Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik Sarjana Sains dalam Teknologi Navigasi 2019

Sarjana Sains adalah ijazah sarjana yang biasanya memberi tumpuan kepada sains, matematik atau perubatan. Pelajar biasa boleh melengkapkan program MSc dalam satu atau dua tahun pengajian sepenuh masa.

Apakah MSc dalam Teknologi Navigasi? Teknologi navigasi memberi tumpuan kepada kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk mengurus dan menggunakan navigasi berasaskan satelit. Kursus boleh melihat GPS, navigasi inersia, pemantauan integriti dan teknik navigasi lain. Kursus yang ditawarkan boleh berbeza-beza dari satu sekolah ke yang berikutnya, tetapi contohnya termasuk pemprosesan isyarat dan elektromagnetisme, pengkod saluran moden, sensor inersia dan hibridisasi, teknologi spatial, astrodinamik dan penerima sensitif yang tinggi. Teknik pembelajaran yang digunakan termasuk kuliah, projek, perbincangan dan penyelidikan.

Kursus-kursus dalam MSc dalam program Teknologi Navigasi memberikan pelajar komunikasi yang kuat dan kemahiran berfikir analitik serta pemahaman yang hebat tentang sistem yang kompleks. Kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh bukan hanya membuat graduan calon pekerjaan yang kuat, tetapi juga mereka yang lebih berjaya dalam kehidupan peribadi mereka.

Lokasi sekolah dan tempoh program mungkin memberi kesan kepada jumlah pelajar yang perlu membayar MSc dalam Teknologi Navigasi. Untuk anggaran yang tepat, pelajar harus menghubungi sekolah berkenaan.

Setelah menyelesaikan ijazah ini, adalah perkara biasa bagi pelajar untuk mendapat peluang di institusi kebangsaan, makmal penyelidikan dan syarikat besar. Sesetengah sarjana mungkin dapat menggunakan kemahiran dan pengetahuan yang diperoleh untuk memasuki program PhD. Pada masa lalu, para pelajar telah menjadi pemandu navigasi dan jurutera kawalan, jurutera kawalan penerbangan, juruteknik avionik memimpin, penyelia penyelenggaraan pesawat, jurutera panduan dan navigasi, dan perunding navigasi.

Pelajar mungkin dapat mengambil program ini dari mana saja di dunia, kerana banyak universiti menawarkannya di kampus dan dalam talian. Ingin mengetahui lebih lanjut? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Teknologi Navigasi

ENAC

MSc ASNAT bertujuan untuk melatih saintis dalam Penyelidikan dan Pembangunan dalam bidang kedudukan dan telekomunikasi berasaskan satelit untuk industri penerbangan dan m ... [+]

MSc dalam Sistem Aeroangkasa - Navigasi dan Telekomunikasi Sarjana Sains (MSc) di ASNAT adalah program 2 tahun yang menawarkan kursus lanjutan dan saintifik dalam Positioning dan Telekomunikasi Angkasa berasaskan satelit.

Dibangunkan dengan sokongan Suruhanjaya Eropah dan Agensi GNSS Eropah, MSc di ASNAT telah diwujudkan dalam rangka projek SESAR (Penyelidikan ATM Sky Single Eropah), yang bertujuan membangunkan generasi baru sistem pengurusan lalu lintas udara yang mampu memastikan keselamatan dan ketidakstabilan pengangkutan udara di seluruh dunia dalam tempoh 30 tahun akan datang, Dalam program ini, ENAC menyumbang kepada penyelidikan dan latihan pakar-pakar masa depan untuk memperbaiki infrastruktur ATM. Baru-baru ini, GNSS telah mendapat banyak perhatian di seluruh dunia disebabkan oleh peningkatan yang ketara dalam aplikasi yang menggunakan GPS atau penyedia lain untuk meletakkan:... [-]

Perancis Toulouse
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu