Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembangunan 2020

Ijazah Sarjana Sains membolehkan graduan mengembangkan pengetahuan yang mendalam mengenai subjek tertentu. Secara amnya setelah menyelesaikan kajian sarjana muda, program MSc biasanya mengambil masa antara dua dan tiga tahun untuk berjaya diselesaikan.

Pelajar yang ingin bersaing untuk kedudukan perniagaan peringkat tinggi sering tertanya-tanya, apakah MSc dalam Pengurusan Pembangunan? Memandangkan perniagaan telah banyak berubah dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pelajar perlu mendapatkan pengetahuan tentang pembinaan pasukan dan kepimpinan untuk bersaing di pasaran global. Mengikuti ijazah induk dalam pengurusan pembangunan biasanya memberikan peserta program pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk berjaya. Dalam program ini, pelajar biasanya mengambil kursus berkaitan perniagaan, seperti kepimpinan, rundingan komersial, pemasaran, dan hubungan pelanggan. Seringkali, pelajar mendaftar dalam kumpulan teras kelas, ditambah dengan pilihan tertentu. Mereka juga boleh menulis tesis batu tulis sebelum tamat pengajian.

Mengikuti program Sarjana Sains dalam Program Pengurusan Pembangunan boleh memberi peserta kepimpinan, pembinaan pasukan, dan kemahiran pengurusan projek yang mereka perlukan untuk menjadi pemimpin perniagaan. Mereka juga secara tradisinya mempelajari kemahiran pengurusan masa dan belanjawan yang membantu mereka dalam usaha profesional dan peribadi.

Kos menghadiri kursus MSc dalam Pengurusan Pembangunan bergantung pada lokasi institusi pendidikan dan tempoh program siswazah. Sudah tentu, bercakap dengan pegawai kemasukan di semua sekolah yang prospektif biasanya cara yang berkesan untuk memahami perbelanjaan keseluruhan.

Mereka yang bekerja di sektor perniagaan sering mencari kelebihan daya saing berbanding calon lain. Memperolehi Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembangunan biasanya adalah cara yang baik untuk kekal berdaya saing untuk kedua-dua peringkat kemasukan dan pekerjaan gred promosi. Setelah selesai program MSc, graduan sering bekerja sebagai pengurus pemasaran, pemaju jenama, dan eksekutif perniagaan. Ada yang mengejar kerjaya dalam kerajaan, bekerja sebagai wakil perdagangan, diplomat, dan penganalisis dasar. Graduan lain memilih bekerja di sektor bukan keuntungan atau di akademik, berkhidmat sebagai pengarah eksekutif, profesor, dan rakan penyelidikan.

Ramai pelajar mengambil kelas MSc dalam Pengurusan Pembangunan dalam persekitaran pendidikan tradisional, seperti bilik darjah dan dewan kuliah. Walau bagaimanapun, orang lain memanfaatkan pembelajaran dalam talian untuk memperolehi darjah dengan cara yang lebih fleksibel. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengurusan Pembangunan

École de Management de Normandie / Normandy Business School

Program ini diakreditasi oleh Conférence des Grandes Ecoles dan boleh diakses selepas Bac 4/5. ... [+]

Sarjana Sains dalam Pengurusan Pembangunan. objektifMelatih pemasaran, pemasaran pelbagai saluran, komunikasi dan jualan.Untuk membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan dan mengembangkan pengetahuan dan pengetahuan mereka, perlu untuk integrasi dan evolusi dalam syarikat.Membangunkan keupayaan untuk mengambil inisiatif untuk bertindak sebagai pemimpin dan bekerja dalam satu pasukan: kualiti yang penting untuk kejayaan profesional pengurus masa depanMata yang kuatProgram yang menawarkan kecekapan berganda: dalam strategi pemasaran / perdaganganKursus yang disesuaikan dengan ESC, IEP, Jurutera, Akademik atau Kader dalam pemulihan latihanKandungan pendidikan yang dihasilkan daripada kes perniagaan sebenarLatihan profesional: misi, cabaran dalam syarikat, temu janji perniagaan, persidangan profesional ...Promosi pada skala manusiaModul dan bahan... [-]
Perancis Le Havre
Permintaan Maklumat
Perancis
Sepenuh masa
15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu