Ma asian sejarah seni

LASALLE College of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ma asian sejarah seni

LASALLE College of the Arts

Ini adalah masa yang menarik untuk seni dan artis Asia, ramai daripada mereka telah mencapai kemasyhuran antarabangsa disokong oleh permintaan pasaran dan penglihatan yang lebih besar dalam litar seni antarabangsa, dan juga untuk negara-negara Asia yang telah berubah menjadi pusat utama untuk seni. kejayaan dan penglihatan seni Asia membuat penyelidikan dan mengkaji semua lebih tepat pada masanya dan relevan, kerana perubahan ekonomi dan budaya bergerak baki global kuasa dari Barat ke Timur.

Ia juga adalah masa yang sangat menarik untuk belajar di Singapura, yang telah menjadi seni dan hab budaya di rantau ini dan telah menyediakan infrastruktur seni yang tidak dapat ditandingi oleh mana-mana negara lain di rantau ini dalam pengumpulan dan paparan Asia Tenggara seni moden dan kontemporari. Dengan pembukaan NationalGallery, Singapura pada 2015-yang akan mempunyai koleksi terbesar pada seni moden Asia Tenggara di rantau-Singapura juga disasarkan untuk menjadi pusat utama bagi kajian dan penyelidikan seni di rantau ini. Dengan mengkaji di Singapura, pelajar bukan sahaja akan mempunyai akses kepada koleksi besar seni Asia Tenggara tetapi akan berada di lokasi yang strategik dari mana mereka boleh menjalankan penyelidikan di seluruh rantau ini.

MA dalam Asian Art Histories adalah program MA pertama di mana-mana institusi pengajian tinggi di seluruh dunia untuk memberi tumpuan kepada seni moden dan kontemporari Asia. Walaupun program seni Asia tradisional memberi tumpuan kepada zaman klasik atau tradisi grand, Program LASALLE memberikan pelajar peluang untuk memimpin kajian baru di dalam bidang sebahagian besarnya underexplored, menyiasat baru-baru ini muncul artis dan pergerakan, dan dengan itu menyumbang kepada wacana kontemporari dan biasiswa.

Program menggalakkan analisis seni moden dan kontemporari Asia daripada perspektif Asia dan bukan melalui kanta Euro-Amerika bersendirian baik bagi memperluaskan wacana. Sebagai calon tersebut akan mempunyai peluang untuk memainkan peranan dalam cita-cita strategik College untuk "menjadi salah satu institusi pendidikan utama di dunia untuk kajian antara budaya kontemporari tradisi seni yang pelbagai" dan menjadi "utama institusi pendidikan Asia untuk kreativiti kontemporari dalam seni . "The Master Sastera dalam Seni Asia Histories adalah program tahun dan satu setengah lebih tiga semester. Ia bertujuan untuk mendidik dan melatih pelajar-pelajar yang mempunyai kepentingan dalam menyumbang biasiswa asal kepada bidang yang baru muncul. Program melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang sesuai dan ketegasan untuk mengambil tahap yang lebih tinggi kerja-kerja penyelidikan bebas seperti PhD. Penggunaan tituler "sejarah" mewakili kepelbagaian kisah sosial, budaya dan agama berbeza yang khusus untuk persekitaran artis beroperasi dalam.

Dengan mengkaji Asian Art Histories dalam persekitaran berasaskan amalan di LASALLE, calon mengalami persekitaran yang mendalam di mana untuk melibatkan diri dengan pengamal dan karya seni, memupuk pendekatan antara disiplin terhadap kajian dan penulisan sejarah seni.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
27,000 SGD
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat