Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Perniagaan Asia 2020

Sarjana Sains (MSc) adalah program ijazah yang bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan yang komprehensif tentang bidang pengajian, biasanya dalam disiplin teknikal atau saintifik. Program ini bertujuan untuk menyediakan para sarjana untuk kejayaan dalam kerjaya profesional yang berkaitan dengan bidang pengajian serta menyediakan pertumbuhan peribadi.

Apakah MSc dalam Perniagaan Asia? Fokus bidang ini sering kali mendidik peserta program mengenai persekitaran perniagaan dunia Asia. Program boleh memusatkan perhatian secara intensif ke negara tertentu, atau bahkan di bandar tertentu. Program sering menumpukan perhatian kepada China, Jepun, Korea Selatan atau mana-mana negara di rantau ini. Keadaan ekonomi kawasan, peraturan, sejarah, institusi dan perbankan biasanya dibincangkan secara mendalam melalui kuliah, seminar dan kerja lapangan.

Penyiapan program ini boleh melengkapkan lepasan dengan pengetahuan luas mengenai lokasi geografi yang dikaji, yang membolehkan pemahaman budaya yang lebih baik, yang seterusnya dapat memperkuat hubungan profesional. Kepelbagaian dengan institusi-institusi Asia, serta kemahiran penyelidikan, membolehkan graduan mengembangkan pemahaman yang membawa kepada penyelesaian perniagaan, mengakibatkan kemajuan kerjaya.

Kos untuk program pascasiswazah dalam kajian Asia boleh berubah-ubah dengan ketara, bergantung kepada pelbagai faktor. Siasatan menyeluruh mengenai perbelanjaan di setiap universiti sering merupakan langkah terbaik.

MSc dalam Perniagaan Asia biasanya menawarkan pelbagai peluang kerjaya. Permintaan para graduan dengan pengetahuan profesional mengenai amalan perniagaan Cina atau Jepun sering tinggi. Perniagaan yang mempunyai sambungan antarabangsa yang luas mungkin menyewa graduan program ini sebagai ahli ekonomi, pegawai pinjaman, penyelidik, penaja jamin insurans antarabangsa, agen realtors, pengurus hotel dan perunding perniagaan.

Pelbagai program pasca siswazah dalam kajian Asia dengan pelbagai tumpuan yang ditawarkan di banyak institusi pengajian tinggi. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Perniagaan Asia

SOAS University of London

Semua kursus yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi mendekati perkara itu dari perspektif pembangunan. Pelajar-pelajar di MSc Economics dengan rujukan ke Asia Selatan akan ... [+]

Mod Kehadiran: Sepenuh masa atau separuh masa

Semua kursus yang ditawarkan oleh Jabatan Ekonomi mendekati perkara itu dari perspektif pembangunan. Pelajar-pelajar di MSc Economics dengan rujukan ke Asia Selatan akan melengkapkan kursus-kursus di Makroekonomi, Mikroekonomi, Ekonometrik dan Pertumbuhan dan Pembangunan. Di samping itu, pelajar mesti melengkapkan dua kursus yang ditujukan untuk mengkaji ekonomi Asia Selatan, serta modul pilihan dan disertasi dalam ekonomi pakai dengan tumpuan kepada satu atau lebih negara Asia Selatan.

Objektif program ini adalah:

Untuk membolehkan pelajar menggunakan prinsip analisis ekonomi kepada reka bentuk dasar ekonomi dengan merujuk kepada Asia Selatan.Untuk mengajar siswazah kemahiran teknikal dan analisis untuk memenuhi syarat mereka untuk mengamalkan sebagai ahli ekonomi profesional.Untuk membolehkan ahli ekonomi profesional mengamal untuk memperbaik dan mengemas kini kemahiran dan pengetahuan mereka.Untuk memberikan kemahiran dan pengetahuan yang membolehkan pelajar untuk maju ke arah penyelidikan PhD.... [-]
United Kingdom London
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu