Filter
Sarjana Sains
Belgium Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Strategi di Belgium

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

Mereka yang ingin belajar tentang kaedah dan prinsip strategik untuk membantu keputusan sumber membuat proses untuk perniagaan semua jenis boleh mendapat manfaat yang besar daripada program akademik dalam strategi. Topik mungkin termasuk perancangan, strategi korporat dan pengurusan strategik.

Dengan pendidikan universiti menjadi tahap paling atas dalam sistem pendidikan daripada Belgium, kerajaan telah meletakkan penekanan yang lebih untuk memastikan bahawa kehidupan pelajar dibuat semudah mungkin melalui program pinjaman dan geran. Mereka menawarkan penaja untuk pelajar antarabangsa dengan latar belakang miskin dan mudah terjejas yang ingin belajar di negara ini.

Sarjana Sains dalam Strategi di Belgium

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Peluang-peluang program yang lain {dalam negara}

1 Hasil dalam Strategi, Belgium

HEC Management School - University of Liège

Mewujudkan visi pemasaran dan strategi kontemporari, dengan mengambil kira revolusi IT. ... [+]

Objektifuntuk membangunkan visi pemasaran dan strategi kontemporari, dengan mengambil kira revolusi IT.untuk mewujudkan strategi yang disesuaikan dengan menjangka dan memahami persekitaran antarabangsa yang kompleks di mana syarikat beroperasi.Kumpulan sasaran

Program ini bertujuan untuk:

pelajar yang ingin mengubah trend baru menjadi peluang perniagaan;pelajar yang menghargai analisis angka untuk menyokong proses membuat keputusan.

Modul "Pemasaran dan Strategik Kecerdasan" diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris.

Kemahiran yang diperolehi setelah selesai pengkhususan

Pelajar akan mampu:

mengumpul, menganalisis dan meringkaskan data untuk membantu proses membuat keputusan;mewujudkan dan mengekalkan kelebihan daya saing;menjangkakan dan mengubah trend baru menjadi peluang perniagaan;membangunkan e-pemasaran dan strategi e-perniagaan;mengenal pasti, berkomunikasi dengan dan mempengaruhi pemain utama;mengurus strategi global untuk produk dan perkhidmatan.Diploma dan hasil khusus... [-]
Belgium Liège
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu