close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sains dalam Perniagaan Asia 2020

Sarjana Sains (MSc) adalah program ijazah yang bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang komprehensif tentang bidang pengajian, biasanya dalam disiplin teknikal atau saintifik. Program ini bertujuan untuk menyediakan para sarjana untuk kejayaan dalam kerjaya profesional yang berkaitan dengan bidang pengajian serta menyediakan pertumbuhan peribadi. Apakah MSc dalam Perniagaan As… Baca lebih lanjut

Sarjana Sains (MSc) adalah program ijazah yang bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang komprehensif tentang bidang pengajian, biasanya dalam disiplin teknikal atau saintifik. Program ini bertujuan untuk menyediakan para sarjana untuk kejayaan dalam kerjaya profesional yang berkaitan dengan bidang pengajian serta menyediakan pertumbuhan peribadi.

Apakah MSc dalam Perniagaan Asia? Fokus bidang ini sering kali mendidik peserta program mengenai persekitaran perniagaan dunia Asia. Program boleh memusatkan perhatian secara intensif ke negara tertentu, atau bahkan di bandar tertentu. Program sering menumpukan perhatian kepada China, Jepun, Korea Selatan atau mana-mana negara di rantau ini. Keadaan ekonomi kawasan, peraturan, sejarah, institusi dan perbankan biasanya dibincangkan secara mendalam melalui kuliah, seminar dan kerja lapangan.

Penyiapan program ini boleh melengkapkan lepasan dengan pengetahuan luas mengenai lokasi geografi yang dikaji, yang membolehkan pemahaman budaya yang lebih baik, yang seterusnya dapat memperkuat hubungan profesional. Kepelbagaian dengan institusi-institusi Asia, serta kemahiran penyelidikan, membolehkan graduan mengembangkan pemahaman yang membawa kepada penyelesaian perniagaan, mengakibatkan kemajuan kerjaya.

Kos untuk program pascasiswazah dalam kajian Asia boleh berubah-ubah dengan ketara, bergantung kepada pelbagai faktor. Siasatan menyeluruh mengenai perbelanjaan di setiap universiti sering merupakan langkah terbaik.

MSc dalam Perniagaan Asia biasanya menawarkan pelbagai peluang kerjaya. Permintaan para graduan dengan pengetahuan profesional mengenai amalan perniagaan Cina atau Jepun sering tinggi. Perniagaan yang mempunyai sambungan antarabangsa yang luas mungkin menyewa graduan program ini sebagai ahli ekonomi, pegawai pinjaman, penyelidik, penaja jamin insurans antarabangsa, agen realtors, pengurus hotel dan perunding perniagaan.

Pelbagai program pasca siswazah dalam kajian Asia dengan pelbagai tumpuan yang ditawarkan di banyak institusi pengajian tinggi. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
SOAS University of London
London, United Kingdom

Semua kursus yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi mendekati perkara itu dari perspektif pembangunan. Pelajar-pelajar di MSc Economics dengan rujukan ke Asia Selatan akan melen ... +

Semua kursus yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi mendekati perkara itu dari perspektif pembangunan. Pelajar-pelajar di MSc Economics dengan rujukan ke Asia Selatan akan melengkapkan kursus-kursus di Makroekonomi, Mikroekonomi, Ekonometrik dan Pertumbuhan dan Pembangunan. Di samping itu, pelajar mesti melengkapkan dua kursus yang ditujukan untuk mengkaji ekonomi Asia Selatan, serta modul pilihan dan disertasi dalam ekonomi pakai dengan tumpuan kepada satu atau lebih negara Asia Selatan. -
MSc
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
01 Sep 2020
30 Jun 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini