Baca keterangan rasmi

Mendapat ijazah MA anda! Sila buat pilihan anda, jangan mensia-siakan peluang ini

Anda membaca tentang program ijazah Sarjana yang bersifat luar biasa. Pada abad XXI banyak institusi pendidikan telah sedar bahawa pergantungan kepada corak abad XIX pengajaran dan pembelajaran akan menemui jalan buntu. Mereka telah menemukan bahawa dalam dunia pertumbuhan teknologi yang pesat, mengubah realiti geopolitik (a dunia dua kuasa besar berubah menjadi sistem antarabangsa satu kuasa besar yang seterusnya terjerumus ke dalam sistem pelbagai-kuasa dengan banyak kuasa serantau), dan yet- ke depa perubahan demografi, selain daripada kemahiran dan kecekapan seseorang itu perlu belajar bagaimana untuk menyesuaikan diri, menggunakan imaginasi seseorang dan kreativiti, menghargai kepelbagaian dan memilih kursus optimum tindakan. Sesungguhnya, pendidikan, khususnya pendidikan kitaran kedua, mengambil makna yang sama sekali berbeza di dunia di mana mengambil profesion yang tidak adalah satu pengembaraan sepanjang hayat. Pada masa membaca anda ayat-ayat ini banyak profesion yang akan menjadi penting dalam hidup anda bahkan tidak wujud. Institusi pendidikan yang utama, oleh itu, telah mula untuk mencari penyelesaian baru kepada masalah pendidikan kontemporari.

Di Pusat disiplin Pengajian perniagaan di Jabatan Pengajian Antarabangsa Mieszko Saya Sekolah Pendidikan dan Pentadbiran kami telah kepercayaan diteliti pengalaman yang luas kita sendiri dan amalan banyak bahagian-bertakuk sekolah, universiti dan institusi yang menawarkan program pendidikan yang berkaitan dengan perniagaan, ekonomi , pengurusan, undang-undang dan pentadbiran. Kakitangan kami telah belajar dan mengajar di universiti-universiti dan kolej di Amsterdam, Beijing, Brussels, Cardiff, Kiev, London, Lviv, Melbourne, Minneapolis, Moscow, Poznan, Warsaw. Selain itu, kami telah pergi ke dan diperiksa program pengajian di negara-negara seperti Amerika Syarikat, United Kingdom, Jerman, Perancis, Itali, Switzerland, Austria, Persekutuan Rusia, Republik Czech, Ukraine, Hungary, Ghana, Singapura, Malaysia, Indonesia , Thailand dan India. Kami membuat kesimpulan bahawa pendidikan perniagaan kontemporari hendaklah berasaskan tiga tonggak: kualiti, watak antara disiplin, dan pendekatan antarabangsa.

Kualiti adalah satu konsep yang benar-benar padat. Ia merangkumi peringkat tinggi pengajaran, kemudahan kelas pertama, sumber perpustakaan, dan lain-lain Dalam pemahaman kita, ia juga terdiri daripada sikap yang istimewa ini: Ia adalah hebat untuk mengetahui sesuatu, untuk membaca tentang hal itu, tetapi pemahaman yang tulen datang dari tindakan, daripada berkongsi bagaimana matlamat yang sebenarnya telah dicapai, daripada mempunyai dorongan untuk memulakan pada tindakan dan daripada mempunyai cukup 'Elan penting' (daya kreatif ini dalam diri anda yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan anda, penyesuaian dan perubahan wajar) untuk tabah apabila sasaran yang diberikan seolah-olah tidak boleh dicapai.

Asas kedua adalah asas disiplin kurikulum. Anda akan mengkhususkan pada topik tertentu semasa menulis tesis Master anda. Walau bagaimanapun, program itu sendiri mengajar anda undang-undang dan pengurusan dengan langkah-langkah yang besar dan kuat hubungan antarabangsa, ekonomi, psikologi dan pentadbiran. Anda akan berbangga untuk menunjukkan diploma anda kepada majikan anda dan anda juga akan yakin bahawa anda akan dapat untuk menjaga tugas-tugas profesional anda dalam semua kepelbagaian dan kerumitan masing-masing. Hidup tidak mengendahkan bahagian kami pengajian ke dalam bidang. Ia tidak akan menerima pakai kepada kami, ini adalah kita yang perlu mengamalkan kepadanya. Hidup tidak lama mengamanahkan pekerjaan menarik dengan tanpa fantasi, keras kepala, berfikiran sempit dan terlalu khusus.

Akhir sekali, kami percaya bahawa pendidikan kontemporari harus antarabangsa. Ini adalah tunggak ketiga. Seperti konsep kualiti, 'menjadi antarabangsa' adalah tanggapan yang rumit. Ia bukan sahaja bermakna bahawa mempunyai pelajar dari pelbagai negara adalah wajar, ia juga memerlukan kita berhenti menjadi sempit, mencari berkaitan kajian kes di negara-negara lain, bekerjasama dengan rakan-rakan anda di luar negara, dan cuba untuk memahami trend global. Apabila kita mengkaji kes yang jauh dari kita, kita belajar pertama dan utama tentang diri kita seperti yang kita berusaha untuk memikirkan bagaimana kita akan melakukan sesuatu dalam keadaan tertentu.

Jika anda sedang mencari untuk ijazah Sarjana, kami pasti kami mempunyai sesuatu yang istimewa untuk menawarkan kepada anda. Sekiranya penerangan di atas MA kami dalam program Undang-undang dan Pengurusan Antarabangsa diajar dengan kerjasama The Citadel Business School (Amerika Syarikat) dan Pedagogium - Pusat Pengajian Sains Sosial (Poland) memberi inspirasi kepada kepentingan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program ini, sila tulis kepada kami di info@icbs.edu.pl

Kemasukan

Prosedur kemasukan adalah berdasarkan kepada prinsip ketelusan, tanpa diskriminasi, kesederhanaan dan komunikasi aktif dengan calon.

Seseorang itu perlu mempunyai ijazah Sarjana Muda dalam usaha untuk mendaftar dalam program MA kami. Semasa prosedur kemasukan dokumen-dokumen berikut hendaklah dihantar melalui e-mel (seperti salinan elektronik atau imbasan) oleh seorang pelajar bakal:

 • Borang yang telah lengkap, Red Semak Mark
 • CV anda (Resume),
 • Salinan tinggi diploma sekolah calon,
 • Salinan diploma Sarjana Muda bersama-sama dengan salinan transkrip,
 • Salinan pasport atau ID rasmi (hanya halaman (s) yang menunjukkan nama, gambar dan nombor pasport)
 • Foto yang formal (salah satu daripada format. JPEG (jpg), TIFF (tif), bitmap (bmp), PNG (png), GIF (gif); min saiz adalah 236 x 295 piksel).

Hanya dokumen dalam Poland, Bahasa Inggeris, Jerman, Ukraine Rusia atau diterima tanpa terjemahan yang diberi kuasa ke dalam Poland.

Terdapat dua pengambilan setahun akademik: sehingga akhir Oktober dan sehingga akhir bulan Mac. Tidak ada keperluan untuk menghantar kami satu bukti penguasaan bahasa Inggeris. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai satu sila hantar dalam pakej permohonan.

Dokumen-dokumen di atas dikaji semula oleh Jawatankuasa Kemasukan yang membuat keputusannya mengenai penerimaan calon. Setelah diterima Calon menerima surat penerimaan bersama-sama dengan Perjanjian School-Pelajar untuk ditandatangani (salinan imbasan Diterima). Pelajar memulakan pengajian mereka sekali Perjanjian itu ditandatangani dan ansuran pertama dibayar.

Sepanjang kajian pelajar antarabangsa perlu nostrify mereka diploma BA / Ijazah Sarjana Muda Sains di Kementerian Sains dan Pengajian Tinggi Poland. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai prosedur nostrification sila klik di sini.

Oleh kerana perkara di atas, semua calon yang diterima sepatutnya membawa bersama-sama dan klik pada ICBS asal diploma Sarjana Muda mereka (bersama-sama dengan transkrip). Jawatankuasa Kemasukan dan pentadbiran Pusat disiplin Pengajian Perniagaan sentiasa sangat positif terdedah kepada semua calon. Kami membantu mereka melengkapkan semua dokumen yang diperlukan dan lulus dengan jayanya prosedur kemasukan itu.

Yuran tuisyen

Di Pusat disiplin Pengajian perniagaan di Jabatan Pengajian Antarabangsa Mieszko Saya Sekolah Pendidikan dan Pentadbiran yang boleh kita lakukan perkara yang banyak untuk anda sebaik sahaja anda menjadi pelajar kami. Kami boleh menjemput penceramah jemputan lanjut, menganjurkan persidangan, menggalakkan anda untuk menerbitkan dalam jurnal kami, acara kebudayaan berjalan, menulis anda suatu surat pujian dan lain-lain Apa yang kita tidak boleh lakukan ialah untuk menurunkan lagi yuran pengajian. Ia benar-benar berdaya saing dan membolehkan kita untuk mengekalkan tahap pengajaran bahawa anda dan kami berbangga dengan.

Memohon untuk program MA kami, anda tidak membayar yuran permohonan. Setelah diterima anda membayar yuran penyertaan sebanyak 400 PLN (110 USD atau 100 EUR) dan ansuran pertama daripada yuran pengajian atau jumlah penuh jika anda mahu. Yuran tuisyen program berjumlah 8000 PLN setiap tahun (yang bersamaan dengan 2200 USD atau EUR 2000). Ingat bahawa anda mengkaji dua tahun. Anda boleh membayar dalam dua ansuran sebanyak 4000 PLN (1100 USD atau EUR 1000 setiap satu). Bayaran boleh dibuat melalui pindahan bank di Poland Zloty (PLN), euro (EUR) atau dolar Amerika Syarikat (USD).

WSPiA

Kurikulum


Program ijazah Sarjana ini ditawarkan dengan kerjasama Citadel Sekolah Perniagaan (Amerika Syarikat).


Berikut adalah senarai kursus kurikulum termasuk:

 • Isu-isu Perundangan dalam Perniagaan
 • Kewangan korporat
 • Pengurusan projek
 • Makroekonomi
 • Insentif dan Prestasi
 • Kuasa dan Institusi di Dunia Politik
 • pemasaran
 • Komunikasi Perniagaan Antarabangsa
 • KEPIMPINAN PERNIAGAAN
 • Pengurusan Strategik
 • Dasar ekonomi
 • Etika perniagaan
 • Institusi Kewangan Antarabangsa
 • Undang-undang Perdagangan Antarabangsa
 • Strategi Perniagaan Antarabangsa
 • Inovasi dan Daya Saing
 • Perniagaan dalam Pasaran Baru Muncul
 • Dasar Tenaga Global
 • Organisasi Perniagaan
 • Statistik untuk Perniagaan
 • Undang-undang Persaingan Antarabangsa
 • Enterprise dalam Perniagaan Global
 • Ramalan Ekonomi Global
 • Rundingan Antarabangsa
 • Seminar MA

Anda akan perlu untuk melengkapkan kursus-kursus ini selama empat semester (dua tahun akademik) yang berpendapatan sama sekali 120 ECTS. Antara kursus akan elektif (iaitu pilihan), semua yang lain - wajib. Sepanjang pengajian pelajar perlu mendapat 20 ECTS kursus elektif. Jika seseorang terlepas modul yang diberi kerana seseorang bekerja atau keluarga sebab, dia / dia akan mempunyai peluang untuk melengkapkan ia dengan menulis tugasan khas melalui pembelajaran jarak jauh. Tidak lebih daripada 40% daripada program MA itu boleh diselesaikan oleh pembelajaran jarak jauh.

Anda juga akan perlu untuk melengkapkan magang (ini adalah keperluan wajib). Tutorial mingguan akan diadakan untuk membantu anda dalam menulis tugasan akhir anda dan dalam menyediakan MA tesis akhir anda. Di atas berkesan bermakna bahawa program MA berdasarkan modul-kami adalah, dalam amalan, tawaran pendidikan sepenuh masa. Orang-orang yang akan sibuk di tempat kerja atau akan dikekang oleh tanggungjawab keluarga masih boleh menghadiri hanya modul wajib, meminta kebenaran untuk melengkapkan magang di negara asal dan melakukan tutorial dalam talian. MA kami di Undang-undang dan Pengurusan Antarabangsa program diajar dengan kerjasama The Citadel Sekolah Perniagaan (Amerika Syarikat) adalah cukup fleksibel untuk menampung keutamaan anda tanpa menurunkan tahap pendidikan dan menjejaskan perasaan memenuhi tulen dari kajian. Pada akhir pengajian anda akan mempertahankan tesis MA anda (kira-kira 50 muka surat). Topik tesis anda harus dipersetujui dengan penyelia anda pada semester ketiga pengajian.

Setelah tamat pengajian anda akan dianugerahkan ijazah Sarjana dalam Pentadbiran dan menerima diploma kemasan MA dalam Undang-undang dan Pengurusan Antarabangsa program diajar dengan kerjasama The Citadel Sekolah Perniagaan (Amerika Syarikat), kedua yang dikeluarkan oleh Mieszko Saya Sekolah Pendidikan dan Pentadbiran.

Program ini disampaikan melalui modul, tutorial dan latihan. Akan ada 8 modul sama sekali (2 modul setiap semester). Modul-modul akan diadakan pada bulan November, Januari, April dan Jun. Setiap modul akan berlangsung lima hari (dari Rabu hingga Ahad). Mengikuti setiap modul pelajar perlu menyiapkan tugasan bertulis. Tutorial mingguan akan membantu pelajar menulis tugasan ini. Selain itu, pelajar perlu melengkapkan magang. Akhir sekali, mereka perlu menulis tesis MA (dengan bantuan daripada penyelia mereka) dan mempertahankannya.

Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Apr. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
8,000 PLN
setiap tahun.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Apr. 2019
Tarikh tutup permohonan

Apr. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date