close

Penapis

Lihat Hasil

2 Sarjana Sains dalam Toksikologi 2020

Jika mengkaji bahan-bahan toksik dan kesannya kepada manusia dan alam sekitar rayuan kepada anda, maka anda mungkin berminat untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Sains dalam Toksikologi. Jadi apa MSc Toksikologi? Untuk mendapatkan ijazah ini maju, pelajar bekerja untuk memahami bahan-bahan yang berbahaya dan interaksi mereka dengan organisma hidup dan alam sekitar. Ijazah dalam toksikologi juga akan… Baca lebih lanjut

Jika mengkaji bahan-bahan toksik dan kesannya kepada manusia dan alam sekitar rayuan kepada anda, maka anda mungkin berminat untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Sains dalam Toksikologi.

Jadi apa MSc Toksikologi? Untuk mendapatkan ijazah ini maju, pelajar bekerja untuk memahami bahan-bahan yang berbahaya dan interaksi mereka dengan organisma hidup dan alam sekitar. Ijazah dalam toksikologi juga akan meliputi kerja-kerja dalam pelbagai bidang sains hayat lain seperti biologi, biokimia dan patologi. Setelah tamat pengajian, pelajar program ini juga dapat mentafsir data dan memahami aplikasi praktikal toksikologi dan farmakologi.

Mereka yang lulus dengan ijazah sarjana dalam toksikologi bantuan untuk memastikan keselamatan alam sekitar dengan penggunaan selamat dan pelupusan bahan kimia yang beracun. Ahli toksikologi juga berusaha untuk memahami hubungan di antara bahan-bahan toksik dan organisma-kerja yang lain yang memberi manfaat kepada semua benda hidup dan alam sekitar.Pendapatan ijazah mereka juga membantu pelajar meningkatkan kemahiran penulisan dan pembentangan mereka serta kebolehan mereka untuk menganalisis statistik dan data.

Pendapatan MSc anda dalam toksikologi boleh mengambil mana-mana sahaja dari dua hingga empat tahun, dan kos boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Walaupun pelajar mungkin layak menerima bantuan kewangan, individu digalakkan untuk menghubungi sekolah bakal mereka secara langsung untuk menerima maklumat lebih lanjut mengenai kos tuisyen dan yuran.

Graduan yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Sains dalam Toksikologi adalah permintaan yang tinggi, seperti penggunaan bahan kimia semakin meningkat. Ahli toksikologi boleh bekerja dengan makmal penyelidikan mengkaji risiko kesihatan bahan kimia, atau mengajar di institusi akademik seperti kolej-kolej dan universiti-universiti. Individu yang mempunyai ijazah sarjana dalam toksikologi juga sering digunakan oleh syarikat-syarikat farmaseutikal atau dalam organisasi kerajaan.

Bahan kimia boleh mempunyai kesan berbahaya dan mengubah hidup pada organisma hidup, itulah sebabnya ahli toksikologi begitu penting. Banyak sekolah menawarkan program dalam talian, membuat mengejar ijazah sarjana dalam toksikologi banyak lagi dicapai. Jika ini maju kepentingan program ijazah anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
University of Koblenz-Landau
Koblenz, Jerman +1 Lagi

Semakin banyak bahan kimia digunakan oleh masyarakat hari ini, yang alsoreleased ke alam sekitar. Ecotoxicology berkenaan dengan kesan potensi mereka ke atas ekosistem.

Semakin banyak bahan kimia digunakan oleh masyarakat hari ini, yang alsoreleased ke alam sekitar. Ecotoxicology berkenaan dengan kesan potensi mereka ke atas ekosistem. -
MSc
Sepenuh Masa
2 tahun
English
Kampus
 
University of Hradec Králové, Faculty of Science
Hradec Kralove, Republik Czech

kursus Ijazah Sarjana Bioorganic Kimia dan Toksikologi Bahan Pencemar dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kajian yang lebih luas sebatian kimia biologi aktif. Kajian i ... +

kursus Ijazah Sarjana Bioorganic Kimia dan Toksikologi Bahan Pencemar dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kajian yang lebih luas sebatian kimia biologi aktif. Kajian ini membina kursus ijazah dalam bidang Kimia dan Toksikologi dan Analisis Pencemar. -
MSc
Sepenuh Masa
English
Sep 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini