Tuisyen: Bahasa Inggeris

Yang berpotensi berkembang pesat pelancongan sebagai industri utama dalam Ekonomi Turki dan seluruh dunia, keperluan untuk kuasa manusia pengurusan yang terlatih dan berpendidikan tinggi dengan pengetahuan profesional, rasa perniagaan, kemahiran hubungan manusia dan pengetahuan teknikal telah meningkat. Oleh kerana keperluan ini, Yasar Universiti telah menubuhkan pelancongan program ijazah pengurusan.

Program ini menawarkan pendidikan pengurusan pelancongan tahap yang lebih tinggi yang bertujuan untuk mengikuti rapat dan mengajar trend sebenar dan maju dalam bidang pelancongan secara umum, dan secara intensif di kawasan sub-sektor seperti pengurusan hotel, pemasaran pelancongan, dasar pelancongan dan perancangan, aspek kewangan sektor pelancongan, kemampanan dan kualiti aplikasi dalam pelancongan dan juga untuk mengenal pasti kekayaan sumber, isu-isu dan masalah-masalah Turki Industri Pelancongan.

Objektif asas program ini adalah untuk menyediakan calon MA untuk jawatan pengurusan dalam industri pelancongan. Untuk mencapai matlamat ini, program ini bertujuan untuk membuat pelajar untuk memerhati perkembangan semasa dalam sektor pelancongan, untuk menjalankan penyelidikan akademik mengenai isu-isu yang dinyatakan di atas, untuk bekerjasama dan menyelaras secara berterusan dengan sektor pelancongan dan ahli-ahli industri seperti hotel , perkampungan percutian, syarikat penerbangan, pengantara, operator pelancongan, MICE dan organisasi pemasaran destinasi dan apa-apa untuk belajar untuk menyediakan projek-projek penyelidikan yang diperlukan oleh sektor ini dan menyumbang dalam menyelesaikan masalah operasi pelancongan, untuk mengenal pasti dan membawa penyelesaian masalah potensi industri, untuk menyediakan dan mengakui gambaran yang mendalam ke dalam pemahaman perniagaan pelancongan dan alam sekitar, untuk membangunkan kemahiran, sikap profesional dan kecekapan yang diperlukan untuk mereka bentuk, melaksana dan menilai keputusan, dasar dan strategi, serta membangunkan kemahiran untuk menggunakan pengetahuan ini dalam asas yang sesuai dan juga menyumbang kepada kesedaran pelancongan ramai. Pelajar juga akan dilengkapi dengan keupayaan untuk melakukan kajian dan menilai peristiwa-peristiwa antarabangsa dan masalah yang berkaitan dengan pelancongan secara individu.

Program bukan tesis termasuk 9 kuliah elektif 30 ek setiap semester, (minimum 50% dari jabatan sebagai kursus THMN berkod), seminar ceramah dan projek jangka panjang.

Program dengan tesis termasuk i 7 kuliah elektif 30 ek setiap semester, (minimum 50% dari jabatan sebagai kursus THMN berkod), seminar kuliah dan tesis.

Program diajar dalam:
  • English
Yasar University

Lihat 11 lagi program yang ditawarkan oleh Yasar University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
9,000 USD
untuk program lengkap
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date