Sarjana Sains dalam Teknologi Navigasi 2020

Sarjana Sains adalah ijazah sarjana yang biasanya memberi tumpuan kepada sains, matematik atau perubatan. Pelajar biasa boleh melengkapkan program MSc dalam satu atau dua tahun pengajian sepenuh masa. Apakah MSc dalam Teknologi Navigasi? Teknologi navigasi memberi tumpuan kepada kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengurus dan menggunakan navigasi berasaskan satelit. Kursus boleh mel… Baca lebih lanjut

Sarjana Sains adalah ijazah sarjana yang biasanya memberi tumpuan kepada sains, matematik atau perubatan. Pelajar biasa boleh melengkapkan program MSc dalam satu atau dua tahun pengajian sepenuh masa.

Apakah MSc dalam Teknologi Navigasi? Teknologi navigasi memberi tumpuan kepada kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengurus dan menggunakan navigasi berasaskan satelit. Kursus boleh melihat GPS, navigasi inersia, pemantauan integriti dan teknik navigasi lain. Kursus yang ditawarkan boleh berbeza-beza dari satu sekolah ke yang berikutnya, tetapi contohnya termasuk pemprosesan isyarat dan elektromagnetisme, pengkod saluran moden, sensor inersia dan hibridisasi, teknologi spatial, astrodinamik dan penerima sensitif yang tinggi. Teknik pembelajaran yang digunakan termasuk kuliah, projek, perbincangan dan penyelidikan.

Kursus-kursus dalam MSc dalam program Teknologi Navigasi memberikan pelajar komunikasi yang kuat dan kemahiran berfikir analitik serta pemahaman yang hebat tentang sistem yang kompleks. Kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh bukan hanya membuat graduan calon pekerjaan yang kuat, tetapi juga mereka yang lebih berjaya dalam kehidupan peribadi mereka.

Lokasi sekolah dan tempoh program mungkin memberi kesan kepada jumlah pelajar yang perlu membayar MSc dalam Teknologi Navigasi. Untuk anggaran yang tepat, pelajar harus menghubungi sekolah berkenaan.

Setelah menyelesaikan ijazah ini, adalah perkara biasa bagi pelajar untuk mendapat peluang di institusi kebangsaan, makmal penyelidikan dan syarikat besar. Sesetengah sarjana mungkin dapat menggunakan kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh untuk memasuki program PhD. Pada masa lalu, para pelajar telah menjadi pemandu navigasi dan jurutera kawalan, jurutera kawalan penerbangan, juruteknik avionik memimpin, penyelia penyelenggaraan pesawat, jurutera panduan dan navigasi, dan perunding navigasi.

Pelajar mungkin dapat mengambil program ini dari mana saja di dunia, kerana banyak universiti menawarkannya di kampus dan dalam talian. Ingin mengetahui lebih lanjut? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
ENAC
Toulouse , France

MSc ASNAT bertujuan untuk melatih saintis dalam Penyelidikan dan Pembangunan dalam bidang kedudukan dan telekomunikasi berasaskan satelit untuk industri penerbangan dan mana-m ... +

MSc ASNAT bertujuan untuk melatih saintis dalam Penyelidikan dan Pembangunan dalam bidang kedudukan dan telekomunikasi berasaskan satelit untuk industri penerbangan dan mana-mana sektor perniagaan lain di mana aplikasi dan perkhidmatan penyetempatan mudah alih adalah aset pembangunan utama (kereta dan lori, maritim, pertanian, mudah alih aplikasi telefoni, dsb.). -
MSc
Sepenuh masa
2 tahun
English
Sept. 2020
Campus