close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sains dalam Seni Kulinari 2021

Pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran mereka selepas tamat undergrad mereka mungkin mahu meneroka Sarjana Muda Sains. Program pascasiswazah meningkatkan kemahiran dan pengetahuan di pelbagai universiti, yang membantu meningkatkan prospek kerjaya mereka. Pelajar bakal mungkin bertanya, apa yang MSc Seni Kulinari? Ini adalah tahap yang sempurna untuk pelajar-pelajar yang berminat untuk… Baca lebih lanjut

Pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran mereka selepas tamat undergrad mereka mungkin mahu meneroka Sarjana Muda Sains. Program pascasiswazah meningkatkan kemahiran dan pengetahuan di pelbagai universiti, yang membantu meningkatkan prospek kerjaya mereka.

Pelajar bakal mungkin bertanya, apa yang MSc Seni Kulinari? Ini adalah tahap yang sempurna untuk pelajar-pelajar yang berminat untuk menjadi tukang masak, atau mahu bekerja dalam jawatan yang lain dengan makanan. Sementara beberapa program menawarkan kurikulum yang luas, yang lain menumpukan kepada masakan tertentu dan gaya memasak. Kursus melibatkan kajian teori, tangan di bengkel praktikal, dan amalan sebenar di hotel-hotel dan restoran-restoran tertentu. Contoh kelas termasuk reka bentuk makanan, kimia asas, pemakanan, berpasangan wain, dan teknik merasa.

Belajar bagaimana untuk menyediakan sihat, makanan buatan sendiri adalah salah satu manfaat pendapatan Sarjana Seni Kulinari, sama ada anda berada di tempat kerja atau di rumah.Tambahan pula, ijazah itu menyediakan pelajar untuk memasarkan diri mereka supaya mereka boleh mempamerkan kemahiran mereka dalam persekitaran yang kompetitif. Peluang pekerjaan juga wujud dalam pelbagai pertubuhan antarabangsa yang berbeza.

Pelajar yang suka melancong akan menghargai ijazah ini, kerana ada sekolah masakan di seluruh dunia. Oleh kerana setiap program berbeza, kos untuk tuisyen dan lembaga akan berbeza dari satu institusi yang lain. Hubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui berapa banyak ia akan kos untuk mendapatkan ijazah anda.

Walaupun ia mungkin tidak sukar untuk mencari pekerjaan restoran umum, ia adalah persaingan untuk mencari kedudukan yang lebih tinggi sehingga tiang. MSc Seni Kulinari menyediakan graduan untuk kerjaya permintaan tinggi dalam industri makanan. Ini termasuk pembuat roti, tukang masak gourmet, dan pengurus dapur / restoran. Bagi mereka yang mempunyai semangat keusahawanan, ijazah ini juga boleh membawa kepada pemilikan dan operasi restoran.

Anda boleh memulakan mencari jalan seni kulinari yang sempurna segera oleh penyelidikan pangkalan data dalam talian kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Clemson University College of Agriculture, Forestry and Life Sciences
Clemson, Amerika Syarikat

Pilihan tesis penyelidikan MS memerlukan minimum 24 jam kredit kerja kursus dan 6 jam kredit penyelidikan (FDSC 8910 atau NUTR 8910). Kursus teras merangkumi FDSC 8100, FDSC 8 ... +

Pilihan tesis penyelidikan MS memerlukan minimum 24 jam kredit kerja kursus dan 6 jam kredit penyelidikan (FDSC 8910 atau NUTR 8910). Kursus teras merangkumi FDSC 8100, FDSC 8510 (atau NUTR 8510), NUTR 8030, STAT 8010, jam kredit tambahan kursus peringkat lanjutan boleh merangkumi kursus dalam sains makanan atau di bidang seperti kimia, pemakanan, biokimia, sains haiwan dan veterinar, mikrobiologi, statistik, atau biologi sel. Hanya kursus peringkat 6000 dan lebih tinggi yang boleh digunakan untuk kredit siswazah, dan sekurang-kurangnya satu setengah dari 24 jam kerja kursus mestilah 8000 tahap atau lebih tinggi. Kursus prasyarat mesti diselesaikan sebelum kemasukan sebagai pelajar siswazah, sedangkan kursus wajib mesti diambil secara serentak tetapi mesti diselesaikan sebelum penerimaan ijazah sarjana. Di samping itu, IPK minimum 3.0 diperlukan untuk mengekalkan kedudukan akademik yang baik dan layak untuk tamat pengajian. Kerja kursus mesti diluluskan oleh setiap Jawatankuasa Siswazah pelajar yang dianggotai oleh penasihat utama dan sekurang-kurangnya dua fakulti lain. Pelajar mesti menyelesaikan projek penyelidikan yang mendalam, mempertahankan tesis penyelidikan kepada Jawatankuasa, dan menyelesaikan tesis yang diluluskan oleh Jawatankuasa dan Sekolah Siswazah. -
MSc
English
Sep 2021