MASTERSTUDIES

2 Sarjana Sains dalam Latihan Peribadi 2020/2021

Setelah menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Sains, para sarjana boleh memilih melanjutkan pendidikan mereka dengan Sarjana Sains. Program ijazah lepasan ini boleh mengambil masa satu hingga dua tahun untuk pelajar sepenuh masa selesai.

Apakah MSc dalam Latihan Peribadi? Ia adalah satu bidang kajian yang melihat perubatan sukan, pemulihan dan senaman fisiologi. Melalui latihan, kuliah dan perbincangan, peserta belajar cara mengajar orang lain untuk bersenam. Kursus yang diperlukan untuk jenis program ini termasuk fisiologi manusia maju, biomekanik dan kinesiologi, fisiologi senaman, istilah perubatan, latihan atletik lanjutan dan intro psikologi. Sebelum tamat pengajian, pelajar mungkin dijangka menyelesaikan satu disertasi atau projek akhir.

Seorang MSc dalam Latihan Peribadi bukan sahaja mengajar pelajar lebih banyak tentang fisiologi, tetapi mereka juga belajar bagaimana untuk lebih berinteraksi dengan orang-orang di sekeliling mereka. Pelajar boleh mendapatkan kemahiran komunikasi, karisma dan kepimpinan yang diperlukan untuk berjaya sebagai jurulatih peribadi dan berjaya dalam kehidupan.

Pelajar mungkin ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kos MSc dalam Latihan Pribadi sebelum memohon kepada sesuatu program. Kos boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, jadi mereka harus menghubungi sekolah yang ingin mereka hadiri untuk belajar lebih lanjut.

Ijazah sarjana dalam latihan peribadi sering menyiapkan pelajar sebagai jurulatih atau pengarah atlet di sekolah menengah atau kolej. Graduan juga boleh menjadi jurulatih untuk sukan profesional atau kumpulan persembahan. Kerjaya lain yang berpotensi untuk orang-orang dengan pendidikan ini termasuk pembantu terapi fizikal, pelatih atlet, pengajar kecergasan, pembantu terapi pekerjaan dan jurulatih kekuatan. Sudah tentu, sesetengah pelajar akhirnya memajukan pendidikan mereka atau menggunakan kemahiran yang boleh dipindahkan untuk memasuki kerjaya dalam penguatkuasaan undang-undang atau perniagaan.

Jenis program ini boleh didapati di seluruh dunia dan dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Latihan Peribadi Filter

Sarjana Latihan Atletik

Plymouth State University
MSc
English
Kampus

Dari rakaman pra-permainan untuk mengamalkan dan melindungi liputan perubatan untuk penilaian dan pemulihan kecederaan, program sarjana Sarjana Sains (MS) Universiti Plymouth ...

Baca lebih lanjut

Sarjana Sains dalam Latihan Atletik

Concordia University Ann Arbor School of Arts and Sciences
MSc
English

Langkah pertama dalam perawatan dan pencegahan kecederaan Pelatih atletik memainkan peranan penting dalam pasukan penjagaan kesihatan sebagai profesional perubatan pelbagai ke ...

Baca lebih lanjut