MASTERSTUDIES

2 Sarjana Sains dalam Komunikasi Sukan 2020/2021

Sarjana Sains adalah ijazah dua tahun untuk pelajar dalam bidang sains, kejuruteraan, matematik atau sains sosial. Peserta program sering memilih untuk memperoleh ijazah ini setelah melengkapkan program sarjana muda.

Apakah MSc dalam Komunikasi Sukan? Komunikasi sukan adalah bidang pengajian yang unik dan moden yang merangkumi penyiaran dan media sukan. Subjek ini berkait rapat dengan penyiaran dan kewartawanan kerana ia bertujuan untuk menilai subjek dan secara efektif menyampaikan penilaian ini kepada penonton massa sambil mempromosikan dialog dan perspektif. Kursus-kursus dalam jenis ijazah ini mungkin termasuk pengurusan media sosial, perhubungan awam, komunikasi organisasi, amalan media sukan etika dan banyak lagi. Ijazah ini juga boleh membantu sarjana menjadi lebih akrab dengan teknologi media dan peralatan pengeluaran untuk penyiaran audio dan visual.

Faedah mendapatkan ijazah induk dalam komunikasi sukan melampaui pekerjaan. Ramai dalam bidang ini belajar untuk menjadi komunikator yang sangat berkesan dengan kemahiran kompetensi media yang kuat. Pelajar juga boleh mendapatkan kemahiran analisis yang lebih kuat.

Kos untuk mendapatkan MSc boleh berbeza-beza bergantung kepada jenis institusi, panjang program, tahun, lokasi dan banyak lagi. Sebelum memilih sekolah, pelajar harus menyelidikkan banyak program secara berasingan untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai keperluan tuisyen dan kemasukan.

Kerjaya dalam bidang ini banyak dan sentiasa berubah, berkat perkembangan teknologi dan komunikasi internet. Para sarjana komunikasi sukan boleh mengejar pekerjaan sebagai agen dan pengurus perniagaan, wartawan sukan dan wartawan, penghibur yang berkaitan dengan sukan dan banyak lagi. Ramai pelajar dengan ijazah dalam bidang ini juga boleh mencari kerja dalam industri yang tidak berkaitan dengan sukan yang boleh menggunakan kepakaran komunikasi atau penyiaran. Sebahagian daripada jawatan ini termasuk bekerja dalam kewartawanan tradisional, media penyiaran dan pengurusan media sosial.

Memperolehi ijazah sarjana boleh sangat bermanfaat dan bernilai masa dan usaha. Dengan universiti di seluruh dunia yang menawarkan darjah lanjutan ini, pelajar boleh belajar dari hampir mana-mana lokasi sepanjang tahun. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Komunikasi Sukan Filter

Pengarahan Sukan MSc

UCFB x GIS
MSc
Sep 2021
<
Separuh masa
<
2 tahun
English
Kampus

Program Master eksekutif elit ini dirancang untuk melengkapkan profesional dan pemimpin sukan dengan kemahiran untuk mengembangkan visi yang berjaya dan memberikan kejayaan ja ...

Baca lebih lanjut

Siaran Media MSc / PgD / PgC

Cardiff Metropolitan University
MSc
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
English
Kampus

Kursus ijazah induk yang telah direka dan akan disampaikan oleh para profesional industri jurnalisme sukan untuk mencipta pengamal Penyiaran Sukan dan mempersiapkan mereka unt ...

Baca lebih lanjut