MASTERSTUDIES.COM.MY

Terbaik Sambilan Sarjana Sains dalam Pengajian Sains 2019/2020

Msc bermaksud Master Sains. Ia adalah pakar 's Tahap pendidikan lepasan ijazah yang diberikan oleh universiti dalam jumlah yang luas negara. Ijazah ini biasanya dikaji untuk dalam sains dan kadang-kadang dalam sains sosial.

Pelajar yang berminat dalam kajian sains boleh mencari pilihan program di seluruh dunia. Bidang ini telah berkembang untuk merangkumi interaksi sains dan politik atau sains dan kehidupan seharian. Beberapa contoh termasuk pencemaran, bioetika, dan persenyawaan in-vitro.

Sambilan Sarjana Sains dalam Pengajian Sains

4 Hasil dalam Pengajian Sains Filter

Sains dan Agama MSc

University of Edinburgh University of Edinburgh, School of Divinity
Kampus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2 tahun Og 2020 United Kingdom Edinburgh + 1 lagi

Program Sarjana kami dalam Sains dan Agama sangat tersendiri di universiti-universiti Eropah. Ia bertujuan untuk memaklumkan dan terlibat dengan perbahasan secara mendalam, melihatnya dari perspektif saintifik, falsafah, sejarah, etika dan teologi.

Sarjana Sains

Victoria University of Wellington
Kampus Sepenuh masa Sambilan 16 - 32 bulan Permintaan Maklumat New Zealand Wellington + 1 lagi

Dapatkan ijazah yang diiktiraf di seluruh dunia dan menyumbang kepada pengetahuan dalam bidang anda. Sarjana Sains (MSc) akan membangunkan kemahiran teknikal, makmal dan akademik untuk menyediakan anda kerjaya dalam sains.

Sarjana Sains dalam Sains Warna

Rochester Institute of Technology (RIT)
Kampus Sepenuh masa Sambilan 2 tahun Og 2020 Amerika Syarikat Rochester + 1 lagi

Fahami bagaimana manusia melihat dan berinteraksi dengan warna dalam program unik ini yang mempunyai aplikasi tanpa had.

Dasar Sains dan Teknologi MSc

University of Sussex Business School
Kampus Sepenuh masa Sambilan 1 - 2 tahun Permintaan Maklumat United Kingdom Brighton + 1 lagi

Mendapatkan asas kukuh dalam bahasa, logik, dan alat penggubalan dan analisis dasar. Anda akan menyiasat isu sains dan teknologi tertentu yang timbul daripada dasar awam, inovasi industri dan strategi, dan belajar mencadangkan penyelesaian dasar.