close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Sains dalam Pengajian Kosmetologi 2021

Sarjana Sains (MSc) adalah ijazah lanjutan yang memerlukan pendidikan berterusan dalam bidang yang menggabungkan teknik penyelidikan saintifik. Kerana ijazah ini biasanya lebih teknikal daripada Sarjana Sastera, graduan dengan ijazah ini cenderung untuk mempunyai gaji yang lebih tinggi. Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Kosmetologi? cosmetologists Master perlu memahami kimia dan bakteriol… Baca lebih lanjut

Sarjana Sains (MSc) adalah ijazah lanjutan yang memerlukan pendidikan berterusan dalam bidang yang menggabungkan teknik penyelidikan saintifik. Kerana ijazah ini biasanya lebih teknikal daripada Sarjana Sastera, graduan dengan ijazah ini cenderung untuk mempunyai gaji yang lebih tinggi.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Kosmetologi? cosmetologists Master perlu memahami kimia dan bakteriologi untuk berjaya merawat kulit, rambut dan kuku pelanggan tanpa merosakkan badan atau memperkenalkan jangkitan. Mereka juga perlu mempunyai pengetahuan tentang anatomi dan fisiologi supaya mereka dapat memahami bagaimana fungsi badan untuk mengelakkan kecederaan yang tidak disengajakan. Antara teknik-teknik yang pelajar boleh belajar termasuk waxing, pensterilan, mati dan menggunakan bahan kimia pada kulit.

Dengan MSc Kosmetologi, pilihan kerjaya pelajar ini banyak berkembang. ijazah lanjutan perintah gaji yang lebih tinggi, tetapi graduan juga secara amnya mencari kerja yang lebih menarik dan layak untuk jawatan pengurusan.

Pelajar biasanya memerlukan kira-kira lima semester untuk menyiapkan kerja kursus dan komited untuk setahun menimba pengalaman dalam pengkhususan yang dipilih. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar melihat ke dalam pilihan pembiayaan sebelum memohon ke sekolah-sekolah, kerana tuisyen dan yuran boleh berbeza-beza kerana lokasi dan faktor lain.

Cosmetologists bekerja di rambut dan kuku salon, spa dan pusat peranginan dan kedai gunting rambut. Pekerjaan ini memerlukan kemahiran interpersonal yang kukuh dalam perkhidmatan pelanggan dan mendengar secara aktif. Graduan bekerja rapat dengan pelanggan mereka untuk memperbaiki penampilan mereka dengan menjaga rambut, kulit dan kuku. Mereka akan dapat pelanggan peguam di mana rawatan yang terbaik untuk dirinya. Peluang wujud di seluruh dunia dalam hiburan, pelancongan, riadah dan hospitaliti industri.

Jika kosmetologi yang menarik minat anda, mengetahui lebih lanjut tentang banyak kepakaran yang berbeza dalam talian.Apabila anda mempunyai idea yang baik dari apa jenis kerja yang anda ingin lakukan dalam bidang ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
  • Popular Terkini Tajuk
  • Popular
  • Terkini
  • Tajuk
Université Côte d’Azur (UCA)
Nice, Perancis

The MSc "Management of Flavor & Fragrance Industry" menawarkan 2 tahun latihan multidisipliner sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Grasse adalah modal minyak wangi global da ... +

The MSc "Management of Flavor & Fragrance Industry" menawarkan 2 tahun latihan multidisipliner sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Grasse adalah modal minyak wangi global dan menjadi tuan rumah semua peringkat industri perisa dan aroma. Semua unsur industri minyak wangi dikembangkan dan diproses di rantau ini. Tujuan ijazah ini adalah untuk melatih para profesional industri di masa hadapan dan menyediakan akses kepada pendidikan multidisiplin dalam konteks budaya di lokasi Grasse. -
MSc
Sepenuh Masa
2 tahun
English
Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Kampus
Online