Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 3 Sarjana Sains dalam Seni Persembahan 2019/2020

Sarjana Muda Sains membolehkan pelajar untuk menjadi pakar dalam bidang pilihan pengajian. MSc membuka pelbagai peluang kerjaya maju dalam disiplin tertentu dan boleh menyebabkan peningkatan yang ketara dalam potensi pendapatan jangka panjang. Jika kerjaya dalam bidang akademik adalah dikehendaki, tahap ini boleh berkhidmat sebagai syarat untuk kemasukan ke program kedoktoran.

Apakah MSc Seni Persembahan? Program ini menawarkan pendidikan disiplin intensif untuk individu mencari penguasaan dalam satu atau lebih aspek prestasi kreatif. Kurikulum ini merangkumi pelbagai bidang pengajian seni, termasuk muzik, tarian, teater, filem, penulisan lagu dan pengurusan seni. Tidak ada "satu saiz untuk semua" kursus pengajian. Sebaliknya, pelajar biasanya dapat menyesuaikan darjah mereka kepada pakar dalam seni persembahan tertentu sambil menyertai kursus dalam mata pelajaran lain di lapangan.Banyak program MSc memerlukan pelajar untuk mereka bentuk dan menyiapkan projek berasaskan prestasi mereka sendiri sebelum tamat pengajian. Ini pengalaman hands-on membolehkan pelajar mempertingkatkan ketukangan teknikal mereka manakala menamatkan pengajian dengan hasil kerja mereka boleh gunakan untuk memajukan kerjaya kreatif mereka.

Satu program sarjana dalam seni persembahan memberi peluang kepada pelajar untuk mencapai potensi kreatif mereka di samping melengkapkan dengan alat praktikal seperti pengurusan seni dan teknik kemajuan kerjaya. Pelajar boleh pertolongan diri dalam kemahiran mereka dalam masyarakat memupuk rakan-rakan seperti yang berfikiran semasa menyediakan portfolio yang diperlukan untuk memupuk kerjaya yang berjaya dalam bidang seni.

Walaupun penerokaan kreatif adalah tidak ternilai, kos pembiayaan pendidikan dalam seni persembahan akan berbeza-beza di seluruh institusi dan program. Beberapa faktor yang mempengaruhi harga termasuk panjang program ini, beberapa kursus, dan lokasi geografi.Ia adalah disyorkan bahawa pelajar yang berpotensi dengan teliti penyelidikan pilihan pembiayaan yang ditawarkan oleh sekolah-sekolah pilihan mereka sebelum membuat sebarang keputusan mengenai pendaftaran.

Siswazah dari program persembahan kesenian adalah kedudukan yang baik untuk berjaya dalam pelbagai kerjaya yang terdiri daripada bertindak dengan pentadbiran seni. Pekerjaan yang biasa bagi lepasan ijazah termasuk pelakon, penari, pengarah teater, koreografer, penulis lagu, penyiar, kurator dan pengurus seni. Program Ijazah membantu pelajar mengasah kemahiran yang mereka perlukan untuk menonjol dari yang lain profesional seni persembahan. Dengan mengasah kemahiran komunikasi yang sentiasa penting graduannya, yang MSc juga membuka jalan untuk peluang yang tidak terkira banyaknya dalam pelbagai bidang seperti perhubungan awam dan pendidikan.

Untuk fleksibiliti maksimum, anda mungkin ingin mendaftar untuk kursus dalam talian. Banyak universiti menawarkan pilihan pembelajaran jarak jauh untuk kedua-dua pelajar sepenuh dan separuh masa.Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

3 Hasil dalam Seni Persembahan

University of Edinburgh - School of Literatures, Languages and Cultures

Diketuai oleh penulis drama yang memenangi anugerah Nicola McCartney, MSc dalam Playwriting kami unik di UK kerana tahap hubungannya dengan industri teater. Ia akan meray ... [+]

Penerangan program

Diketuai oleh penulis drama yang memenangi anugerah Nicola McCartney, MSc dalam Playwriting kami unik di UK kerana tahap hubungannya dengan industri teater. Ia akan merayu kepada pemain drama, pengarah, dramatur, artis prestasi dan pengkritik yang muncul.

Dilengkapkan lebih dari satu tahun (sepenuh masa), atau dua tahun (paruh waktu), program ini tidak hanya tertumpu kepada kraf penulisan untuk prestasi, tetapi juga bagaimana skrip bermain dalam ruang dan masa sebenar, dan di hadapan penonton.

Anda akan diajar melalui gabungan dinamik seminar, bengkel, penyeliaan satu sama lain dan kelas induk profesional oleh beberapa pemain drama dan teater utama Eropah. Kerjasama yang sebelumnya dan biasa termasuk pengamal terkenal dan terkenal di dunia termasuk Cora Bissett, Sir Michael Boyd, Gregory Burke, Kai Fischer, Tanika Gupta, Philip Howard, Rosie Kellagher, Lucy Kirkwood, Matthew Lenton, Linda McLean, Orla O'Loughlin, Adura Onashile, Robin Soanes dan John Tiffany.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Staffordshire University

Membangunkan pemahaman yang mendalam tentang teknologi dan prinsip-prinsip di sebalik pengeluaran muzik moden dan pengedaran. Ketahui teknik rakaman maju, akustik, pengua ... [+]

MSc Teknologi Muzik

Membangunkan pemahaman yang mendalam tentang teknologi dan prinsip-prinsip di sebalik pengeluaran muzik moden dan pengedaran. Ketahui teknik rakaman maju, akustik, penguasaan, sintesis bunyi digital, pembangunan perisian muzik dan reka bentuk bunyi.

Garis Kursus

Pelajar MSc Muzik Teknologi manfaat daripada sumber-sumber yang hebat termasuk rakaman utama dan studio bergaul dengan SSL AWS 900. Kami juga merupakan Avid Learning Partner, jadi pelajar mempunyai peluang untuk mengambil Tools Pro Akreditasi sehingga Avid 210m.

Modul yang diajar termasuk:

Rakaman Audio Menguasai dan Signal memproses Akustik Komposisi moden Advanced Tools Pro Teknik Elektronik Komposisi Electroacoustic Destinasi Siswazah ... [-]
United Kingdom Stoke-on-Trent
Og 2020
English
Sepenuh masa
12 - 32 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Politecnico di Milano

Kejuruteraan Muzik dan Akustik adalah Program Sarjana Dua tahun yang terletak di dalam bidang Kejuruteraan Maklumat ("bidang disiplin rujukan", seperti yang dikenalpasti ... [+]

Kejuruteraan Muzik dan Akustik adalah Program Sarjana Dua tahun yang terletak di dalam bidang Kejuruteraan Maklumat ("bidang disiplin rujukan", seperti yang dikenalpasti oleh Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali, adalah LM-32, sepadan dengan Sains Komputer dan Kejuruteraan).

Program MS ini mempunyai dua trek, Kejuruteraan Akustik yang dikenal pasti sebagai MCR dan Kejuruteraan Muzik mengenal pasti sebagai MMI. Trek MCR ditawarkan di Kampus Cremona dan mempunyai tumpuan khusus pada komputasi, getaran, muzik dan akustik bilik. Trek ME ditawarkan di Kampus Milano Leonardo dan lebih peduli dengan semua aspek informatika muzik; pemprosesan isyarat audio dan multimedia; pengekstrakan maklumat muzik dan pengambilan semula; dan teknologi pengeluaran muzik.... [-]

Itali Milan Cremona
Oktober 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu