Filter
Sarjana Sains
Sri Lanka Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Sri Lanka

MSc, atau Sarjana Sains, adalah salah satu jawatan Ijazah Sarjana Muda dua yang paling popular itu. Diiktiraf di peringkat antarabangsa, MSc biasanya diberikan selepas kira-kira empat tahun pengajian yang ketat dalam apa yang biasanya bidang berasaskan sains.

Walaupun teknologi mungkin kelihatan seperti pembangunan kontemporari, manusia telah menggunakan teknologi sejak mereka mula menukar sumber semula jadi ke dalam alat. Sebagai contoh, pemahaman api dan penggunaannya dalam masakan prasejarah boleh dianggap sebagai aspek teknologi.

Walaupun terdapat banyak peluang pendidikan tinggi di Sri Lanka, banyak yang baik daripada penduduk tidak memilih untuk menghadiri institusi-institusi ini. Walaupun tekanan antarabangsa telah membantu beberapa dalam pembangunan, cadangan universiti sering mendapat tentangan dari penduduk tempatan.

Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Sri Lanka

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

3 Hasil dalam Pengajian Teknologi, Sri Lanka

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT

Program MSc ini memberi tumpuan kepada inovasi berteknologi tinggi dalam bidang IT dan kejayaan integrasi mereka kepada perniagaan. ... [+]

Program MSc ini memberi tumpuan kepada inovasi berteknologi tinggi dalam bidang IT dan kejayaan integrasi mereka kepada perniagaan. Mengurus aplikasi teknologi maklumat yang berkesan dalam organisasi perniagaan moden memerlukan gabungan perniagaan dan kepakaran teknikal. Pelajar memerlukan pemahaman yang baik mengenai isu-isu penting yang dihadapi perusahaan di seluruh sektor perniagaan, serta kesan teknologi yang pesat berkembang dalam pengendalian maklumat dan komunikasi. Permintaan para pemimpin seperti ini sering disebut sebagai 'pengurus hibrid', berkembang pesat kerana teknologi ini menjadi landasan keberkesanan strategik bagi banyak perusahaan.

Program ini khusus dan direka bentuk untuk graduan dalam bidang Teknologi Maklumat, Sains Komputer dan Kejuruteraan Komputer yang sanggup menjadi profesional dalam Teknologi Maklumat Perniagaan di mana mereka boleh menerapkan inovasi IT untuk mengubah cara kerja perniagaan. Mereka perlu menyedari hakikat bahawa memperkenalkan sistem maklumat baru bukan hanya pemasangan teknikal tetapi memerlukan wawasan yang tajam dalam proses perniagaan dan budaya organisasi.... [-]

Sri Lanka Malabe
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT

M.Sc. dalam Teknologi Maklumat direka untuk menyediakan teras pengetahuan lanjutan dalam Teknologi Maklumat yang ditambah dengan pelbagai pilihan dalam bidang Kejuruteraa ... [+]

Program ini direka khas untuk graduan dalam bidang Teknologi Maklumat / Sains Komputer dan Kejuruteraan Komputer.

M.Sc. dalam Teknologi Maklumat direka untuk menyediakan teras pengetahuan lanjutan dalam Teknologi Maklumat yang ditambah dengan pelbagai pilihan dalam bidang Kejuruteraan Perisian, Rangkaian Komputer, Teknologi e-perniagaan, Pengurusan Pangkalan Data dan Pentadbiran, Sistem Maklumat Perniagaan, dan lain-lain. direka untuk memberikan pengetahuan tentang perkembangan semasa dan kemunculan dalam IT serta untuk menyediakan pengetahuan yang mendalam dalam topik lanjutan mengenai Teknologi Maklumat untuk menguasai cabaran ekonomi yang didorong oleh maklumat.

KEPERLUAN KELAYAKAN... [-]
Sri Lanka Malabe
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Sri Lanka Institute of Information Technology SLIIT

Program Pembangunan Aplikasi MSc dalam Enterprise direka untuk mereka yang ingin menjadi Arkitek Perisian. ... [+]

Program Pembangunan Aplikasi MSc dalam Enterprise direka untuk mereka yang ingin menjadi Arkitek Perisian. Kepada arkitek dan jurutera projek perisian berskala besar, seseorang perlu mempelajari teknologi dan teknik di luar tahap ijazah pertama.

Buat pertama kali jurutera perisian Sri Lanka dan pemaju perisian kini berpeluang mengikuti program Sarjana Masters kelas dunia yang ditawarkan oleh Sheffield Hallam University, UK , di Sri Lanka di Sri Lanka Institute of Information Technology .

SHU adalah salah satu daripada universiti yang paling progresif dan inovatif di United Kingdom yang diiktiraf sebagai pusat Kecemerlangan Pengajaran dan Pembelajaran. SHU baru-baru ini telah disenaraikan sebagai Universiti nombor satu, UK dalam pengajaran kualiti dan pengalaman pembelajaran pelajar. Untuk lebih banyak lawatan SHU.... [-]

Sri Lanka Malabe
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu