Baca keterangan rasmi

Adakah anda berminat dengan cukai? Adakah anda mempunyai ijazah sarjana muda dalam undang-undang kewangan, ekonomi, pentadbiran perniagaan, atau bidang yang berkaitan? Dan adakah anda bersedia untuk mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya anda? Maka anda harus mempertimbangkan melakukan pengkhususan American daripada sarjana dalam Antarabangsa dan Undang-undang Cukai Eropah. Program ini satu induk year ditawarkan secara bersama oleh Universiti Maastricht dan Universiti Aruba. Ia memberi tumpuan kepada cukai korporat dan perancangan cukai antarabangsa dengan rujukan khusus kepada Eropah dan Amerika. Anda akan menggabungkan pendekatan undang-undang dan ekonomi dengan dasar dan amalan, dan anda akan mendapatkan maklumat tentang saling bergantung struktur korporat, pelaburan, pekerjaan merentas sempadan dan undang-undang cukai. Setelah tamat pengajian, anda akan mendapati diri anda dalam kedudukan yang dicemburui. Terima kasih kepada pengetahuan yang luas mereka hal-hal kewangan dan perniagaan, ramai graduan kami adalah sangat permintaan di pasaran kerja. Dan orientasi antarabangsa ijazah anda akan membuka peluang pekerjaan di negara-negara yang berbeza.

Mengapa program ini?

Cukai adalah hakikat kehidupan, namun tidak semua sistem cukai adalah sama. Dalam dunia globalisasi di mana pembayar cukai sering mempunyai hubungan dengan lebih daripada satu negara dan syarikat-syarikat melakukan berjuta-juta transaksi rentas sempadan setiap hari, pengetahuan tentang sistem cukai berganda menjadi semakin berharga. Kemas kini kerap dan semakan juga menjadikan ia satu bidang yang sangat dinamik undang-undang. Dalam program dwi-ijazah dalam Antarabangsa dan Undang-undang Cukai Eropah, anda akan berjinak dengan cukai korporat dan perancangan cukai antarabangsa di negara-negara yang berbeza di Eropah dan Amerika. Ia akan menyediakan anda dengan peluang untuk mendalami dan memantapkan pengetahuan cukai anda dari serantau serta perspektif antarabangsa / Eropah.

Diajar di Aruba

Program ini sepenuhnya mengajar di Universiti Aruba kampus di Oranjestad. strategi ini menawarkan banyak kelebihan. Kerana ia adalah sebahagian daripada Kerajaan Belanda, pulau Caribbean ini sering berfungsi sebagai hab antara Eropah, Caribbean dan Amerika. Oleh itu, anda akan dapat hidup dalam persekitaran antarabangsa dan pelbagai budaya. Anda juga akan mempunyai akses kepada ceramah dan kuliah tetamu yang diajar oleh pengajar dan profesional dari pelbagai latar belakang, yang telah bekerja di banyak negara yang berbeza.

Adakah ia untuk saya?

Program ini adalah pilihan yang tepat jika:

 • anda mempunyai ijazah sarjana muda dalam undang-undang kewangan, ekonomi, pentadbiran perniagaan atau bidang yang berkaitan
 • anda mempunyai pengetahuan asas sistem cukai negara asal anda atau negara kajian sebelumnya
 • anda seorang profesional cukai di Amerika Latin dan rantau ini Carbic yang ingin bekerja dalam persekitaran yang transnasional atau
 • anda seorang profesional dari benua lain yang ingin melibatkan diri dalam undang-undang cukai antarabangsa korporat di Amerika Syarikat dan Amerika Latin

Apa yang anda benar-benar akan melakukan

Undang-undang Cukai membentuk teras program. A pelbagai isu-isu ekonomi, undang-undang dan sosial dibincangkan dari perspektif undang-undang cukai antarabangsa dan Eropah. Pelajar mendapatkan hands-on pendekatan dengan membincangkan dan menyelesaikan masalah dan kes-kes cukai sebenar.

perbezaan kita adalah kekuatan terbesar kami

Pengkhususan American daripada sarjana dalam Antarabangsa dan Undang-undang Cukai Eropah adalah satu program yang sangat antarabangsa. Anda akan menghadiri kuliah yang diajar oleh tenaga pengajar dari Maastricht University, University of Aruba, Universiti Florida dan banyak universiti terkemuka lain. rakan-rakan pelajar anda juga akan mempunyai pelbagai yang pelbagai latar belakang semua membawa kepakaran mereka sendiri dan kaedah akademik.

Pembelajaran dalam bilik darjah antarabangsa menawarkan peluang kepada pelajar untuk meningkatkan kesedaran dan kefahaman tentang budaya lain mereka, menggalakkan pemikiran kritis, dan membantu untuk membangunkan penghargaan untuk pandangan orang lain, membawa anda lebih dekat kepada matlamat program ini mengajar pelajar bukan sahaja fakta dan konsep tetapi juga akses antarabangsa dan pemahaman.

Pembelajaran Berasaskan Masalah

Seperti banyak program Universiti Maastricht, Fakulti program Undang-undang ini akan diajar dengan menggunakan Pembelajaran Berasaskan Masalah (PBL). Dalam kumpulan tutorial kecil sehingga 13 pelajar, anda mencari jalan penyelesaian kepada 'masalah' yang diambil dari keadaan dunia sebenar. PBL memerlukan anda untuk menjadi proaktif dalam menetapkan matlamat pembelajaran dan menggalakkan anda untuk melibatkan rakan-rakan anda ke atas perkara undang-undang, membantu anda membina kemahiran sosial yang perlu untuk amalan undang-undang pada masa hadapan.

pertandingan mahkamah Moot

Maastricht University telah membina reputasi yang besar di litar mahkamah moot antarabangsa dengan memenangi tempat pertama dalam Undang-undang Eropah Pertandingan Moot Court beberapa tahun berturut-turut. pelajar undang-undang kita juga bersaing dalam pelbagai pertandingan mahkamah moot lain di Belanda dan di luar negara, seperti:

 • Pertandingan René Cassin Moot Court
 • Pertandingan World Trade Organization Moot Court
 • Pertandingan Philip Jessup International Law Moot Court

Dalam pertandingan ini, Maastricht University kerap melebihi performa universiti seperti Harvard University, Universiti New York dan Paris-Sorbonne.

Kedudukan dan pengiktirafan

Antarabangsa dan Eropah Undang-undang Cukai terikat untuk 1 dalam kategorinya di Keuzegids kebangsaan kedudukan

program sarjana dalam Antarabangsa dan Eropah Undang-undang Cukai terikat untuk 1 tempat dalam Undang-undang Antarabangsa: kategori Ekonomi dan Undang-undang Perniagaan daripada 2016 Keuzegids.

The Keuzegids Masters 2016 menawarkan kedudukan program semua sarjana di Belanda. kedudukan ini adalah berdasarkan keputusan daripada Penyiasatan Pelajar Kebangsaan Belanda, digabungkan dengan penilaian pakar. The Keuzegids diterbitkan setiap tahun oleh Pusat Maklumat Pendidikan Dutch Tinggi. Ia merupakan penerbitan bebas yang membolehkan anda untuk membandingkan semua program sarjana yang diiktiraf di Belanda.

94% pelajar mengesyorkan program ini: Elsevier

Program dalam Antarabangsa dan Undang-undang Cukai Eropah menduduki tempat 2nd di Belanda pada kepuasan pelajar secara keseluruhan, menurut Kajian Best Elsevier kedudukan. The Elsevier Kajian Best Panduan diterbitkan sekali setahun oleh majalah Belanda Elsevier. Ia mengandungi penilaian pelajar pendidikan setiap program ini, jam pertemuan, kemudahan, struktur, pengajar dan kaedah penilaian, dan juga organisasi dan komunikasi. Panduan ini adalah sebahagian besarnya berdasarkan keputusan Survey Pelajar Kebangsaan Belanda.

Berikut adalah beberapa sorotan daripada program Antarabangsa dan Undang-undang Cukai Eropah:

 • 94% pelajar akan mengesyorkan program ini kepada orang lain
 • 78% daripada pelajar berpuas hati atau sangat berpuas hati dengan tenaga pengajar
 • 70% daripada pelajar berpuas hati atau sangat berpuas hati dengan pendidikan

UM adalah 4 universiti muda yang terbaik di dunia

Maastricht University telah meningkat ke tempat ke-4 dalam 2016 Times Higher Education (THE) 150 bawah 50 'kedudukan bagi universiti-universiti muda terbaik di dunia. Selepas mengekalkan tempat ke-6 selama tiga tahun dalam ranking THE untuk universiti di bawah umur 50 tahun, UM bangga mempunyai usaha yang berterusan, sebagai contoh ke arah pengantarabangsaan, diperakui dalam ranking baru ini THE. UM juga skor dalam 10 teratas dalam 2015 QS 'Top 50 di bawah 50', di tempat ke-8. Ini kedudukan khas untuk universiti muda diterbitkan bagi memberi petunjuk kepada yang universiti dijangka pada masa akan datang untuk menjadi universiti terkemuka dunia.

UM disenaraikan sebagai 14 universiti paling antarabangsa di dunia

UM kedudukan ke-14 pada 2016 kedudukan Times Higher Education yang satu universiti yang paling antarabangsa di dunia. Kedudukan ini adalah berdasarkan kepada bilangan pelajar antarabangsa sesebuah universiti, peratusannya kakitangan antarabangsa dan bahagian kertas penyelidikannya diterbitkan dengan penulis bersama dari sekurang-kurangnya satu negara lain. 20 Kedudukan ini mengesahkan profil antarabangsa UM.

MASA DEPAN ANDA

Graduan Program Ijazah Double dalam Antarabangsa dan Undang-undang Cukai Eropah profesional undang-undang dengan pengetahuan yang menyeluruh mengenai perkara-perkara kewangan dan perniagaan. Mereka telah belajar undang-undang cukai dari pelbagai disiplin, perspektif antarabangsa. Ini memberikan mereka kedudukan yang kukuh dalam pasaran kerja.

Hampir semua pelajar-pelajar kita mencari pekerjaan tidak lama lagi selepas mereka tamat pengajian. Secara umumnya, tahap gaji mereka adalah lebih tinggi daripada bagi fuqaha yang menamatkan pengajian dalam bidang undang-undang lain. Orientasi antarabangsa program ini akan membuat anda terutamanya yang sesuai untuk kerja-kerja di organisasi antarabangsa atau firma-firma undang-undang antarabangsa. Anda juga akan dapat mengejar kerjaya di negara-negara yang berbeza.

Syarat Kemasukan

Jika anda tidak mempunyai ijazah sarjana muda sama ada dalam Undang-undang Cukai atau Ekonomi fiskal, peperiksaan bahasa Belanda biasa adalah wajib untuk diterima masuk ke Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB).

Kemahiran Bahasa

Pemohon yang merupakan penutur Bahasa Inggeris bukan asli dan mempunyai ijazah sarjana muda mereka dalam bahasa selain bahasa Inggeris mesti memenuhi salah satu daripada syarat-syarat berikut:

 • ujian IELTS dengan markah keseluruhan sekurang-kurangnya 6.5
 • TOEFL dengan skor minimum 575 berasaskan kertas (PBT), 233 berasaskan komputer (CBT) atau 90 internet berasaskan (iBT)
 • peperiksaan Cambridge: CPE (Sijil Kemahiran dalam bahasa Inggeris) dengan gred A, B atau C atau CAE (Sijil Advanced English) dengan gred A, B atau C

Nota: Ijazah sarjana dalam bidang ekonomi fiskal sahaja (tanpa ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi fiskal) tidak mencukupi untuk terus diterima untuk program sarjana dalam undang-undang cukai.

Entrance Exam

Pelajar dengan ijazah Sarjana Muda dalam bidang perakaunan, perniagaan, ekonomi atau undang-undang mungkin layak untuk pengecualian daripada peperiksaan kemasukan, bergantung kepada kemasukan kursus undang-undang cukai yang mencukupi di sarjana muda mereka. Kami menasihati semua pelajar telah mengambil kursus dalam undang-undang cukai substantif di negara asal mereka.

Sila ingat bahawa peperiksaan kemasukan hanya diperlukan jika calon tidak langsung diterima.

Ujian masuk mengambil tempat dua kali setahun; pada Mei dan November.

Peperiksaan pintu masuk seterusnya akan diadakan pada 12 Mei 2016 di Maastricht dan 13 Mei 2016 di The Hague. Sila ambil perhatian dengan jelas pada borang pendaftaran yang tarikh dan lokasi yang anda suka. Calon dikehendaki membawa pasport yang sah atau kad pengenalan EU. Sila mendaftar untuk peperiksaan ini tidak lewat daripada 22 April, 2016 dengan menggunakan borang pendaftaran. Ia adalah mungkin untuk mengambil peperiksaan pintu masuk dalam talian di bawah syarat-syarat yang diselia dalam negara anda sendiri.

sastera yang disyorkan

 • Ault / Arnold, Perbandingan Cukai Pendapatan: Satu Analisis Struktur, edisi ketiga, 2010, Aspen Publishers / Kluwer Undang-undang Antarabangsa, Bahagian 2, 3 dan 4
 • N. Foster, Foster mengenai Undang-undang EU, Oxford University Press, edisi terkini

Bayaran peperiksaan

Yuran peperiksaan pintu masuk € 50,00 akan dibayar terus ke dalam nombor akaun 657.618.705 (ING Bank; BIC-kod INGBNL2A; IBAN kod NL05INGB 0657618705) Universiti Maastricht, PO Box 616, 6200 MD Maastricht. Sila jelas menyatakan nama dan nombor rujukan 32030023N / 84000. jumlah yang mesti berada dalam akaun kami seminggu sebelum peperiksaan.

Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
12,000 EUR
Yuran pendaftaran pendaftar awal boleh didapati. Amaun yang akan dibayar bergantung kepada apabila mendaftar untuk program ini: selepas 1 Jun 15500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date