Filter
Sarjana Sains
Taiwan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Taiwan

MSc, atau Master Sains, adalah ijazah akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menunjukkan kecekapan dan pengetahuan tentang topik yang diberikan lapangan. Kebanyakan program MSc mengambil masa empat tahun untuk selesai, selepas itu beberapa menyertai tenaga kerja manakala yang lain terus di dalam bilik darjah. 

Salah satu aspek yang paling besar teknologi ialah apabila ia tertanam dalam mesin dan peranti, sebahagian besar masa individu yang mengendalikan mesin atau peranti yang tidak perlu memahami khusus bagaimana kerja-kerja teknologi. Sebagai contoh, seseorang yang menggunakan komputer tidak perlu memahami mekanik cakera keras untuk mendapat manfaat daripada menggunakannya.

Taiwan, secara rasmi Republik China, adalah sebuah negara di Asia Timur dan republik berperlembagaan yang pertama di Asia. Taiwan mempunyai beberapa universiti yang baik, yang kebanyakannya mempunyai perjanjian pertukaran dengan universiti luar negara, dan ini adalah cara yang baik untuk menikmati kehidupan di Taiwan.

Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Taiwan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Teknologi, Taiwan

National Central University

Program Sarjana Sains Remote Sensing Sains dan Teknologi yang ditawarkan di Pusat Angkasa dan Remote Sensing Penyelidikan (CSRSR) daripada Universiti Pusat Nasional adala ... [+]

Program Sarjana Sains Remote Sensing Sains dan Teknologi yang ditawarkan di Pusat Angkasa dan Remote Sensing Penyelidikan (CSRSR) daripada Universiti Pusat Nasional adalah satu-satunya seumpamanya di Taiwan, yang direka unik untuk pendidikan dan penyelidikan dirumuskan dalam dua kumpulan: Remote sensing (RS) Kumpulan dan geoinformatics (Geoinfo) Group. Remote Sensing Kumpulan memberi tumpuan kepada asas-asas sains penderiaan jauh dan pembangunan aplikasi, termasuk penderiaan jauh perolehan data, pemprosesan, dan analisis aktif dan pasif. The geoinformatics Kumpulan meliputi 3S: penderiaan jauh, sistem maklumat geografi, dan Global Navigation Satellite Systems; termasuk pemerolehan, pemprosesan, dan analisis geo-maklumat dan aplikasi bersepadu mereka.... [-]

Taiwan Hsinchu
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu