Filter
Sarjana Sains
Cameroon

Sarjana Sains dalam Pengajian Pengurusan di Cameroon

Sarjana Sains atau MSc adalah ijazah lanjutan biasanya dalam bidang sains dan sains sosial. MSc mungkin kursus berasaskan, berasaskan penyelidikan, atau campuran kedua-dua.

kajian pengurusan boleh menyediakan pelajar untuk jawatan pengurusan dalam pelbagai organisasi, termasuk kerajaan. Banyak program membolehkan pelajar pakar dalam kawasan pilihan mereka, seperti kewangan, pemasaran, ekonomi atau perakaunan.

Negara Afrika Barat Cameroon mempunyai sistem pendidikan yang berkembang pesat yang lebih tinggi. Kolej dan universiti dahulu sedikit bilangannya sehingga baru-baru, tetapi banyak sekolah baru yang menawarkan pelbagai program akademik yang baru telah banyak mempelbagaikan pilihan untuk pelajar di negara ini.

Sarjana Sains dalam Pengajian Pengurusan di Cameroon

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

1 Hasil dalam Pengajian Pengurusan, Cameroon

Ijazah
Lokasi
Cameroon
Jenis pengajian
Secara
Catholic University Of Cameroon

Jabatan menawarkan, pada peringkat siswazah, latihan yang menghasilkan profesional dan penyelidik yang kompeten dalam Ekonomi Kesihatan dengan kemahiran keusahawanan anal ... [+]

Visi

Menjadi institusi akademik bertaraf dunia untuk kemajuan ilmu pengetahuan berdasarkan iman Kristian.

Misi Jabatan

Jabatan ini menawarkan, pada peringkat siswazah, latihan yang menghasilkan profesional dan penyelidik yang kompeten dalam Ekonomi Kesihatan dengan kemahiran keusahawanan analitikal dan praktikal yang kuat untuk penyelidikan, analisis ekonomi, dan pengurusan sistem dasar dan kesihatan. Pelajar terbuka kepada spektrum kemahiran saintifik dan teknikal yang besar yang berkaitan dengan pemahaman yang mendalam tentang persekitaran kerja dengan etika profesional Kristian yang mantap.

Objektif DHEPM

Jabatan ini menawarkan program kursus Master dua tahun. Objektif keseluruhan program ini adalah untuk membina kapasiti tempatan dalam Ekonomi, Dasar dan Pengurusan Kesihatan di Wilayah Afrika Tengah.... [-]

Cameroon Bamenda
Feb. 2020
English
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu