Baca keterangan rasmi

Sarjana Sastera dalam Pengajian Pembangunan menawarkan latihan akademik dan profesional berkaitan yang kukuh dalam teori dan kaedah untuk kajian pembangunan. Ia direka bagi mereka yang ingin memulakan atau meneruskan kerjaya profesional mereka dalam bidang pembangunan. Dalam program MA yang anda belajar tentang teori dan perdebatan yang terkini. Anda juga akan belajar untuk menggunakan pengetahuan ini untuk isu-isu praktikal pembangunan dan perubahan sosial.

progr005

Pemikiran kritikal

pelajar MA digalakkan untuk membangunkan pemahaman yang kritikal perbahasan utama, teori dan campur tangan strategik dan kemahiran untuk menganalisis isu-isu, dan untuk mereka bentuk dan menilai intervensi yang bertujuan untuk menangani isu-isu ini. Satu bahagian penting dalam proses ini adalah untuk membangunkan kemahiran dalam kaedah penyelidikan, yang akan digunakan dalam kertas penyelidikan yang disediakan sebagai keperluan untuk ijazah Masters.

Tempoh pengajian

Program MA 15.5 bulan terdiri daripada kerja kursus (40 minggu pengajian sepenuh masa, 61 ECTS kredit) dan kertas penyelidikan (25 minggu pengajian sepenuh masa, 27 ECTS kredit).

ISS menawarkan kemungkinan untuk melakukan kerja kursus satu tahun di ISS dan bekerja pada Kertas Penyelidikan di rumah dengan pengawasan yang sedia melalui persekitaran pembelajaran elektronik.

Jurusan

Program MA Pengajian Pembangunan dianjurkan dalam lima Majors.

Anda mesti memilih salah satu daripada Majors ini apabila anda memohon untuk program MA.

Program Gambaran Keseluruhan

MAOverview
Program diajar dalam:
English
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
15 - 16 
Sepenuh masa
Price
14,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date