Ma di Eropah master tentu tema wilayah Eropah

Eötvös Loránd University (ELTE)

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma di Eropah master tentu tema wilayah Eropah

Eötvös Loránd University (ELTE)

2-tahun-panjang (120 ECTS) Kursus Master Eropah TEMA Eropah Territories (Tamadun, Nation, Rantau, City): Pengenalan dan Pembangunan mencadangkan analisis penggunaan politik dan perwakilan saintifik unit wilayah (tamadun, negara, wilayah, bandar) dalam, kurikulum berasaskan penyelidikan antara disiplin.

Dianjurkan di empat modul utama: tamadun, negara, wilayah dan bandar, yang mewakili empat skala penyelidikan, dan juga empat pendekatan yang berbeza untuk isu-isu sejarah, politik, sosial dan kebudayaan ruang dan orang-orang wilayah, Kursus Master TEMA ditawarkan oleh sebuah konsortium universiti Eropah berikut : Eötvös Loránd University of Budapest, École des Hautes Etudes en Sains Sociales Paris, University of Catania dan Charles University of Prague.

Kekuatan program

Yang TEMA Kursus Master Eropah disediakan oleh guru-guru yang berkelayakan dan berpengalaman dari segi pengajaran dan penyelidikan dalam bidang kursus master yang dicadangkan, yang menawarkan mencerminkan teori dan pendekatan metodologi yang dikenakan kepada kedua-dua Eropah dan konteks antarabangsa yang lebih besar.

Titik penumpuan untuk keempat-empat institusi rakan kongsi adalah pendekatan yang unik yang menekankan kepentingan analisis identiti melalui territoriality dan peristiwa sejarah itu. Yang saling melengkapi satu rakan tinggal, dalam satu tangan, dalam kekuatan empat tahap analisis (tamadun, negara, wilayah dan bandar), dan dalam perbezaan tradisional di thematics dan metodologi di pihak yang lain.

The TEMA tenaga pengajar di Budapest terdiri daripada pakar dalam bidang sejarah bandar, pembangunan bandar dan wilayah, dan identiti negara, yang mempunyai perintah yang sangat baik Perancis dan / atau Bahasa Inggeris. Sebahagian daripada mereka belajar atau menjalankan penyelidikan dalam IPT Perancis, kebanyakannya di EHESS. Mereka juga mengambil bahagian dalam kerja-kerja pelbagai kumpulan penyelidikan yang dianjurkan oleh Atelier, yang topik penyelidikan yang berkaitan dengan pendekatan dan sumber-sumber baru untuk mengkaji proses Hungary pembinaan negara pada abad ke-19 dan rangka kerja spatial sejarah identiti.

Peluang kerjaya

graduan TEMA menerima darjah double atau berbilang (mengikut trek pergerakan mereka), dan juga sebagai makanan tambahan diploma pada akhir pengajian mereka, yang membolehkan mereka untuk masuk ke dalam profesion dalam bidang pentadbiran wilayah tempatan, wilayah, negara dan Eropah, perancangan dan penyelidikan institusi bandar.

syarat kemasukan - Keperluan Bahasa

Sebagai Kursus Master TEMA disediakan dalam bahasa Inggeris dan dalam bahasa Perancis, penguasaan bahasa ini adalah satu kemestian. Untuk memohon, calon mesti melupuskan sijil bahasa kedua-duanya dari bahasa Inggeris dan Perancis: salah seorang daripada mereka mestilah tahap yang maju dan yang lain mungkin tahap yang lebih rendah, yang boleh juga ditetapkan oleh universiti atau jabatan calon . Ujian bahasa Inggeris berikut diterima:

  • TOEFL:
  • berasaskan kertas: 580 atau ke atas
  • komputer berasaskan: 237 atau ke atas
  • internet berasaskan: 92 atau di atas
This school offers programs in:
  • English
Eötvös Loránd University (ELTE)
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,000 EUR
setiap semester, pelajar EU / EEA. 3,000 pelajar EUR bukan EU / EEA.
Locations
Hungary - Budapest
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Hungary - Budapest
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat