Filter
Sarjana Sains
Sweden Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Strategi di Sweden

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

kajian strategi yang sangat baik untuk meneruskan untuk mereka yang ingin belajar tentang bagaimana untuk membuat keputusan perniagaan yang terbaik mengenai sumber. Kerana membuat keputusan korporat adalah satu proses yang penting, individu boleh meneroka secara mendalam prinsip-prinsip strategik yang membimbing membuat pilihan.

Sweden (Sverige) adalah yang terbesar daripada negara-negara Nordic, dengan jumlah penduduk kira-kira 9.5 juta. Ia bersempadan dengan Norway dan Finland dan disambungkan ke Denmark melalui jambatan Öresund (Öresundsbron). Sweden mempunyai tradisi yang kuat sebagai sebuah negara lagi bijaksana terbuka.

Sarjana Sains dalam Strategi di Sweden

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Strategi, Sweden

Lund University

Program Master dalam Pengurusan Strategik Antarabangsa menggabungkan penyelidikan terkini dengan hubungan yang kuat untuk mengamalkan melalui projek-projek industri di ma ... [+]

Program MSc satu tahun ini adalah untuk pelajar-pelajar yang mempunyai pentadbiran perniagaan Bacelor, berminat untuk menganalisis, merangka dan melaksanakan strategi dan menjadi pemimpin organisasi kanan.

Perniagaan semakin berhadapan dengan cabaran yang mengancam model perniagaan semasa, tetapi juga merupakan peluang besar. Program ini memberikan anda pengetahuan dan kemahiran tentang bagaimana mengenali cabaran-cabaran ini dan bertindak terhadap mereka untuk memastikan kejayaan jangka panjang. Anda akan belajar bagaimana membuat keputusan yang boleh membuat atau memecahkan syarikat anda, tetapi juga bagaimana untuk melaksanakannya.

Kami menawarkan pandangan terbaru dalam strategi pengurusan melalui pelbagai kaedah pengajaran berskala kecil, memastikan pengalaman pembelajaran yang menarik dan mencabar. Kami menegaskan kedua-dua pandangan saintifik dan hubungan saintifik dengan amalan perniagaan. MSc dalam Pengurusan Strategik Antarabangsa menggabungkan penyelidikan terkini dengan pautan yang kuat untuk mengamalkan melalui projek industri di mana alat saintifik digunakan untuk menyelesaikan isu-isu sebenar syarikat. Program ini juga menawarkan peluang untuk menggabungkan tesis Master dengan tugasan syarikat.... [-]

Sweden Lund
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Linnaeus University

Salah satu cara bagi syarikat untuk berjaya adalah untuk mengembangkan di pasaran pertumbuhan baru dan menjalankan perniagaan merentas sempadan negara. Program induk dua ... [+]

Salah satu cara bagi syarikat untuk berjaya adalah untuk mengembangkan di pasaran pertumbuhan baru dan menjalankan perniagaan merentas sempadan negara. Program induk dua tahun ini memberikan pengetahuan yang mencukupi tentang bagaimana untuk membangunkan strategi yang berdaya saing, dinamik dan sosial yang bertanggungjawab untuk syarikat-syarikat antarabangsa dan juga menawarkan kursus penyelidikan dan elektif yang lebih mendalam, termasuk kemungkinan pengajian di luar negara atau magang.

Program master dua tahun dalam Pentadbiran Perniagaan dengan pengkhususan dalam Strategi Perniagaan Antarabangsa memberikan para pelajar dengan wawasan teoritis komprehensif dan pemahaman praktikal yang maju untuk mengenal pasti, menerapkan dan menguji secara kritis teori perniagaan, pemasaran dan keusahawanan dari sudut pandang strategik. Tumpuan tertentu adalah untuk megatrends dalam masyarakat seperti globalisasi dan perkembangan pasaran yang sedang pesat membangun, termasuk contoh Kawasan Laut Baltik, Rusia, China, India, Amerika Latin dan Afrika. Fokus lain diberikan kepada pengantarabangsaan firma dalam konteks perniagaan-ke-perniagaan - kedua-dua firma perindustrian tradisional dan lebih banyak lagi, dengan cepat mengantarabangsakan, firma keusahawanan yang lebih kecil. Program ini bersifat interaktif dan berasaskan penyelidikan - menyepadukan penyelidikan dari pasukan program ke dalam kursus sebagai contoh kesusasteraan dan ilustrasi - dan berlaku dalam persekitaran pembelajaran berbilang budaya. Bekerjasama dengan syarikat kes-kes hidup memainkan peranan utama sepanjang program ini sebagai kajian pelajar firma antarabangsa secara aktif di rantau ini. Ia membawa cabaran strategik antarabangsa firma dalam kursus. Pelajar bekerja untuk menyelesaikan isu-isu strategik yang nyata yang dihadapi oleh firma-firma Sweden yang bersifat antarabangsa dan berdaya saing dengan pelbagai saiz; dari syarikat multinasional besar hingga syarikat serantau yang kecil dan sederhana. Selain... [-]

Sweden Kalmar
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu