiti Plymouth.

Sekarang dalam tahun keempat, perkongsian ini menawarkan peluang yang tidak tertandingi untuk belajar mengenai krim pemikiran ekonomi radikal, aktivisme dan keusahawanan di seluruh dunia.

Dihoskan oleh ahli ekonomi radikal yang sangat dihormati, diselesaikan oleh fakulti melawat tandingan guru dan pengamal dari seluruh dunia, anda mempunyai peluang yang unik untuk menyertai mereka yang berada di barisan hadapan dalam pemikiran ekonomi yang baru.

Lebih terperinci tentang pendekatan inovatif kami untuk pengajaran dan pembelajaran di Kolej boleh didapati di sini >>

Guru-guru Guru dan Tetamu Kami Termasuk:

Siapakah Kursus Ini?

Kami gembira untuk menerima permohonan anda sama ada anda datang terus daripada ijazah sarjana muda, mengambil masa untuk mengkaji pertengahan kerjaya atau ingin peluang untuk melatih semula di kawasan subjek yang penting besar kepada masa depan ekonomi global dan kesejahteraan.

Kami sedang mencari ejen bersemangat perubahan yang bersedia untuk bekerjasama mewujudkan ekonomi yang baru dalam amalan. Kami sedang mencari mereka yang bersedia untuk mengambil risiko dan berdiri di atas canggih pemikiran baru dalam bidang ini.

Schumacher College mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia dalam campuran yang pelbagai pengalaman budaya dan kumpulan umur yang membolehkan rakan sebaya untuk sebaya kaya pembelajaran.

Dengar dari pelajar yang lepas
Ketahui bagaimana program ini telah mengubah kehidupan dan karier pelajar yang telah mengikuti kursus ini dengan membaca Profil Alumni Ekonomi Transisi kami.

Apa yang akan anda pelajari?

 • Isu-isu utama kelestarian yang dihadapi dunia hari ini
 • Bagaimana ekologi, krisis ekonomi dan sosial secara sistematik dikaitkan dengan rosak ekonomi global hari ini
 • Satu kritikan terhadap neoklasik, model pertumbuhan perindustrian yang dominan dari perspektif yang berbeza
 • Pemahaman teori dan pengalaman ekologi pandangan dunia yang
 • Cara memohon ekologi dan sains kerumitan kepada ekonomi dan sosial sistem
 • Bersama penciptaan pendekatan baru untuk ekonomi diambil daripada sekolah-sekolah alternatif pemikiran
 • Bersama penciptaan senario dan laluan ke arah masa depan yang rendah-karbon, kesejahteraan yang tinggi dan ekonomi yang berdaya tahan
 • Penyertaan dalam perbahasan semasa mengenai ekonomi peralihan
 • Ekonomi baru alat, kaedah dan dasar-dasar dan permohonan mereka untuk kajian kes dunia sebenar
 • Penilaian kendiri untuk meningkatkan amalan profesional

Anda juga akan menjalankan projek penyelidikan bebas yang berkaitan dengan ekonomi peralihan

Di mana anda akan pergi?

Adakah anda bersedia untuk menyertai generasi baru pemimpin perniagaan, usahawan, pembuat dasar, penyelidik, perunding dan aktivis?

Graduan daripada program ini akan mempunyai kemahiran dan pengetahuan untuk bekerja untuk perubahan yang berterusan dalam sektor awam dan swasta serta masyarakat awam, atau untuk menubuhkan projek-projek mereka sendiri atau organisasi yang akan menyumbang kepada peralihan kepada ekonomi yang baru.

Dengar dari beberapa pelajar masa lalu dan sekarang dan cari tahu bagaimana program ini telah mengubah kehidupan dan kerjaya mereka dengan membaca profil pelajar Ekonomi untuk Peralihan.

Apa yang Lain Kata Kata:

"Saya mengajar di Kolej Schumacher kerana hubungannya yang kuat dengan kelestarian ekologi dan pendekatan yang berasaskan kolaborasi bersama. Orang ramai tidak diberitahu apa yang perlu dilakukan, mereka semua bersama-mencipta idea-idea mereka. Ia adalah satu model pendidikan yang berbeza yang boleh kita pelajari dan memohon kepada ekonomi serta bidang-bidang lain dalam kehidupan kita. "
- Profesor Hawa Mitleton-Kelly, London School of Economics

"Dalam membuat peralihan ke dunia di mana kita semua boleh berkembang dalam sempadan planet, ia adalah peralihan paradigma atau patung, dan tidak ada paradigma yang lebih baik daripada Schumacher College. Persekitaran pembelajaran dan kandungan kursus menjadikan visi dunia yang lebih baik. Dan, Ekonomi untuk Peralihan MA menunjukkan bagaimana sekarang kita dapat mengambil langkah pertama untuk sampai ke sana. "
- Andrew Simms, Fellow Yayasan Ekonomi Baru

"Kursus Ekonomi Transisi membuktikan bagaimana menyatukan teori dan amalan ekonomi ekologi dan ekonomi sosial untuk mendapatkan Komanwel Koperasi. "
-Pat Conaty, Pengarah Eksekutif Rebuilding Society Network

"Kolej Schumacher adalah salah satu daripada beberapa tempat yang saya tahu di mana soalan-soalan ekonomi diminta secara terbuka kerana mereka perlu. Apabila saya menjalankan seminar di sana, saya belajar sebanyak yang saya ajar. "
- Kate Raworth, Ahli Penyelidikan Pelawat di Institut Perubahan Alam Sekitar Oxford University

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Totnes, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Totnes, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Economics For Transition