Keystone logo

MSc Program dalam Teknologi Makanan dalam Itali untuk 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Itali
  • Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
    Bahasa (0)Sains Hayat (0)Pengajian Ekonomi (0)Fesyen (0)Kajian Sukan dan Senaman (0)Pengajian Kejuruteraan (0)Kemahiran Hidup (0)Kemajuan Diri (0)Pengajian Kemampanan (0)Pengajian Kemanusiaan (0)
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Popular study format

MSc Program dalam Teknologi Makanan

Sebagai kawasan kajian akademik, teknologi makanan bimbang dengan proses fizikal memasak dan sifat-sifat biokimia makanan. Pelajar yang ingin memasuki industri sains makanan boleh mendapat manfaat daripada menamatkan kursus dalam mata pelajaran ini.

Secara rasmi dikenali sebagai Republik Itali, negara itu didapati di selatan Eropah. Bahasa rasmi adalah Itali dan modal yang kaya dengan budaya adalah Rome. Banyak universiti di dunia 's tertua terletak di Itali, khususnya Universiti Bologna (ditubuhkan pada 1088). Terdapat tiga Superior Sekolah Siswazah dengan "universiti status ", tiga institusi yang bertaraf Doktor Falsafah Kolej, yang berfungsi di peringkat ijazah dan peringkat lepasan ijazah.

MSc, atau Master Sains, adalah ijazah akademik diiktiraf di peringkat antarabangsa yang menunjukkan kecekapan dan pengetahuan tentang topik yang diberikan lapangan. Kebanyakan program MSc mengambil masa empat tahun untuk selesai, selepas itu beberapa menyertai tenaga kerja manakala yang lain terus di dalam bilik darjah.