Filter
Sarjana Sains
Arab Saudi Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Sarjana Sains dalam Pengajian Perniagaan di Arab Saudi

Program Master menyediakan tajuk yang sama untuk ijazah - Induk. Pengajian siswazah seperti Sarjana Sains adalah dipendekkan MSc. Sarjana Sains dalam program Pengurusan atau Sarjana Sains Pengurusan pendidikan adalah program lepasan ijazah dalam pengurusan biasa. Ini bermakna bahawa pelajar menerima pendidikan akademik dengan kedalaman renungan dan pengabstrakan. Sarjana biasanya boleh diklasifikasikan sebagai Sarjana Sains (MSc) atau Sarjana yang popular Sastera (MA). Sarjana Sains (MSc) biasanya diberikan untuk berjaya mencapai program pascasiswazah dengan sains atau teknikal titik penumpuan.

pengajian perniagaan adalah program akademik yang dirancang untuk pelajar yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana perniagaan dijalankan. Kursus boleh termasuk topik yang lebih umum atau orang-orang yang lebih khusus untuk membantu menyediakan pelajar untuk kerjaya tertentu.

Arab Saudi adalah salah satu daripada kedua-dua negara yang dinamakan untuk keluarga diraja mereka, bersama-sama dengan Hashimiah Kerajaan Jordan. Terdapat cukup beberapa pekerjaan untuk pegawai dagang di Arab Saudi. Ia 's disyorkan untuk belajar bagaimana untuk membaca Arab, tajweed asas, dan beberapa kemahiran bercakap asas sebelum anda datang.

Sarjana Sains dalam Pengajian Perniagaan di Arab Saudi

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Pengajian Perniagaan, Arab Saudi

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
Princess Nourah Bint Abdulrahman University

MSc dalam Pentadbiran Perniagaan adalah program sepenuh masa yang disampaikan selama empat semester, menyediakan pengalaman pendidikan yang mencabar dan transformasi untu ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

MSc dalam Pentadbiran Perniagaan adalah program sepenuh masa yang disampaikan selama empat semester, menyediakan pengalaman pendidikan yang mencabar dan transformasi untuk pelajar. Program ini menangani kedua-dua teori dan amalan kerana ia bertujuan untuk meningkatkan pemahaman pelajar terhadap pengetahuan disiplin dan organisasi. Pengalaman ini akan membangunkan kebolehan pelajar untuk menggunakan pengetahuan yang diperoleh dalam senario perniagaan simulasi dan sebenar. Kuliah dan bengkel akan diadakan di Kolej Perniagaan dan Pentadbiran PNU.

Kenapa DCU @ PNU?

DCU adalah universiti yang muda, dinamik dan bercita-cita tinggi dengan misi tersendiri untuk mengubah kehidupan dan masyarakat melalui pendidikan, penyelidikan dan inovasi. DCU menduduki ranking seratus universiti muda di dunia dalam Times Higher Education '100 di bawah 50'. THE mengatakan bahawa kedudukan ini memberikan gambaran ke masa depan, mempamerkan bintang-bintang yang semakin meningkat yang menunjukkan potensi yang besar. DCU Business School baru-baru ini mengesahkan kedudukannya sebagai sekolah perniagaan terkemuka dunia, dengan penganugerahan akreditasi AACSB - menempatkannya di 5% sekolah-sekolah perniagaan teratas di seluruh dunia. PNU berkongsi banyak ciri-ciri ini dengan DCU, oleh itu kita menikmati sambungan semula jadi.... [-]

Arab Saudi Riyadh
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Stafford

Universiti Napier University, MSc dalam Pengurusan Perniagaan dalam talian akan memberi anda kecekapan dan pengetahuan praktikal yang anda perlukan untuk berjaya dalam ke ... [+]

Mengenai Program

The Edinburgh online MSc in Business alt = "Pengurusan akan menyediakan anda dengan kecekapan praktikal dan pengetahuan yang anda perlukan untuk berjaya dalam kerjaya dalam perniagaan.

Kursus ini akan memberikan pendidikan perniagaan pascasiswazah yang kreatif dan fleksibel yang membolehkan anda memilih cara, kapan dan di mana anda belajar.

Terdapat ciri khas yang boleh didapati dan anda boleh menggabungkan Perniagaan anda alt = "Pengurusan gelaran dengan salah satu daripada yang berikut:

PerbankanKeusahawananPeristiwaKewanganHRMLogistikPemasaranProjek alt = "PengurusanPelanconganFaedah

Program ini akan membimbing anda dalam meneroka isu-isu yang dihadapi perniagaan kontemporari dan membantu mengembangkan kemahiran pengurusan anda untuk meningkatkan kelayakan anda.... [-]

Arab Saudi Saudi Arabia Online
Pendaftaran Terbuka
English
Sepenuh masa
Sambilan
21 - 33 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu