Filter
Sarjana Sains
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Sarjana Sains dalam Pengajian Kosmetologi 2020

Sarjana Sains (MSc) adalah ijazah lanjutan yang memerlukan pendidikan berterusan dalam bidang yang menggabungkan teknik penyelidikan saintifik. Kerana ijazah ini biasanya lebih teknikal daripada Sarjana Sastera, graduan dengan ijazah ini cenderung untuk mempunyai gaji yang lebih tinggi.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Kosmetologi? cosmetologists Master perlu memahami kimia dan bakteriologi untuk berjaya merawat kulit, rambut dan kuku pelanggan tanpa merosakkan badan atau memperkenalkan jangkitan. Mereka juga perlu mempunyai pengetahuan tentang anatomi dan fisiologi supaya mereka dapat memahami bagaimana fungsi badan untuk mengelakkan kecederaan yang tidak disengajakan. Antara teknik-teknik yang pelajar boleh belajar termasuk waxing, pensterilan, mati dan menggunakan bahan kimia pada kulit.

Dengan MSc Kosmetologi, pilihan kerjaya pelajar ini banyak berkembang. ijazah lanjutan perintah gaji yang lebih tinggi, tetapi graduan juga secara amnya mencari kerja yang lebih menarik dan layak untuk jawatan pengurusan.

Pelajar biasanya memerlukan kira-kira lima semester untuk menyiapkan kerja kursus dan komited untuk setahun menimba pengalaman dalam pengkhususan yang dipilih. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar melihat ke dalam pilihan pembiayaan sebelum memohon ke sekolah-sekolah, kerana tuisyen dan yuran boleh berbeza-beza kerana lokasi dan faktor lain.

Cosmetologists bekerja di rambut dan kuku salon, spa dan pusat peranginan dan kedai gunting rambut. Pekerjaan ini memerlukan kemahiran interpersonal yang kukuh dalam perkhidmatan pelanggan dan mendengar secara aktif. Graduan bekerja rapat dengan pelanggan mereka untuk memperbaiki penampilan mereka dengan menjaga rambut, kulit dan kuku. Mereka akan dapat pelanggan peguam di mana rawatan yang terbaik untuk dirinya. Peluang wujud di seluruh dunia dalam hiburan, pelancongan, riadah dan hospitaliti industri.

Jika kosmetologi yang menarik minat anda, mengetahui lebih lanjut tentang banyak kepakaran yang berbeza dalam talian.Apabila anda mempunyai idea yang baik dari apa jenis kerja yang anda ingin lakukan dalam bidang ini, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

1 Hasil dalam Pengajian Kosmetologi

Université Côte d’Azur (UCA)

The MSc "Management of the Flavor ... [+]

The MSc "Management of the FlavorSarjana: Sarjana Sains (MSc)FI (latihan awal) / FC (latihan eksekutif) / FP (latihan berterusan)Tempoh: 2 tahunLokasi: GrasseBahasa Inggeris

Grasse adalah modal minyak wangi global dan menjadi tuan rumah bagi semua peringkat industri perisa dan aroma. Semua unsur industri minyak wangi dikembangkan dan diproses di rantau ini.

Tujuan ijazah ini adalah untuk melatih para profesional industri masa depan dan memberikan akses kepada pendidikan multidisiplin dalam konteks budaya di lokasi Grasse.

Objektif

Program ini menawarkan pendidikan berkualiti tinggi yang disediakan oleh kakitangan yang berkelayakan dari UNS dan EDHEC, dan kepakaran rakan kongsi kami (syarikat, institusi, universiti).... [-]

Perancis Nice
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu