close

Penapis

Lihat Hasil

2 Sarjana Sains dalam Pendidikan Jasmani 2020

MSc adalah Sarjana Sains dan merupakan ijazah pascasiswazah yang dianugerahkan kepada pelajar yang telah benar-benar menguasai kemahiran dalam bidang pilihan mereka. Biasanya, bidang ini bersifat saintifik atau teknikal, tetapi beberapa sains sosial mungkin layak untuk MSc juga. Apakah MSc dalam Pendidikan Jasmani? Ini adalah program ijazah yang bertujuan untuk mengarahkan para pelajar mengenai… Baca lebih lanjut

MSc adalah Sarjana Sains dan merupakan ijazah pascasiswazah yang dianugerahkan kepada pelajar yang telah benar-benar menguasai kemahiran dalam bidang pilihan mereka. Biasanya, bidang ini bersifat saintifik atau teknikal, tetapi beberapa sains sosial mungkin layak untuk MSc juga.

Apakah MSc dalam Pendidikan Jasmani? Ini adalah program ijazah yang bertujuan untuk mengarahkan para pelajar mengenai selok-belok pendidikan jasmani untuk membina pengetahuan yang lebih maju di lapangan. Dengan memberi tumpuan kepada kursus yang berpusat pada sains senaman, kecergasan dan kesihatan, pendidikan jasmani dan pedagogi sukan, peserta dalam program ini mungkin mempelajari lebih lanjut mengenai apa yang menjadikan pendidikan jasmani di sekolah berfungsi dan bagaimana ia berfungsi dengan berkesan. Ini melibatkan pemahaman yang mendalam tentang sains dan psikologi di sebalik latihan dan kesejahteraan secara keseluruhan.

Sepanjang program ini, pelajar mungkin belajar untuk cemerlang dalam beberapa kemahiran yang berguna, termasuk analisis kritikal, bekerja dalam persekitaran yang pelbagai budaya, dan kepimpinan. Kemahiran tempat kerja yang sama meningkatkan kehidupan seharian pelajar dengan memberi mereka alat yang diperlukan untuk berinteraksi dan membina hubungan dengan orang-orang di sekeliling mereka.

Kos program sukar untuk ditentukan hanya kerana kos perubahan tuisyen bergantung kepada sekolah yang menawarkan kursus. Pelajar yang ingin merancang kewangan untuk mendapatkan MSc dalam Pendidikan Jasmani perlu mengambil masa untuk meneliti kos.

Walaupun guru pendidikan jasmani mungkin adalah gelaran jawatan yang paling biasa untuk seorang siswazah dalam bidang ini, mungkin ada lebih banyak lagi pelajar dapat lakukan dengan MSc ini. Sesetengah gelaran pelajar mungkin layak untuk termasuk fisiologi senaman, pengurus pusat kecergasan, jurulatih sukan, pentadbir sukan, guru sekolah menengah, ahli terapi sukan dan pegawai sukan sukan. Pelbagai pekerjaan yang unik ini menawarkan lulusan pelbagai besar untuk dipilih ketika memilih kerjaya.

Anda boleh memilih untuk menghadiri kelas tempatan, tetapi terdapat beberapa pilihan untuk pembelajaran antarabangsa atau dalam talian juga tersedia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
KU Leuven
Leuven, Belgium

Program ini menggabungkan kepakaran beberapa universiti di seluruh EU dan dunia, menawarkan pelajar latihan komprehensif dan pengetahuan pakar dalam aspek aktiviti fizikal yan ... +

Program ini menggabungkan kepakaran beberapa universiti di seluruh EU dan dunia, menawarkan pelajar latihan komprehensif dan pengetahuan pakar dalam aspek aktiviti fizikal yang disesuaikan. Program ini mengajar kecekapan profesional untuk bekerja dalam pelbagai konteks, bersedia sepenuhnya untuk menubuhkan program aktiviti fizikal yang sesuai. -
MSc
Sepenuh Masa
2 tahun
English
Kampus
 
Kingston, Jamaika +1 Lagi

Applications will be available at the College Admissions office, at G.C. Foster College of Physical Education and Sports webpage.

Applications will be available at the College Admissions office, at G.C. Foster College of Physical Education and Sports webpage. -
MSc
Sepenuh Masa
4 semester
English
Sep 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini