Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 8 Sarjana Sains dalam Teknologi Marin 2019

Teknologi marin merupakan satu bidang baru yang menarik daripada kajian. Dalam usaha untuk meneruskan Sarjana Teknologi Marin mampu peluang kepada pelajar untuk mengambil bahagian dalam bidang dinamik yang akan membantu membentuk masa depan planet ini. Lautan sentiasa penting untuk umat manusia dan akan terus menjadi penting kerana ia menyediakan banyak sumber di mana rakyat bergantung.

Bakal pelajar sering bertanya, "apa yang MSc Teknologi Marin?" Ia melibatkan kajian daripada sumber marin yang berbeza yang membantu mengekalkan dunia dan teknologi yang diperlukan untuk membawa mereka menuju kejayaan. Ini termasuk teknologi luar pesisir dan kapal, operasi dan pembangunan logistik, dan perikanan dan akuakultur. Calon subspecialize di kawasan yang berbeza dengan beberapa yang utama ialah kejuruteraan marin, sumber marin dan akuakultur, dan hidrodinamik marin.

Ijazah dalam teknologi marin memberi manfaat kepada individu yang menikmati cabaran inovatif dan profesional. Ia mendedahkan mereka kepada konsep dan kemahiran baru dan benar-benar boleh menetapkan mereka selain daripada orang lain yang bekerja di industri.

Kos untuk ijazah dalam teknologi marin boleh berbeza bergantung kepada institusi dan mengambil seorang pelajar sepenuh masa dua tahun untuk disiapkan. Calon calon perlu menghubungi mana-mana sekolah di mana mereka berminat dan mengesahkan yuran program.

Individu yang menyertai program ini boleh mengharapkan yang luas peluang pekerjaan, dan pekerjaan sering mempunyai penekanan antarabangsa. Industri maritim dan perkapalan, khususnya, mempunyai permintaan yang besar untuk graduan. Pekerjaan tawaran boleh termasuk jawatan dalam pentadbiran maritim, penerokaan luar pesisir, industri minyak dan gas, perkapalan dan pengurusan kerja di institusi penyelidikan.

Terdapat langkah-langkah yang penting pelajar yang berminat perlu mengambil untuk mengikuti rancangan ijazah lanjutan dalam teknologi marin. Pangkalan data yang komprehensif kami adalah tempat yang baik untuk memulakan penyelidikan pelbagai pilihan. Tidak ada sebab untuk melambatkan jika tahap ini adalah bidang yang anda pilih. Cari program anda di bawah dan mendapatkan dalam hubungan secara langsung dengan pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

 

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

8 Hasil dalam Teknologi Marin

University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Program ini direka untuk jurutera siswazah dalam seni bina kapal, kejuruteraan luar pesisir, kejuruteraan mekanikal dan bidang-bidang lain yang berkaitan yang ingin menda ... [+]

Mengapa kursus ini?

Program ini direka untuk jurutera siswazah dalam seni bina kapal, kejuruteraan luar pesisir, kejuruteraan mekanikal dan bidang-bidang lain yang berkaitan yang ingin mendapatkan pengetahuan lanjutan dalam pelbagai mata pelajaran kapal dan teknologi luar pesisir.

Kursus dua tahun ditawarkan bersama-sama dengan Hamburg University of Technology (TUHH) di Jerman. Tahun 1 selesai di Strathclyde dan Tahun 2 di Hamburg. Anugerah itu dibuat atas nama kedua-dua universiti.

Kemudahan

Kami mempunyai kemudahan pengajaran yang sangat baik di University of Strathclyde termasuk:

Catalina - kapal layar lumba jabatan kami Kelvin Hydrodynamics Lab - tangki eksperimen kapal-model yang terbesar di mana-mana universiti UK Towing tangki / gelombang semata-mata untuk tujuan pengajaran makmal enjin marin Hidrogen makmal sel bahan api kemudahan komputer canggih Industri perisian standard ... [-]
United Kingdom Glasgow Jerman Hamburg
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Kursus ini telah dibangunkan sebagai tindak balas kepada permintaan untuk jurutera reka bentuk yang boleh mereka bentuk dan menilai kapal baru dan struktur luar pesisir. ... [+]

MSc / PGDip dalam Structures Ship & Offshore

Kursus ini telah dibangunkan sebagai tindak balas kepada permintaan untuk jurutera reka bentuk yang boleh mereka bentuk dan menilai kapal baru dan struktur luar pesisir.

Program ini direka untuk jurutera siswazah dalam seni bina kapal, kejuruteraan luar pesisir, kejuruteraan mekanikal dan bidang-bidang lain yang berkaitan.

Anda akan diperkenalkan kepada kekuatan muktamad, keletihan dan konsep reka bentuk untuk komponen struktur kapal dan sistem terapung luar pesisir. Anda juga akan mendapat pengetahuan tentang kelakuan bahan bersama-sama dengan faktor-faktor yang mempengaruhi tingkah laku dinamik pemasangan luar pesisir.

Jabatan Seni Bina Perlautan, Ocean & Marine Engineering (NAOME), sebuah institusi terkemuka di Scotland, menawarkan kemudahan pengajaran dan penyelidikan yang cemerlang dalam Seni Bina Perlautan, Ocean dan kejuruteraan marin, yang mengembang peluang kerjaya anda dalam bidang seni bina tentera laut, marin, minyak luar pesisir dan industri gas.... [-]

United Kingdom Glasgow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Program ini adalah untuk jurutera siswazah dalam seni bina laut, kejuruteraan luar pesisir, kejuruteraan mekanikal dan lain-lain disiplin berkaitan yang ingin meneruskan ... [+]

MSc / PgDip dalam Sistem Terapung Luar Pesisir

Program ini adalah untuk jurutera siswazah dalam seni bina laut, kejuruteraan luar pesisir, kejuruteraan mekanikal dan lain-lain disiplin berkaitan yang ingin meneruskan kerjaya dalam kejuruteraan luar pesisir.

Ia memberikan anda pengetahuan praktikal tentang sistem terapung luar pesisir. Anda akan melihat konsep, reka bentuk dan pemasangan mereka. Anda juga akan mendapat asas asas matematik dan kejuruteraan yang kukuh.

Dengan mencari minyak dan gas luar pesisir yang bergerak ke kawasan yang semakin bermusuhan di lautan dan laut dalam dan ultra dalam, sistem terapung semakin banyak digunakan. Sistem terapung mestilah direka dan dibina untuk menahan persekitaran yang keras dengan kaedah dan teknik inovatif yang diguna pakai untuk membangunkan struktur yang cekap dan cekap dan selamat dari segi ekonomi. Dalam menghadapi cabaran ini, keprihatinan terhadap alam sekitar semakin meningkat.... [-]

United Kingdom Glasgow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Strathclyde: Faculty of Engineering

Program ini membolehkan jurutera siswazah atau orang-orang dari disiplin yang berkaitan untuk mengkhusus dalam, atau menukar kepada kejuruteraan marin. Kejuruteraan marin ... [+]

MSc / PgDip dalam Kejuruteraan Marin

Program ini membolehkan jurutera siswazah atau orang-orang dari disiplin yang berkaitan untuk mengkhusus dalam, atau menukar kepada kejuruteraan marin.

Kejuruteraan marin melibatkan sistem dan kelengkapan kapal laut yang termasuk:

reka bentukpembinaanpemasangansokongan

Terdapat penekanan khusus pada sistem pendorong dan kawalan.

Kecekapan tinggi dan impak alam sekitar yang rendah terhadap enjin marin adalah faktor utama dalam menjamin operasi ekonomi dan perlindungan alam sekitar dalam pengangkutan maritim. Ini mempunyai implikasi penting untuk kejayaan ekonomi dan kesan alam sekitar.

Jabatan Senibina Laut, Lautan

Anda akan belajar... [-]
United Kingdom Glasgow
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Groningen

Penyelesaian masalah air global memerlukan pendekatan pengetahuan dan kemahiran yang pelbagai disiplin. Itulah sebabnya Institut Wetsus dan tiga universiti Belanda menawa ... [+]

Penyelesaian masalah air global memerlukan pendekatan multidisiplin untuk pengetahuan dan kemahiran. Itulah sebabnya Institut Wetsus dan tiga universiti Belanda menawarkan ijazah bersama dalam Teknologi Air.

Master Teknologi Air adalah program dua tahun yang ditawarkan bersama oleh Wageningen University, University Twente dan University of Groningen dengan semua pendidikan disediakan di Wetsus, Pusat Kecemerlangan Eropah untuk teknologi air lestari, di Leeuwarden.

Dalam bidang teknologi air, perkembangan teknologi terhebat diperlukan. Bukan sahaja untuk membolehkan cita-cita eksport sektor air tetapi juga untuk menyelesaikan ancaman dan cabaran global dalam masyarakat.

Nilai tambahan utama kursus terletak pada kajian multidisiplin teknologi bioteknologi dan pemisahan. Pendekatan teknologi gabungan seperti itu boleh menawarkan penyelesaian kepada perkembangan global, dalam perniagaan dan masyarakat, dan mempunyai impak seluruh dunia terhadap permintaan dan penggunaan air.... [-]

Belanda Groningen
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Dundee

Dalam kursus ini, anda akan mendapat kepakaran dalam kaedah penyelidikan asas hidrodinamika laut dan kejuruteraan lautan. Anda juga belajar tentang aplikasi praktikal, an ... [+]

Lautan meliputi lebih daripada 70% kawasan permukaan Bumi. Ia adalah persekitaran yang pelbagai dengan masalah kejuruteraan yang luas yang memerlukan penyelesaian. Jurutera yang boleh mencari cara inovatif dan mampan untuk menyelesaikan isu-isu ini adalah dalam permintaan tinggi.

Dalam kursus ini, anda akan mendapat kepakaran dalam kaedah penyelidikan asas hidrodinamika laut dan kejuruteraan lautan. Anda juga belajar tentang aplikasi praktikal, analisis dan reka bentuknya.

Anda akan menggunakan prinsip-prinsip teori, komputasi dan eksperimen hidrodinamik untuk masalah kejuruteraan lautan tradisional dan kontemporari. Ini termasuk aplikasi untuk pesisir; kejuruteraan luar pesisir dan bawah laut; seni bina laut dan disiplin lain yang berkaitan.... [-]

United Kingdom Dundee
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
12 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Of Stavanger

Program Sarjana Sains dalam Teknologi Marin dan Luar Pesisir ini direka untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk profesional mahir dalam industri marin dan ... [+]

Lautan meliputi lebih daripada 70% permukaan bumi. Walau bagaimanapun, mereka masih belum banyak diterokai. Sekitar 97% air bumi terkandung dalam lautan dan lautan yang semuanya bersambung membentuk jisim air yang sangat besar. Kejuruteraan marin kompleks menjadi penting apabila memperoleh dan menemui semua sumber yang boleh dibawa oleh lautan untuk menyelesaikan pelbagai isu yang boleh berlaku semasa proses ini.

Program Sarjana Sains dalam Teknologi Marin dan Luar Pesisir ini direka untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk profesional mahir dalam industri marin dan luar pesisir.

Program MSc ini mempunyai profil antarabangsa yang kuat dengan pelajar dari seluruh dunia.... [-]

Norway Stavanger
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Haifa, International School

Dengan Mediterranean timur sebagai makmal marin semulajadi, International M.Sc. Program Geosciences Marine menyediakan pelajar dengan peluang yang unik untuk membangunkan ... [+]

Penerangan program

Dengan Mediterranean timur sebagai makmal marin semulajadi, International M.Sc. Program Geosciences Marine menyediakan pelajar dengan peluang unik untuk membangunkan pengalaman ilmiah praktikal di laut bersama dengan kurikulum akademik yang ketat.

Ditubuhkan pada tahun 2007 sebagai sebahagian daripada pelbagai disiplin Leon H. Charney School of Marine Sciences, Jabatan Geosciences Marine menggabungkan penyelidikan dan kajian lepasan persekitaran laut dalam disiplin utama berikut: geofizik eksplorasi, pemetaan laut, penginderaan jarak jauh, geodinamik, tektonik, laut dan pantai sedimentologi, geokimia, oseanografi kimia dan fizikal.

Program MSc dua tahun akan bermula pada bulan Oktober.... [-]

Israel Haifa
Oktober 2020
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu