Filter
Sarjana Sains
Thailand Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Thailand

Sarjana Sains (MSc): Program-program pengajian siswazah adalah bagi orang-orang yang telah baru-baru ini selesai pengajian ijazah pertama dan ingin meningkatkan pengetahuan mereka pada tahap yang mendalam dan lebih saintifik.

Penggabungan teknologi ke dalam masyarakat moden sering menjadi punca perdebatan politik dan falsafah. Kebimbangan utama ialah sama ada teknologi benar-benar membantu atau membahayakan manusia. Beberapa berpendapat bahawa terlalu sering menggunakan teknologi berbahaya kepada alam sekitar, manakala yang lain percaya ia adalah satu aspek yang perlu pembangunan manusia.

Thailand (ประเทศไทย), secara rasmi Thailand (ราช อาณาจักร ไทย) ialah sebuah negara di Asia Tenggara dengan pantai di Laut Andaman dan Teluk Thailand. The Bangkok modal adalah pada permulaan ramai pengunjung 'jadual perjalanan, dan manakala sebuah bandar moden, ia mempunyai warisan budaya yang kaya.

Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Thailand

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Teknologi, Thailand

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Asian University Thailand

Program ini membawa kepada Ijazah Sarjana Sains (M.Sc.). Pelajar siswazah mesti melengkapkan program ini dalam tempoh yang ditetapkan tidak kurang daripada dua semester d ... [+]

Sarjana Sains Teknologi

&nbsp

Program Master Sains (M.Sc.) dalam Teknologi memberi tumpuan terutamanya kepada penyelidikan kreatif. Pelajar siswazah mempunyai peluang untuk bekerjasama dengan ahli-ahli fakulti pada pelbagai projek-projek penyelidikan yang menarik. Peluang yang sangat baik disediakan kepada pelajar untuk tenggelam dalam persekitaran penyelidikan intensif yang bertenaga.

&nbsp

Objektif program ini adalah untuk menjana ilmu baru yang diperlukan untuk pembangunan negara-negara di rantau ini dan untuk menyediakan pelajar-pelajar siswazah untuk kerjaya yang mencabar dalam industri / ahli akademik / penyelidikan dan pembangunan (R & D) organisasi dalam ekonomi global. ... [-]

Thailand Pattaya City Bangkok
Jun 2020
Sepenuh masa
1 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu