Ma Dalam Pembangunan Perdamaian Dan Konflik Transformasi

SIT Graduate Institute

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma Dalam Pembangunan Perdamaian Dan Konflik Transformasi

SIT Graduate Institute

MA dalam Perdamaian dan Konflik Transformasi

Master SIT ini Sastera dalam Perdamaian dan Konflik Transformasi direka untuk memberikan pelajar keupayaan analisis, pengetahuan teori dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk bekerja dengan kumpulan orang dalam konflik. Pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada konflik berhubung dengan pembangunan, hubungan antara kumpulan, program belia, bantuan kemanusiaan, pendidikan, atau hak asasi manusia.
Pelajar boleh mengharapkan kepada:
 • Mengkaji teori dan amalan pembangunan perdamaian dan konflik transformasi
 • Kelakuan yang mendalam, pelbagai bersudut analisis konflik dan mencari penyelesaian yang berpotensi dalam pelbagai suasana
 • Lengkapkan praktikum dengan sebuah organisasi yang berkaitan dengan pembangunan perdamaian sama ada dalam atau di luar negara
 • Belajar daripada fakulti dan alumni yang terlibat dalam aktiviti pembangunan perdamaian di zon konflik kritikal.
Pelajar membina kemahiran teras dalam amalan:
 • Perundingan, fasilitasi, pengantaraan, nonviolence strategik, penyembuhan sosial, dan perdamaian
 • Reka bentuk program, pengurusan, dan penilaian
 • Latihan untuk pembinaan kapasiti
 • Leading dialog antara kaum
 • Memupuk hubungan kumpulan positif dan inklusif melalui perubahan organisasi
 • Memartabatkan hak asasi manusia dan menganjurkan masyarakat
Program ini mengambil kedua-dua pendekatan interpersonal dan sistematik kepada dinamik berasaskan identiti konflik. Fakulti dan kakitangan angkat persekitaran pembelajaran dan ruang sosial di mana pelajar boleh mencerminkan nilai-nilai teras dan aspirasi untuk perubahan sosial yang membina.

Program ini menyediakan profesional kepada:
 • Program reka bentuk dan transformasi konflik plumbum
 • Membangunkan pembangunan perdamaian dan konflik campur tangan sensitif
 • Membuat dan menguruskan projek-projek yang menangani punca dan akibat konflik yang kompleks dan berlapis-lapis
Graduan disediakan bagi jawatan dengan badan bukan kerajaan, institusi pendidikan, media, sektor swasta, kerajaan, organisasi antarabangsa, dan tempat-tempat profesional yang lain.
SIT adalah perintis dalam bidang transformasi konflik, yang merupakan sebahagian daripada fokus akademik yang lebih luas institusi kajian keamanan dan perdamaian.

Sequence Ijazah

 • Di kampus kerja kursus (dua penggal)
 • Amalan reflektif Fasa, yang terdiri daripada praktikum berdasarkan lapangan (enam bulan) dengan kerja-kerja akademik yang berkaitan. Praktikum boleh disiapkan di luar negara, di laman web seperti Rwanda dan Nepal, atau di Amerika Syarikat
 • Kertas Capstone, persembahan, dan seminar di Vermont (satu minggu)

Kriteria Kemasukan

Untuk dipertimbangkan untuk kemasukan ke MA dalam program Perdamaian dan Konflik Transformasi, pemohon perlu memenuhi kriteria berikut:
 • Ijazah sarjana muda Amerika 's atau yang setaraf yang yang menunjukkan keupayaan akademik
 • Keupayaan bahasa Inggeris menunjukkan (lihat butiran di bawah)
 • Antara budaya dan pengalaman profesional
 • Keupayaan untuk menggunakan pengalaman sebagai sumber pembelajaran menunjukkan

Kemampuan Bahasa Inggeris

Pemohon yang pertama dalam bahasa bukan bahasa Inggeris dan yang tidak menerima ijazah daripada institusi berbahasa Inggeris di sebuah negara yang rasmi bahasa adalah Bahasa Inggeris mengemukakan skor ujian bagi TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing), IELTS (International English Language Testing System ), atau PTE (Pearson Ujian Bahasa Inggeris). (Pemohon boleh mengakses TOEFL percuma dan ujian amalan IELTS talian.) Pemohon mengambil TOEFL mesti menerima skor minimum 600 pada ujian berasaskan kertas (PBT) 250 pada ujian berasaskan komputer yang (CBT), atau 100 pada internet- yang berdasarkan iBT. Pemohon mengambil IELTS mesti menerima skor Band 7.0 atau lebih tinggi. Pemohon mengambil PTE mesti menerima skor minimum 68. Skor ini adalah dianggap penguasaan minimum yang diperlukan untuk menjalankan kerja-kerja graduan peringkat. Skor hendaklah bertarikh dalam tempoh dua tahun dari tarikh permulaan program akademik di SIT.

Proses Pemilihan SIT Siswazah Institut

SIT mempunyai proses aplikasi swa selektif. Bakal pelajar biasanya mendapat tahu melalui proses ini sama ada SIT adalah sesuai untuk mereka. Kakitangan kemasukan kami bekerja satu-satu dengan setiap pemohon bagi memudahkan kemasukan pelbagai dimensi pengalaman yang dimaklumkan dan: pemohon adalah digalakkan untuk menghadiri rumah terbuka, bercakap dengan SIT fakulti dan kakitangan, dan mendengar daripada pelajar semasa dan alumni. Sebagai pemohon membiasakan diri dengan sifat-sifat yang SIT pendidikan mendalam dalam model pembelajaran berasaskan pengalaman dan memberi tumpuan kepada keadilan sosial dan kemahiran kepimpinan dalam antara budaya persekitaran-mereka menentukan sendiri dalam apa cara SIT boleh membantu mereka memenuhi objektif pendidikan dan kerjaya mereka.

Bantuan kewangan

SIT mengalu-alukan pelajar daripada pelbagai latar belakang ekonomi.Pelajar biasa membiayai ijazah SIT mereka melalui pelbagai sumber, termasuk pinjaman persekutuan dan swasta, SIT geran dan biasiswa, biasiswa daripada sumber-sumber lain, dan dana peribadi dan keluarga.
Kami mengesyorkan bahawa anda memulakan proses memohon bantuan kewangan secepat mungkin, sebelum anda diterima untuk kemasukan.
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Washington DC, Washington, D.C.
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Amerika Syarikat - Brattleboro, Vermont
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates