Filter
Sarjana Sains
Pakistan Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Pakistan

Sarjana Sains atau MSc adalah ijazah lanjutan biasanya dalam bidang sains dan sains sosial. MSc mungkin kursus berasaskan, berasaskan penyelidikan, atau campuran kedua-dua.

Walaupun teknologi mungkin kelihatan seperti pembangunan kontemporari, manusia telah menggunakan teknologi sejak mereka mula menukar sumber semula jadi ke dalam alat. Sebagai contoh, pemahaman api dan penggunaannya dalam masakan prasejarah boleh dianggap sebagai aspek teknologi.

Pakistan, secara rasmi Republik Islam Pakistan, adalah sebuah negara yang berdaulat di Asia Selatan. Dengan jumlah penduduk melebihi 180 juta orang, ia adalah negara keenam paling ramai penduduk di dunia.

Sarjana Sains dalam Pengajian Teknologi di Pakistan

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Teknologi, Pakistan

Institute Of Business Management

Program Sarjana Sains dalam Sains Komputer menyediakan persediaan intensif dalam konsep dan teknik yang berkaitan dengan reka bentuk, pengaturcaraan dan aplikasi sistem p ... [+]

Yang Program Sarjana Sains dalam Sains Komputer menyediakan persediaan intensif dalam konsep dan teknik yang berkaitan dengan reka bentuk, pengaturcaraan dan aplikasi sistem pengkomputeran. Program ini memerlukan pelajar untuk mengambil spektrum luas kursus dan pada masa yang sama membolehkan penekanan di kawasan dikehendaki pengkhususan.

program ini adalah berdasarkan kepada garis panduan HEC. Program ini terdiri daripada dua tahun pengajian lebih sekurang-kurangnya 4 semester. Ia memerlukan selesai 30 jam kredit kerja kursus. Pelajar dikehendaki untuk melengkapkan 8 kursus dan tesis 6 jam kredit bersamaan 2 kursus untuk memenuhi keperluan ijazah mereka. Pelajar mesti mengekalkan PNGK 3.0 untuk pengijazahan... [-]

Pakistan Karachi
Apr. 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu