Yang Program TESOL sarjana menyediakan pelajar untuk mengajar kedua-dua di dalam dan di luar negara dalam pendidikan tinggi dan dewasa, di sekolah-sekolah bahasa swasta dan K-12 tetapan, di mana pensijilan negeri tidak diperlukan.

Program Universiti Amerika ini TESOL sarjana menawarkan gabungan tersendiri teori dan amalan yang membolehkan pelajar-pelajar siswazah mengaplikasikan konsep asas dalam disiplin untuk pengalaman mengajar praktikal. Program ini memberi penekanan yang kuat terhadap pembelajaran melalui pengalaman, dengan pelajar-pelajar siswazah merancang pelajaran, memerhatikan kelas dan pelajar pengajaran atau ajar ESL dalam pelbagai konteks dari awal lagi program ini.

IKTIBAR TERKEMUKA PAKAR FAKULTI

Ahli fakulti TESOL memanfaatkan pengalaman luas dan mereka yang pelbagai pengajaran, pengetahuan penyelidikan terkini, dan kepakaran antara budaya untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan akademik dan praktikal yang diperlukan untuk menjadi profesional yang berjaya dalam bidang TESOL itu. Program ini menekankan pendekatan komunikatif dalam pengajaran bahasa, menawarkan pelbagai kursus dan memberi tumpuan kepada aktiviti pengajaran sahih.

SERTAI KOMUNITI AU TESOL

Pelajar MA TESOL menikmati rasa masyarakat, baik dengan rakan-rakan mereka dan profesor mereka, yang merupakan antara pakar terkemuka dalam bidang TESOL. Program TESOL MA memenuhi keperluan populasi pelajar yang pelbagai, termasuk para graduan, profesional, dan switchers kerjaya, dan menawarkan fleksibiliti yang besar dalam menyiapkan ijazah. Pelajar boleh diterima secara sepenuh atau separuh masa, dan kelas bertemu pada waktu malam untuk menampung jadual sibuk para pelajar kita. Kursus dalam Program TESOL Sarjana ditawarkan pada musim gugur dan musim bunga dan musim panas, melalui AU TESOL Institut Summer.

Kemasukan ke Program

Pemohon untuk program sarjana dalam TESOL adalah tertakluk kepada syarat-syarat universiti minimum bagi kemasukan ke pengajian siswazah. Selanjutnya, purata nilai gred 3.00 (pada skala 4.00) dalam ijazah utama, Graduate Record Examination (GRE) Skor, dan dua surat rujukan akademik yang diperlukan. Ia adalah sangat disyorkan bahawa penutur asli bahasa Inggeris mempunyai beberapa latar belakang dalam sekurang-kurangnya satu bahasa lain. Pemohon yang asli atau pertama bahasa yang bukan bahasa Inggeris mesti menunjukkan bukti penguasaan bahasa dengan mengemukakan keputusan yang memuaskan dari Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Minimum skor TOEFL kemasukan penuh pertimbangan adalah 100 pada ujian berasaskan internet (iBT) atau 600 pada ujian berasaskan kertas. Sambilan serta pelajar-pelajar sepenuh masa adalah dialu-alukan dalam program ini.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh American University - Washington, DC - College of Arts and Sciences »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019