Ma dalam pengajaran bahasa inggeris sebagai bahasa kedua

Northern Arizona University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma dalam pengajaran bahasa inggeris sebagai bahasa kedua

Northern Arizona University

Kami ijazah TESL menggabungkan asas teori yang kukuh dalam linguistik gunaan dengan latihan praktikal dalam pengajaran bahasa Inggeris kepada orang-orang yang bertutur bahasa asli yang lain.

matlamat program

Matlamat utama program ini adalah untuk:

 • menyediakan teori linguistik perlu bagi guru ESL / EFL
 • melengkapkan guru dengan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk pengajaran bahasa yang berkesan
 • menyediakan pelajar untuk melanjutkan pelajaran dalam pengajaran bahasa Inggeris, digunakan linguistik, dan bidang-bidang berkaitan

TREK

Program MA-TESL mempunyai tiga bahagian:

Linguistik Terapan NOTA: Pelan kerja kursus adalah untuk menasihati berazam SAHAJA. Ini adalah dokumen rasmi (Pelan Kerja Kursus)

pengajaran bahasa NOTA: Pelan kerja kursus adalah untuk menasihati berazam SAHAJA. Ini adalah dokumen rasmi (Pelan Kerja Kursus)

Pengajaran Bahasa untuk Amalan Guru

Panjang program

Program MA-TESL adalah satu-dan-a-setengah hingga dua tahun kursus pengajian. Jika anda mempunyai Pembantu pengajaran, anda perlu merancang untuk komitmen dua tahun.

program pembelajaran ini menggabungkan asas teori yang kukuh dalam linguistik gunaan dengan latihan praktikal dalam pengajaran bahasa Inggeris kepada penutur bahasa lain. Matlamat utama program ini adalah untuk menyediakan asas linguistik bagi Bahasa Inggeris sebagai pengajaran kedua / bahasa asing, melengkapkan guru dengan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk pengajaran bahasa yang berkesan, dan menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengajian (termasuk kajian kedoktoran peringkat) dalam linguistik gunaan dan bidang berkaitan. Ini tahap maju menawarkan pilihan kepada pelajar untuk melanjutkan kombinasi yang berlainan kelas diperlukan dan elektif untuk memenuhi keperluan mereka.

Apa Yang Boleh Saya Lakukan dengan Sarjana Sastera dalam Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua?

Tahap MA TESL menyediakan pelajar dengan teori dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk bahasa laluan kerjaya yang berkaitan pengajaran dan berkesan. Ia juga menyediakan pelajar untuk melanjutkan pengajian di linguistik gunaan dan bidang-bidang yang berkaitan. Ijazah ini membuka peluang kerjaya yang banyak di Amerika Syarikat dan di luar negara.

Peluang kerjaya yang mungkin dapat dikejar,

 • Guru Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua (di negara-negara berbahasa Inggeris) dalam, sebagai contoh, universiti intensif program Bahasa Inggeris, kolej komuniti, program pendidikan dewasa, program bahasa untuk pendatang baru dan pelarian
 • Guru Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing (dalam bukan Inggeris negara-negara berbahasa), dalam, sebagai contoh, universiti, sekolah-sekolah bahasa swasta, pusat binational, Bahasa Inggeris bagi program-program asas tujuan akademik
 • program Bahasa penyelaras atau pentadbir
 • pemaju Test
 • jurulatih guru
 • Kurikulum / bahan yang pakar (untuk syarikat penerbitan)
 • English Bahasa Fellow, guru US Peace Corps
 • penyelaras ESL di K-12 konteks (bagi mereka yang memasuki program ini dengan kelayakan pengajaran)

Syarat Am Universiti

Untuk menerima ijazah sarjana di Universiti Arizona Utara, anda mesti melengkapkan kumpulan terancang kursus daripada satu atau lebih bidang mata pelajaran, yang terdiri daripada sekurang-kurangnya 30 unit kursus siswazah peringkat. (Program ijazah Ramai sarjana memerlukan lebih daripada 30 unit.) Anda mesti tambahan lengkap:

 • Semua keperluan untuk pelan akademik khusus anda (s). Ini mungkin termasuk tesis.
 • Semua kerja graduan dengan purata nilai gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.0.
 • Semua kerja-kerja ke arah ijazah sarjana mesti diselesaikan dalam tempoh enam tahun berturut-turut. Enam tahun bermula dengan semester dan tahun kemasukan ke program ini.

SYARAT KEMASUKAN TAMBAHAN

Syarat kemasukan melebihi kemasukan ke NAU diperlukan.

 • permohonan NAU Siswazah Talian diperlukan untuk semua program. Maklumat terperinci mengenai syarat kemasukan adalah termasuk dalam permohonan online.
 • ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf di peringkat serantau
 • Purata Nilai Gred (GPA) 3.00 (skala adalah 4.00 = "A"), atau bersamaan.
 • Kemasukan ke program siswazah banyak adalah secara kompetitif, dan program mungkin mempunyai standard yang lebih tinggi daripada yang ditetapkan oleh Kolej Siswazah.
 • Transkrip

Untuk maklumat lanjut mengenai dasar kemasukan siswazah, sila layari Kemasukan Siswazah pemohon Dasar Antarabangsa mempunyai syarat kemasukan tambahan. Sila lihat Kemasukan Antarabangsa Siswazah syarat kemasukan program Dasar Individu termasuk:

 • Surat Peribadi of Intent (2-3 muka surat panjang)
 • 2 surat cadangan diperlukan hanya untuk mereka pemohon MA TESL memohon Siswazah skim bantuan Pengajaran

Pelajar Hasil Pembelajaran

Setelah tamat MA dalam Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL), pelajar akan mempunyai keupayaan untuk: Memohon pengetahuan

 • kepelbagaian sosial dan serantau Bahasa Inggeris,
 • sejarah bahasa Inggeris,
 • struktur dan penggunaan bahasa Inggeris,

Bahasa Inggeris proses wacana, dan genre untuk pengajaran dan pembelajaran bahasa Inggeris Menggunakan kemahiran kritikal dan analitikal untuk berkesan menggunakan bahasa Inggeris dan pengajaran Bahasa Inggeris bahasa Memahami proses pembelajaran bahasa kedua dalam konteks budaya dan pendidikan yang pelbagai dan implikasi untuk bahasa pengajaran dan penilaian Mengintegrasikan teknologi ke dalam bahasa pembangunan bahan pengajaran dan Menilai bahasa keberkesanan program Mengaplikasikan pengetahuan komunikasi silang budaya interaksi guru-murid, pembangunan bahan, rancangan pelajaran, reka bentuk kursus, interaksi masyarakat, dan instrumen penilaian Mengaplikasikan pengetahuan tentang isu-isu teori dan praktikal daripada linguistik gunaan dan metodologi ESL amalan pengajaran bahasa Inggeris yang inovatif dan berkesan Menjadi profesional aktif dalam Linguistik Gunaan dan bidang berkaitan melalui penyertaan dalam seminar pembangunan profesional; persidangan tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa; latihan mengajar; pengalaman penyelidikan; dan / atau dalam program kedoktoran.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
18 - 24 
Sepenuh masa
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Fall deadline. Spring and Summer are rolling admission
Locations
Amerika Syarikat - Flagstaff, Arizona
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Fall deadline. Spring and Summer are rolling admission
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Amerika Syarikat - Flagstaff, Arizona
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Fall deadline. Spring and Summer are rolling admission
Tarikh akhir Permintaan Maklumat