Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Sains dalam Toksikologi 2019/2020

Jika mengkaji bahan-bahan toksik dan kesannya kepada manusia dan alam sekitar rayuan kepada anda, maka anda mungkin berminat untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Sains dalam Toksikologi.

Jadi apa MSc Toksikologi? Untuk mendapatkan ijazah ini maju, pelajar bekerja untuk memahami bahan-bahan yang berbahaya dan interaksi mereka dengan organisma hidup dan alam sekitar. Ijazah dalam toksikologi juga akan meliputi kerja-kerja dalam pelbagai bidang sains hayat lain seperti biologi, biokimia dan patologi. Setelah tamat pengajian, pelajar program ini juga dapat mentafsir data dan memahami aplikasi praktikal toksikologi dan farmakologi.

Mereka yang lulus dengan ijazah sarjana dalam toksikologi bantuan untuk memastikan keselamatan alam sekitar dengan penggunaan selamat dan pelupusan bahan kimia yang beracun. Ahli toksikologi juga berusaha untuk memahami hubungan di antara bahan-bahan toksik dan organisma-kerja yang lain yang memberi manfaat kepada semua benda hidup dan alam sekitar.Pendapatan ijazah mereka juga membantu pelajar meningkatkan kemahiran penulisan dan pembentangan mereka serta kebolehan mereka untuk menganalisis statistik dan data.

Pendapatan MSc anda dalam toksikologi boleh mengambil mana-mana sahaja dari dua hingga empat tahun, dan kos boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Walaupun pelajar mungkin layak menerima bantuan kewangan, individu digalakkan untuk menghubungi sekolah bakal mereka secara langsung untuk menerima maklumat lebih lanjut mengenai kos tuisyen dan yuran.

Graduan yang telah memperoleh Ijazah Sarjana Sains dalam Toksikologi adalah permintaan yang tinggi, seperti penggunaan bahan kimia semakin meningkat. Ahli toksikologi boleh bekerja dengan makmal penyelidikan mengkaji risiko kesihatan bahan kimia, atau mengajar di institusi akademik seperti kolej-kolej dan universiti-universiti. Individu yang mempunyai ijazah sarjana dalam toksikologi juga sering digunakan oleh syarikat-syarikat farmaseutikal atau dalam organisasi kerajaan.

Bahan kimia boleh mempunyai kesan berbahaya dan mengubah hidup pada organisma hidup, itulah sebabnya ahli toksikologi begitu penting. Banyak sekolah menawarkan program dalam talian, membuat mengejar ijazah sarjana dalam toksikologi banyak lagi dicapai. Jika ini maju kepentingan program ijazah anda, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Toksikologi

University of Koblenz-Landau

Semakin banyak bahan kimia digunakan oleh masyarakat hari ini, yang alsoreleased ke alam sekitar. Ecotoxicology berkenaan dengan kesan potensi mereka ke atas ekosistem. ... [+]

Sarjana Sains dalam Ecotoxicology

Semakin banyak bahan kimia digunakan oleh masyarakat hari ini, yang juga dilepaskan ke dalam alam sekitar. Ecotoxicology berkenaan dengan kesan potensi mereka ke atas ekosistem. Ia bertujuan untuk menyiasat dan menemui kesan bahan kimia ke atas sistem biologi untuk membangunkan kaedah untuk pengurusan risiko, dan juga untuk meramalkan kesan ekologi.

Pemain antarabangsa "Program Sarjana Sains dalam Ecotoxicology" mengintegrasikan konsep Kimia Alam Sekitar, Toksikologi dan Ekologi dan termasuk Sains Sosial dan Ekonomi juga. Oleh kerana pendekatan antara disiplin dan gunaan, program ini membolehkan graduan untuk menganalisis masalah yang kompleks dan untuk membangunkan penyelesaian yang praktikal.... [-]

Jerman Landau Koblenz
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Birmingham - College of Life and Environmental Sciences

Program ini menyediakan latihan vokasional dalam teori, aspek klinikal dan makmal toksikologi. ... [+]

Mengapa belajar kursus ini?

Program ini menyediakan latihan vokasional dalam teori, aspek klinikal dan makmal toksikologi.

Anda akan belajar tentang sifat dan mekanisme kesan buruk bahan kimia seperti yang terdapat dalam industri, dalam rumah tangga, dalam pertanian, dalam bidang perubatan dan orang-orang yang berlaku secara semula jadi dalam alam sekitar. Kami memberi penekanan khusus kepada mekanisme molekul dan selular ketoksikan dan penilaian risiko.

Program ini bertindak sebagai kursus latihan mengambil pelajar di pintu masuk dari pelbagai latar belakang dan memberikan mereka kemahiran baru untuk membolehkan mereka untuk bergerak ke dalam penyelidikan dan pekerjaan dalam beberapa bidang.... [-]

United Kingdom Birmingham
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Hradec Králové, Faculty of Science

kursus Ijazah Sarjana Bioorganic Kimia dan Toksikologi Bahan Pencemar dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kajian yang lebih luas sebatian kimia biologi aktif. Kaj ... [+]

kursus Ijazah Sarjana Bioorganic Kimia dan Toksikologi Bahan Pencemar dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kajian yang lebih luas sebatian kimia biologi aktif. Kajian ini membina kursus sarjana dalam Kimia dan Toksikologi dan Analisis Bahan Pencemar. Kajian ini dibahagikan kepada dua fokus selari -Bioorganic Kimia, Toksikologi Bahan Pencemar. Kedua-dua fokus mempunyai asas yang sama dalam bentuk subjek wajib dan berbeza subjek pilihan wajib, masing-masing subjek pilihan. Dalam kursus-kursus yang diperlukan, penekanan utama memberi tumpuan kepada mendapatkan pengetahuan tentang struktur, fizikal-kimia, aspek biologi, biokimia dan toksikologi molekul analisis sebatian biologi aktif. Tumpuan Kimia Bioorganik tertumpu pada subjek pilihan paksa struktur sebatian dalam kaedah silico , kaedah analisis dan kaedah biokimia. Subjek pilihan berorientasikan kepada isu kimia, biologi dan toksikologi. Kajian ini selesai dengan peperiksaan negeri di Bioorganic Kimia, Kimia Analisis, Biokimia dan pertahanan tesis master. Fokus pencemaran Toksikologi tertumpu pada subjek pilihan wajib dalam bidang kimia analitis, biokimia dan toksikologi. Subjek pilihan berorientasikan kepada isu kimia, biologi dan toksikologi. Kajian ini selesai dengan peperiksaan negeri di Bioorganic Kimia, Kimia Analisis, Toksikologi dan pertahanan tesis master.... [-]

Republik Czech Hradec Kralove
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu