Keystone logo

87 MSc Program dalam Sains Makanan 2024

Penapis

Penapis

  • MSc
  • Penjagaan Kesihatan
  • Sains Pemakanan
  • Sains Makanan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (87)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

    MSc Program dalam Sains Makanan

    Sarjana Muda Sains dalam Sains Makanan adalah sarjana yang menyediakan orang untuk bekerja dalam pelbagai aspek pengeluaran dan pembangunan makanan. Sebagai Master Sains, program yang mengambil masa yang mendalam, pendekatan pelbagai disiplin untuk memberikan pelajar pemahaman yang lebih mendalam mengenai keselamatan makanan dan sains.

    Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Sains Makanan? Ijazah ini memberi tumpuan kepada kesihatan, kualiti dan keselamatan makanan, dan pengeluaran makanan. Calon Ijazah mempelajari setiap langkah pengeluaran, daripada tumbuh atau penuaian untuk memasak dan memakan. Ijazah yang menarik dari pelbagai disiplin termasuk kimia, biologi, pemakanan, dan kejuruteraan kimia. Pelajar-pelajar belajar tentang sifat-sifat yang memberikan makanan rasa dan kesihatan manfaatnya, proses yang biasa digunakan dalam pengeluaran makanan, dan pelbagai kaedah untuk meningkatkan kualiti makanan atau keselamatan.

    Ijazah lanjutan dalam bidang sains makanan boleh menjadi berharga kerana tumpuan orang ramai yang semakin meningkat kepada penghasilan makanan secara mampan dan memakan makanan yang sihat sahaja. Calon yang mempunyai Ijazah Sarjana Sains dalam bidang ini adalah unik bersedia menerima pekerjaan memberi tumpuan kepada pengeluaran makanan sihat atau mesra alam.

    Kos memperolehi Sarjana Sains boleh menjadi agak berbeza dari satu rantau dan institusi untuk seterusnya. Bakal pelajar perlu berhati-hati mengkaji program-program yang berbeza untuk mengenal pasti satu dengan perbelanjaan yang terkawal.

    Orang yang mengkaji sains makanan boleh bekerja dalam pengeluaran makanan, pembangunan produk, atau kawalan kualiti. Pekerjaan khusus termasuk meningkatkan pertumbuhan atau proses pengeluaran, membangunkan makanan baru, dan mencegah pencemaran atau isu-isu keselamatan makanan lain. Ahli-ahli sains makanan boleh bekerja untuk majikan yang terdiri daripada syarikat-syarikat besar kepada agensi-agensi kerajaan.

    Hari ini, MSc dalam Sains Makanan boleh diperolehi dalam talian. Oleh kerana banyak institusi masih tidak menawarkan ijazah ini, kursus dalam talian boleh menjadi satu pilihan yang sangat baik bagi orang-orang yang mahu menamatkan pendidikan tanpa bergerak atau memberi satu kerja semasa. Sesiapa yang berminat untuk ijazah ini dengan mudah boleh mempelajari lebih lanjut mengenai kurikulum, harga, dan lain-lain butiran program ijazah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan di sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.