Ma dalam bidang sosiologi

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma dalam bidang sosiologi

Corvinus University of Budapest, Faculty of Social Sciences and International Relations

Pendidikan anda akan menjadi lebih daripada sekadar Ijazah Sarjana. Anda dengan cepat akan mengembangkan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman yang akan membuat majikan duduk dan mendengar.

Sarjana Sastera (MA) dalam Sosiologi Corvinus University of Budapest

Kami sentiasa bersungguh-sungguh untuk memahami masalah sosial yang berterusan termasuk globalisasi dan penghijrahan, usahawan dan elit perniagaan, hubungan kuasa antara lelaki dan wanita, implikasi inisiatif kerja kehidupan yang fleksibel dan melahirkan anak, pengecualian sosial etnik minoriti, penggunaan dadah dan alkohol oleh belia. Memahami isu-isu ini memerlukan kajian yang teliti terhadap institusi sosial dan ekonomi dan konteks dasar awam, serta penyelidikan empirik yang kukuh untuk memberikan bukti yang meyakinkan.

Program Sarjana empat semester ini memberi tumpuan kepada pemahaman yang mendalam mengenai konsep kontemporari, teori, model sosiologi analitis, dan direka untuk mengajar para pelajar pentingnya analisis kritis terhadap proses dan masalah sosial. Program ini termasuk pengkhususan mengenai sosiologi ekonomi dan organisasi untuk mengkaji cabaran yang timbul daripada persekitaran sosial dan ekonomi kita.

Program kami adalah berorientasikan penyelidikan. Pelajar akan memperoleh pengetahuan mendalam mengenai kaedah penyelidikan terkini termasuk analisis komputer yang dibantu dengan sumber kualitatif, kaedah menganalisis kaji selidik besar-besaran dan data rangkaian sosial dan kaedah penilaian impak. Pada semester akhir, pelajar-pelajar kita masuk ke dalam latihan yang akan meluaskan pengalaman kerja mereka dan memperbaiki topik penyelidikan tesis akhir mereka.

Sepanjang kajian mereka pelajar kami belajar dalam persekitaran pelajar antarabangsa, dan mereka berpeluang untuk belajar di universiti Eropah lain dalam rangka kerja Erasmus Mundus dan program pertukaran lainnya.

Bergantung pada kemajuan dalam projek penyelidikan mereka sendiri, pelajar boleh mengambil bahagian dalam Pertandingan Penyelidikan Saintifik Pelajar, menerbitkan jurnal sosiologi, dan meneruskan pengajian dalam PhD dalam program Sosiologi.

Pelajar akan ditawarkan kursus dalam pembangunan Bahasa Inggeris dan peningkatan metodologi.

Peluang kerjaya

  • Organisasi tempatan, kebangsaan atau global
  • Pihak berkuasa kerajaan
  • institut penyelidikan
  • NGO
  • Syarikat sektor awam atau swasta
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Hungary - Budapest
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Hungary - Budapest
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat