Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

2 Sarjana Sains dalam Pengajian Kristian 2020

MSc (Sarjana Sains) adalah ijazah lepasan ijazah menetapkan penerima sebagai telah mencapai tahap yang tinggi penguasaan di dalam sesuatu bidang. Ijazah sarjana boleh memberikan hak kepada pemegangnya untuk mengajar di peringkat kolej, dan ia biasanya satu keperluan untuk sesiapa sahaja yang berhasrat untuk memasuki program kedoktoran.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc Pengajian Kristian? Ini adalah ijazah menandakan bahawa pembawa telah maju pengetahuannya atau dia teologi Kristian kepada tahap yang tinggi. Program biasanya mengambil masa antara satu dan dua tahun untuk disiapkan dan bertujuan untuk memperluaskan kebolehan pelajar untuk melibatkan komuniti mereka dan memohon iman mereka dengan pemahaman yang lebih mendalam tentang asas-asas alkitabiah asas. Kebanyakan program tidak bertujuan untuk menyediakan calon-calon secara langsung untuk kementerian. Adalah penting bagi mereka yang berminat untuk MSc Kajian Kristian institusi kenalan untuk butir-butir kursus.

MSc Kajian Kristian adalah bagi mereka yang mencari untuk meningkatkan perkhidmatan mereka melalui pemahaman terhadap kepercayaan Kristian. Ia amat berharga kepada mereka yang mencari jawatan kepimpinan meletakkan dalam jemaah mereka.

Melengkapkan MSc Pengajian Kristian boleh berbeza-beza secara meluas dalam kos, bergantung kepada institusi dan program khusus. Mereka yang berminat untuk mengikuti ijazah ini perlu menghubungi sekolah untuk tuisyen semasa dan yuran.

Passion adalah apa yang kebanyakan pemacu kepentingan dalam MSc Kajian Kristian. Mereka yang mendapatkan ia secara amnya memilih antara kajian terus dengan mata ke arah penyelarasan atau lebih luas peranan tanggungjawab ahli sebagai ahli biasa dalam komuniti agama mereka. Penyelidikan, penulisan, kerja-kerja dakwah, pengajaran, jangkauan dan kaunseling keagamaan semua kemungkinan laluan bagi pemegang ijazah.

Terdapat beberapa pilihan yang perlu dipertimbangkan apabila mengikuti MSc Kajian Kristian.Pelbagai program yang komprehensif boleh didapati di banyak lokasi untuk muat semua jenis pelajar. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Pengajian Kristian

University of Edinburgh University of Edinburgh, School of Divinity

Program ini direka untuk membolehkan anda memahami pelbagai kepercayaan, budaya dan amalan Kristian di seluruh dunia, dalam konteks sejarah, teologi, dan sosiologi. ... [+]

Penerangan program

Program ini direka untuk membolehkan anda memahami pelbagai kepercayaan, budaya dan amalan Kristian di seluruh dunia, dalam konteks sejarah, teologi, dan sosiologi.

Dengan lebih daripada 2.2 bilion pengikut, dan sebagai salah satu agama tertua, Kekristianan memainkan peranan penting dalam mempengaruhi pelbagai masalah sosial, politik dan budaya. Program ini menafsirkan beberapa tema utama dan trend dalam Kekristianan di dunia bukan barat dan direka bentuk untuk memberikan wawasan, pengetahuan, kemahiran dan pemahaman pakar terutamanya berkaitan dengan Afrika, Amerika Latin dan Asia.

Ia diajar dengan cara yang sangat interdisipliner dan menggunakan perspektif sejarah, sosiologi, antropologi dan teologi. Anda akan menikmati rangka kerja yang unik untuk mengkaji, menyelidik dan memahami kerumitan masyarakat Kristian di dunia dan kepentingannya yang lebih luas untuk budaya dan masyarakat.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Edinburgh University of Edinburgh, School of Divinity

Program ini adalah untuk pelajar yang ingin mengembangkan kepakaran dalam kajian alkitabiah, termasuk mereka yang ingin mempersiapkan diri untuk Ph.D. Penekanannya ialah ... [+]

Penerangan program

Program ini adalah untuk pelajar yang ingin mengembangkan kepakaran dalam kajian alkitabiah, termasuk mereka yang ingin mempersiapkan diri untuk Ph.D. Penekanannya ialah menambah kedalaman dan luas kepada kepakaran dalam bahasa alkitabiah.

Kemahiran bahasa yang sangat halus adalah inti dari penglibatan program dengan Alkitab, dunia yang menghasilkannya, dan pembaca yang kemudiannya. Ia memberikan kajian mendalam tentang Bible Ibrani dan Perjanjian Baru, Dunia Timur Dekat dan Mediterania yang lebih luas, dan kesusasteraan tambahan yang berkaitan dengan Alkitab termasuk Skrol Laut Mati.

Anda akan diajar oleh akademik terkemuka dengan minat penyelidikan dalam Alkitab Ibrani, Perjanjian Baru, Yudaisme awal, dan Kristian awal.... [-]

United Kingdom Edinburgh
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu